معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی ساوه از خسارت 104 میلیارد ریالی سرمای بهاره به کشاورزی این شهرستان خبر داد.
محمودرضا خلیلی با اشاره به انجام بررسیهای تخصصی کارشناسان و کشاورزان این شهرستان از میزان خسارت وارده به باغات به دلیل سرمای بهاره امسال افزود: بیشترین خسارت بر اثر بارش برف و باران و یخبندان در روز طبیعت بوده است.
وی درصد خسارتدیدگی را بسته به نوع محصولات متفاوت دانست که بر اثر برخورد با جبهه هوای سرد خسارت دیدهاند و افزود: این میزان سرمازدگی از 28 اسفندماه سال گذشته تا سيزدهم فروردینماه امسال برآورد شده است که اغلب آن در بخش نوبران بوده است.
به گفته خلیلی، بر اثر این سرما 220 هکتار از باغات گردو، 900 هکتار بادام، 15 هکتار زردآلو، 50 هکتار گوجه سبز و 150 هکتار انواع سردرختی آسیب دیده است و این آسیب منجر به بروز خسارتی بین 20 تا 100 درصد در بین باغات این بخش شد.
وی اضافه کرد: براساس اعلام هواشناسی در خصوص شهر غرقآباد، دمای هوای این شهر در روز طبیعت به دلیل بارش برف و باران و یخبندان به منفی دو درجه و در شهر نوبران به منفی چهار درجه زیر صفر کاهش پیدا کرد.
معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی ساوه در ادامه سرمای بهاره را موجب آسیب دیدن جوانههای تازه بیدار شده درختان میوه دانست و گفت: جوانههای بارور در حال ركود به سرمای زمستانه مقاوم هستند، اما مقاومت آنها در صورت بروز سرما در هنگام بیدار شدن، پایین است.
به گفته وی، جوانههای گل در دمای زیر صفر درجه سانتیگراد از بین میروند و میوههای تازه تشكیل شده نیز چون نسبت به گلها حساستر هستند، در دمای منفی آسیب میبینند.