رئیس شبکه دامپزشکی ساوه دلیل توقف صادرات تخممرغ از این شهرستان را اعلام کرد.
"داود سرمدی" با بیان اینکه صادرات تخممرغ از ساوه به کشور عراق از اردیبهشتماه سال جاری متوقف شده است، افزود: علت توقف بروز برخی مشکلات از سوی شرکت عامل است.
وی با بیان اینکه مدت زمان تخمگذاری برای مرغ مادر دو سال در نظر گرفته میشود، اظهار کرد: مرغ مادر پس از دو سال تخمگذاری از چرخه تولید تخممرغ حذف میشود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر دلیل حذف مرغ مادر از چرخه تخمگذاری اظهار کرد: از آنجاکه مرغ مادر پس از دو سال از وزن و حجم فیزیکی بالایی برخوردار میشود، کیفیت و مقدار تخمگذاری آن کاهش مییابد.
سرمدی صرفه اقتصادی و مسایل بهداشتی را مهمترین عوامل حذف مرغ مادر از چرخه تخمگذاری و روانه ساختن آن به کشتارگاه پس از دو سال دانست و افزود: مرغ مادر پس از دو سال به دلیل افت بازدهی پروتئین در تخم مرغ و نیز بروز برخی بیماریها از لحاظ بهداشتی از پروسه تخمگذاری حذف میشود.
به گفته وی، از آنجاکه شرکت عامل تولید تخممرغ در ساوه در سال گذشته اقدام به وارد کردن جوجه به چرخه تولید تخم مرغ نکرده بود و مرغهای موجود دوساله شده بودند، لذا موضوع صادرات تخممرغ با وقفه مواجه شده بود.
وی تعمیرات، مرمت و بهسازی فضای فیزیکی مجموعه تولید تخممرغ ساوه را از دیگر دلایل توقف صادرات تخممرغ دانست و افزود: با اتمام عملیات بهسازی از مهرماه سال جاری جوجههای چهار ماهه در این مرکز پرورش یافته و با تولید تخممرغ در حجم انبوه از اسفندماه سال جاری شاهد صادرات مجدد این محصول به کشورهای عراق و عمان خواهیم بود.
وی همچنین از رایزنیهای صورت گرفته و قول و قرارهایی مبنی بر صادرات مرغ و تخممرغ از ساوه به کشور روسیه خبر داد.
رئیس دامپزشکی ساوه در ادامه با بیان اینکه شهرستان ساوه در سال گذشته رتبه اول صادرات تخم مرغ به کشور عراق در سطح استان را به خود اختصاص داده بود، اظهار کرد: افزون بر 40 درصد تولید تخم مرغ تولیدی ساوه صادر میشود.