مديرعامل سازمان پارکها و فضاي سبز شهرداري ساوه گفت: فضاي سبز نياز جدي شهرنشينان امروزي و شاخص توسعهیافتگی است.
قاسم جبران افزود: امروزه شهرهاي بزرگ و کوچک کشورمان به دليل رشد صنايع و فضاهاي مسکوني و به تبع آن رشد جمعيت، با معضلات زيستمحيطي فراواني روبرو هستند و توسعه جدي پوشش گياهي و تفرجگاهها ميتواند علاوه بر برطرف کردن نيازهاي زيستمحيطي، مطالبات اجتماعي، تفريحي و رفاهي شهروندان ساکن در اين مناطق را تامين کند.
وي ادامه داد: اهميت وجود فضاي سبز در يک شهر تا آنجاست که فضاي سبز جزو شاخصهاي توسعهيافتگي شهر به شمار مي آيد و اينگونه ارزيابي، تنها خلاقيت انسان را نشان نميدهد، بلکه بيشتر نشاندهنده نياز انسان به وجود چنين فضايي در زندگي شهري است.
به گفته وي، اين فضا بيشتر از آنکه هوايي پاکيزه را به شهروندان هديه دهد، شادابي و نشاطي مضاعف با خود به ارمغان آورده و افسردگي و خمودگي را از انسان دور ميکند. اين نکات نشان از اثرات اجتماعي و اکولوژيکي فضاي سبز دارد.
وي تصريح کرد: براساس آمارهايي که توسط سازمان پارکها و فضاي سبز شهرداري ساوه استخراج شده، طي ساليان اخير نسبت مراجعين به پارکها و بوستانهاي شهري رشد چشمگيري داشته است و اين مطلب نشاندهنده گرايش شهروندان به استفاده بيشتر از فضاي سبز و گذراندن ساعاتي از اوقات فراغت خود در خارج از محيط منزل است.
این مقام مسئول در مدیریت شهری ساوه با بيان اينکه فضاي سبز آينه تمامنماي زندگي است، افزود: مدیریت مطلوب شهری بدون حضور مردم امکانپذیر نبوده و عدم مشارکت شهروندان در مدیریت شهر هزینه نگهداری روزافزونی را به سیستم مدیریت شهری تحمیل خواهد کرد.
وی گفت: ایجاد توسعه پایدار در شهرها فرایندی است که عدالت میان نسلی و فرانسلی را با توجه به سرمایههای طبیعی و بیتالمال محقق میکند و بیشک منابع این توسعه موجب تحولات عمیق اجتماعی شده و آحاد جامعه از آن سود خواهند برد.
به گفته جبران، آلودگی روزافزون محیط زیست در شهرها بویژه در عرصه آب و هوا و خاک، ضرورت رفع موانع و فراهم کردن شرایط مطلوب را دو چندان میکند ولی پیچیدگی مدیریت شهری همچون سدی روبروی مسئولان توسعه فضای سبز شهری است که دریافت پاسخهای لازم برای نیل به هدف را با مشکل روبرو میکند.
وی تاکید کرد: در واقع حلقههای مفقود شدهای وجود دارند که بسیاری از عملیات اصلاحی برای ایجاد محیطی مطلوب و مناسب برای زندگی را کماثر کرده است.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز ساوه با تاکید بر اینکه درایت و افزایش سطح اطلاعات جامعه یکی از حلقههای مفقوده این فرآیند است، اظهار کرد: کودکان به عنوان عضوی موثر از این اجتماع و بستری مناسب برای انتقال اطلاعات و نیز به عنوان آیندهسازان این کشور بهترین گروهی هستند که میتوان مورد توجه مورد قرار داد تا اقدامی بنیادین برای رفع این معضل صورت گیرد.
وی گفت: بدین جهت سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری ساوه با ارج نهادن به این سرمایههای انسانی و با تکیه بر اصول جدید آموزش سعی در درگیر کردن حواس پنج گانه کودکان و نوجوانان و یادگیری بهتر ایشان در حفظ و نگهداری فضای سبز و بهبود محیط زیست به عنوان یک عامل مهم در حفظ سلامتی شهرها دارد که علاوه بر افزایش سطح توانایی کودکان در زمینه باغبانی تغییر رفتاری مانند ایجاد آرامش و افزایش اعتماد به نفس و رشد تحصیلی به جهت نزدیک شدن کودکان به طبیعت را در پی دارد.
به گفته وی، واحد آموزش سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری ساوه با انجام طرح همیار سبز مدارس با هدف آموزش و تشویق و ترغیب دانشآموزان در حفظ و گسترش فضای سبز شهری و مدرسه با همکاری مربیان، مدیران و مسئولین آموزش و پرورش در نظر دارد مدارس علاقهمند با این امر را شناسایی کند.
وی تصریح کرد: بدین ترتیب با مشخص شدن دانشآموزان علاقمند برای هر یک از آنها کارتی با عنوان "همیار سبز مدرسه" صادر و با این دانشآموزان تعاملاتی برای گسترش فرهنگ ایجاد فضای سبز برقرار میشود.