کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه بر بسیج ملی کاهش مصرف قند، نمک و چربی تاکید کرد.
مینا اسدی افزود: در حال حاضر بیماریهای غیر واگیر نظیر بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و سرطانها در اغلب کشورها در حال افزایش است.
وی با تاکید بر اینکه بر اساس بررسیهای به عمل آمده این بیماریها مهمترین علل مرگ در کشورمان را به خود اختصاص دادهاند، افزود: عوامل متعددی در بروز و شیوع این بیماریها مؤثرند و نقش تغذیه نامناسب در این بین بسیار حائز اهمیت است.
به گفته وی، طی سالهای اخیر الگوی غذای مردم کشورمان دچار تغییرات قابل توجهی شده است به طوری که مصرف لبنیات، سبزیجات و میوهها کاهش چشمگیری داشته است، اما در مقابل مصرف قند، نمک و چربی افزایش یافته است.
وی با تاکید براینکه بر اساس توصیه سازمان جهانی بهداشت یک فرد سالم در طول روز به طور متوسط میتواند 25 گرم شکر (حدود 6 قاشق چایخوری) مصرف کند، تصریح کرد: در حالی که مصرف متوسط شکر برای هر فرد در کشورمان حدود 66 گرم برآورد شده است. تحقیقات نشان داده است که مصرف یک قوطی 300 میلیلیتری نوشابه در هر روز باعث افزایش وزنی حدود 7 کیلوگرم در سال میشود.
اسدی اضافه کرد: مهمترین تأثیر مصرف قند و شکر و شیرینیجات افزایش وزن و چاقی است که خود زمینهساز بروز بیماریهایی نظیر دیابت، فشار خون بالا، بیماریهای کلیوی، بیماریهای قلبی عروقی، آلزایمر است.
وی با بیان اینکه نمک یکی دیگر از موادی است که مصرف آن طی چند سال اخیر رو به افزایش است، اظهار کرد: یکی از علل افزایش مصرف نمک، مصرف غذاهای آماده و صنعتی نظیر انواع سوسیس و کالباس، چیپس، پفک، انواع کنسروها، رب و سسهای تجاری و .. است.
به گفته وی، بر اساس مطالعات انجام گرفته مصرف متوسط نمک در کشورمان بیش از دو برابر توصیه سازمان جهانی بهداشت است. سازمان جهانی بهداشت مصرف کمتر از 5 گرم( کمتر از یک قاشق چایخوری ) نمک در روز را برای افراد سالم مجاز میداند.
وی خاظرنشان کرد: افزایش مصرف روغنها و چربی از طریق افزایش مصرف غذاهای چرب و سرخ شده و فستفودها از مهمترین علل بروز چاقی و بیماریهای قلبی عروقی و سرطانهایی نظیر سرطان پستان، پروستات است.
وی گفت: مطالعات سبد غذایی مطلوب در سال 91 نشان داد که سرانه مصرف روزانه روغن و چربی حدود 46 گرم است که از سبد مطلوب غذایی(35 گرم) بیشتر است.
اسدی خاطرنشان کرد: به همین دلیل وزارت بهداشت و درمان اقدام به برگزاری بسیج ملی کاهش مصرف قند، نمک و چربی از تاریخ 29 آذر ماه تا 13 دیماه کرده است.
وی افزود: در همین راستا معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه به منظور ارتقاء آگاهی و اصلاح الگوی مصرف مواد غذایی در جامعه اقدام به برگزاری فعالیتهایی در طول اجرای این طرح بسیجی کرده است.
وی اضافه کرد: اجرای جلسات آموزشی متعدد برای عموم مردم و رابطین ادارات شهرستان، برگزاری جشنواره بزرگ سالاد در روز اول دی ماه در محل مرکز بهداشت شهرستان و مسابقه عکاسی من و غذای سالم ویژه دانش آموزان از جمله این برنامههاست.
اسدی گفت: برگزاری جشنوارههای متعدد صبحانه سالم و میان وعده سالم در مدارس و برگزاری جشنوارههای غذا در مراکز بهداشتی درمانی شهرستان از دیگر برنامههاست.