رئیس سابق سازمان انرژی اتمی ایران و عضو هیئت موسس موسسه آموزش عالی انرژی ساوه گفت: خشکسالی برای ساکنین ایران ملموس تر شده است.
رضا امرالهی در اولین کنفرانس ملی پیشرفتهای نوین در حوزه انرژی که به همت موسسه آموزش عالی انرژی در ساوه برگزار شد، با تاکید بر اینکه خشکسالی جزو بلایای طبیعی است، افزود: بروز این پدیده باعث شده است که همگان چهره کمبود آب را بیشتر حس کنند.
وی با بیان اینکه آب مهمترین چالش حوزه انرژی محسوب میشود، اظهار کرد: باید به دنبال اتخاذ روشهایی باشیم که منجر به زنده ماندن صنعت انرژی شود و مهمترین روش مصرف منابع و از همه مهمتر، مدیریت مصرف آب است.
وی با تاکید بر اینکه ایران در منطقه کمآب و نیمه خشک جهان واقع شده است، افزود: متوسط میزان نزولات آسمانی در جهان 470 میلیمتر بوده که سهم ایران از این میزان 150 میلیمتر است.
رئیس سابق سازمان انرژی اتمی ایران ریزش های سالانه کشور را 411 میلیارد متر مکعب بیان کرد که از این میزان 130 میلیارد متر مکعب آن تجدیدپذیر بوده و 70 درصد آن تبخیر شده و به جو باز میگردد.
وی در ادامه با اشاره به توزیع آب در سطح کشور اظهار کرد: از مجموع 100 درصد منابع آبی موجود در کشور حدود نیم درصد به بخش عمومی، 1.5 درصد صنعت، 6 درصد آب شرب و 92 درصد کشاورزی اختصاص یافته است.
وی با تاکید بر مدیریت مصرف آب در حوزه کشاورزی و هدایت منابع آبی در این حوزه با استفاده از روش های نوین علمی آبیاری تصریح کرد: بسیاری از صنایع ما با چالش آب مواجه هستند و با هدایت بخشی از منابع آبی در عرصه کشاورزی به حوزه صنعت و آب شرب میتوان بخش اعظمی از چالش کمبود آب را برطرف کرد.
به گفته وی در صورت عدم مدیریت مصرف آب بدون شک تا 10 سال آینده با بحران شدید کمبود آب مواجه خواهیم بود.
امرالهی با تاکید بر حفظ منابع آبی به منظور برقراری امنیت ملی تصریح کرد: هرجا که آب هست آبادی نیز هست و باید به این مهم توجه خاص داشت تا با مدیریت آب، آبادی را به تمام نقاط کشورمان هدیه کنیم.
به گفته وی در مرکز ایران آب در میزان حداقلی نیز وجود ندارد و هر روز شرایط سخت تر و دشوارتر می شود از این رو اختصاص آب شیرین برای شهرهای حاشیه کویر ضروری است.
وی با تاکید بر هدایت آب از دریای خزر به داخل ایران و مرکز کشور گفت: هدایت منابع آبی از سهم ایران در دریای خزر به مرکز کشور علاوه بر جبران کمبود آب موجب رونق ایران گردی در مرکز کشور خواهد شد.
وی احداث دریاچه در حاشیه کویر با هدایت منابع آبی از دریای خزر به این منطقه را موجب رونق صنعت گردشگری در مرکز کشور دانست و گفت: از این طریق حجم سفر مردم از نقاط مختلف کشور به شهرهای شمالی کاسته خواهد شد.
عضو هیئت موسس موسسه آموزش عالی انرژی ساوه در ادامه گفت: ایران با داشتن 33.7 میلیون متر مکعب ذخایر اثبات شده گاز طبیعی و 157.3 میلیارد بشکه ذخایر نفتی اثبات شده بزرگترین کشور دارنده ذخایر نفت و گاز جهان محسوب می شود.
به گفته وی ایران در میان 192 کشور دنیا از لحاظ برخورداری از منابع آب در رتبه 62 قرار دارد.
به گزارش ایسنا، یک چهره ماندگار ملی و عضو هیئت موسس موسسه آموزش عالی انرژی ساوه نیز گفت: منابع مختلف انرژی و استفاده از آن در جهان از اهمیت خاصی برخوردار است.
پرویز جبه دار مارالانی با بیان اینکه انرژی تجدیدپذیر اساس توسعه پایدار است، افزود: صنعت انرژی رابطه مستقیم با سیستم اقتصادی دارد.
وی ادامه داد: تا سال 2000 یک تریلیون نفت تولید شده و تا سال 2030 یک تریلیون دیگر در کشور تولید خواهد شد و هنوز چهار تریلیون نفت اضافه وجود دارد که در آینده در قالب محصولات نفتی عرضه می شود.
به گفته وی تا سال 2020 گاز از نفت به عنوان منبع اصلی انرژی پیشی خواهد گرفت و تبدیل منابع انرژی به ذخایر در دسترس انجام پذیر خواهد شد، لیکن سرمایه گذاری عظیمی را توأم با خلاقیت و علوم مهندسی لازم دارد.