مدیر جهاد کشاورزی ساوه گفت: نبود صادرات شترمرغ، این صنعت را با فراز و نشیبهای بسیاری مواجه کرده است.
حسن شریفی افزود: محدودیت عرضه تولید گوشت و پوست شترمرغ تولیدی در شهرستان ساوه تعداد واحدهای تولیدکننده این محصول را از 12 واحد به دو واحد کاهش داده است.
وی بیان کرد: از 1382 تعداد 12 واحد پرورش شترمرغ در این شهرستان فعالیت داشتند که به دلیل نبود بازار مناسب عرضه این محصول، هم اکنون تنها دو واحد 150 قطعهای مولد و 300 قطعهای گوشتی، تولیدات ناچیز خود را به بازارهای داخلی روانه میکنند.
وی کاهش نقدینگی و بالا بودن هزینههای تولید و نبود صنایع تکمیلی را از دیگر موانع توسعهای صنعت شترمرغ در این شهرستان دانست و افزود: نبود گوشت شتر مرغ در سبد غذایی خانوار نیز از جمله دلایلی است که مانع از پرورش آن در واحدهای تولیدی شده است.
به گفته شریفی، یکی از دلایل توسعه پرورش شترمرغ علاوه بر درآمدزایی از طریق عرضه گوشت آن، ارزآوری از طریق صادرات پوست شترمرغ است که به دلیل محدودیت بازارهای جهانی، صادرات پوست آن با چالش مواجه شده است. از این به رو دلیل نداشتن توجیه اقتصادی پرورشدهندگان شترمرغ انگیزهای برای ادامه فعالیت ندارند.
وی کاهش صادرات را ناشی از بروز تحریمها دانست و تصریح کرد: امیدواریم در سایه اجرای برجام و رفع کامل تحریمها شاهد از سرگیری صادرات و رونق صنعت شترمرغ در این شهرستان باشیم.
مدیرجهاد کشاورزی ساوه در پاسخ به این سوال که چه راهکاری برای توسعه پرورش شترمرغ در ساوه پیشنهاد میدهید، گفت: از آنجا که در استان مرکزی بزرگترین مجتمع پرورش شترمرغ در شهرستان زرندیه قرار دارد و به عنوان بزرگترین مرکز پرورش و تولید شترمرغ کشور در این شهرستان در 500 هکتار وسعت و با ظرفیت بیش از 100 واحد فعالیت داشته و نیاز عمده کشور را تامین میکند، از این رو اهداف توسعهای برای این صنعت در شهرستان ساوه را در نظر نداریم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر به دنبال فعال کردن واحدهای غیرفعال پرورش و تولید شترمرغ هستیم که با مشکلات نقدینگی و بدهی بانکی مواجه هستند.
شریفی خاطر نشان کرد: حمایت از تولیدکنندگان، استمهال و پرداخت تسهیلات بانکی و از همه مهمتر فرهنگسازی برای استفاده از گوشت شترمرغ در خانوارها را در دستور کار داریم تا بتوانیم 10 واحد غیرفعال تولید شترمرغ شهرستان را فعال کنیم که علاوه بر ایجاد اشتغال به توسعه اقتصادی شهرستان نیز کمک شود.