معاون شهرسازی و معماری شهرداری ساوه گفت: امیدواریم در سال 95 شرایط مساعد جهت تامین مسکن قانونی و ارزان قیمت با کاهش حد نصاب تفکیک اراضی به کمتر از 120 مترمربع در این شهر فراهم شود.
سید "مهدی حسینی" در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی- افزود: این شهرستان به دلیل ماهیت اقتصادی و جغرافیایی ویژه از حجم بسیار زیاد مهاجرپذیری نسبت به سایر شهرهای دیگر کشور برخوردار بوده و عمده این مهاجران در جستجوی شغل و گذران معیشت از شهر و روستاها به این شهر عزیمت کرده و ساوه را جهت اسکان خود و خانواده انتخاب کردهاند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر این مهاجران که بیشتر از قشر زحمتکش کارگری هستند با توجه به توان اقتصادی ضعیف و عدم توانایی مالی بالا برای تامین مسکن مورد نیاز، معمولا تمایل به خرید زمین با قیمتهای ارزان بویژه در حاشیه شهر و احداث ساختمان با کمترین هزینه ممکن را دارند.
حسینی گفت: به دلیل وجود این شرایط با بررسی پیشینه 10 سال گذشته شهر ساوه متاسفانه هر ساله شاهد انبوه تخلفات ساختمانی و ساختوسازهای غیرمجاز در باغات و اراضی حاشیه شهر مواجه میشویم، به نحوی که طی این مدت بطور متوسط همه ساله سه یا چهار محله غیر رسمی و غیر قانونی در حاشیه شهر شکل گرفته است.
به گفته وی، طی 10 سال گذشته تعداد سکونتگاههای غیر رسمی در حاشیه شهر ساوه از 10 محله در سال 82 به 28 منطقه در سال 92 افزایش یافته است که این موضوع بیانگر دو مشکل اساسی است که نخست عدم توجه و برنامهریزی صحیح و کارآمد مجموعه دولت و مدیریت شهری در تامین مسکن ارزان قیمت برای قشر ضعیف و آسیب پذیر جامعه را گوشزد میکند.
این مدیر شهری تصریح کرد: از سوی دیگر این امر عدم مدیریت صحیح شهرداری در کنترل و جلوگیری از ساختوسازهای غیر مجاز شهری را شفاف میسازد، لذا در سال 1392 پس از تهیه و تصویب نقشه بازنگری طرح تفصیلی شهر ساوه به منظور ساماندهی و ارائه خدمات شهری به محلههای حاشیه شهر، شهرداری بر اساس یک برنامه مدون و اصرار بر اعمال قانون و تدبیر در اصلاح روشهای موجود، این موضوع را در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی شهرستان مطرح کرد.
وی خاطرنشان کرد: این شورا به ریاست دادگستری شهرستان و عضویت همه نهادها و ادارات مرتبط با موضوع تشکیل و پس از مطرح کردن این بحث مهم، ضمن استقبال از طرف شورا و با حمایت ریاست دادگستری و دادستان، پس از تشکیل کمیتههای فنی و مرور قوانین این موضوع نهایتا راهکارهای اجرایی و قانونمند جهت مدیریت موثر شهرداری در کنترل ساخت و سازهای غیر مجاز اتخاذ شد.
حسینی افزود: پس از تصویب این طرح در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم شهرستان با برگزاری جلسات فشرده در تاریخهای سوم، چهارم و 10 خردادماه 93 بلافاصله با صدور احکام اعضای کمیته اجرایی شورای پیشگیری در شهرداری به ریاست معاونت شهرسازی و معماری و اخذ مجوز پلمب ساخت و سازهای غیرمجاز از تاریخ 9 تیرماه سال 93 بطور جدی فعالیت این کمیته در تمام نقاط شهر آغاز شد.
وی گفت: با تشکیل جلسات هفتگی پیاپی و انجام بازدیدهای مکرر توسط کمیته فوق، نهایتا با اعمال قانون موفق شدیم روند تخلفات ساختمانی در حاشیه شهر را در حد چشمگیری کاهش دهیم به نحوی که هماینک بر اساس آمارهای موجود مستند از مناطق دوگانه شهرداری، تعداد ساخت و سازهای غیر مجاز سال 94 در ساوه به حدود صفر کاهش یافته است.
معاونت شهرسازی و معماری شهرداری ساوه اضافه کرد: کنترل ساختوسازهای غیرمجاز یکی از شاخصترین اقدامات شهرداری در مدیریت شهر طی چند سال گذشته بوده است که صرفا مرهون اتخاذ تصمیمات درست از طرف مجموعه مدیران شهر و شهرداری و حاصل همت و تعهد ستودنی تیم اجرایی شهرداری در عمل و اجرای این امر مهم است.
وی اظهار کرد: امیدواریم در سال جدید شرایط مساعد جهت احداث مسکن ارزان قیمت و قانونی را با کاهش حد نصاب تفکیک اراضی در مناطق حاشیه شهر از 170 متر مربع به کمتر از 120 متر مربع پس از تصویب در کمیسیون ماده پمج استان مهیا کنیم.
حسینی عنوان کرد: با تحقق این امر مسیر قانونی برای رشد و توسعه شهر و مناطق مسکونی شهری همه شهروندان فراهم خواهد شد. البته موضوع کاهش حد نصاب در سال گذشته نیز در دستور کار شهرداری بوده است و در مطالعات مشاور سکونتگاههای غیر رسمی نیز لحاظ شده و در اولین جلسه کمیسیون ماده پنج استان مرکزی مطرح خواهد شد.