رئیس دامپزشکی ساوه گفت: بیماری تب برفکی تهدیدی برای سرمایه دامی کشور است.
"غلامرضا سرمدی" افزود: این بیماری مسری بوده و سرعت انتشار بالایی دارد. تب برفکی به علت کاهش تولید شیر، افت وزن دامها و نیز تلفات در دامداریها سببساز زیان اقتصادی بالایی است.
وی ترشحات لزج، کشدار و کفآلود دهان و بینی دام را از مهمترین نشانههای این بیماری دانست و بیان کرد: پیدایش تاول و زخم بر روی زبان، لبها، سطح داخلی گونهها و لثه و نیز لنگش به دلیل وجود زخم بین سمها از دیگر علائم بیماری تب برفکی است.
سرمدی با بیان اینکه واکسیناسیون موثرترین راه پیشگیری از این بیماری است، افزود: عدم نگهداری گوسفند و گاو در کنار هم و در صورت خرید دام جدید، قرنطینه کردن آن و نگهداری در محل جداگانه به مدت 14 روز از اقدامات پیشگیرانه است.
وی به دامداران توصیه کرد، چنانچه پس از این مدت علائم بیماری در دامها مشاهده نشد، دامهای جدید را وارد گله کنند و در صورت ابتلا، باید دام بیمار را سریعا جدا کرده و در محل دیگری نگهداری و از آخور و آبشخور مجزا استفاده کرد.
سرمدی خاطرنشان کرد: ضدعفونی کردن اصطبل، جمعآوری روزانه کود حیوانی و آهکپاشی کف دامداری در کاهش سرعت انتشار بیماری و کاهش حدت آن بسیار موثر است. بنابراین دامداران در صورت مشاهده علائم ذکر شده مراتب را سریعا به شبکه دامپزشکی گزارش کنند.
وی با اشاره به اینکه بروسلوز نیز یکی از بیماریهای مشترک میان انسان و دام است، اظهار کرد: راههای انتقال این بیماری، مصرف گوشت آلوده، شیر، پنیر، کره، خامه آلوده و غیرپاستوریزه یا تماس زخم با ترشحات آلوده دام است.
سرمدی در ادامه با بیان اینکه در سال جاری تاکنون بیش از 168 هزار دام سبک و سنگین در این شهرستان واکسینه شدهاند، افزود: از این میزان پنج هزار و 150 راس دام سنگین بوده است که عملیات واکسیناسیون آنها علیه بیمارهایهای بروسلوز، تب برفکی و شاربن انجام شد.
وی ادامه داد: واکسیناسیون دام سبک نیز به تعداد 163 هزار راس شامل بروسلوز، تب برفکی، شاربن، آنتروتوکسمس و آگالاکسی انجام شد.
سرمدی همچنین از واکسیناسیون هاری به تعداد 540 قلاده سگ خبر داد و افزود: واکسیناسیون و ایمنسازی جمعیت دام و طیور علیه بیماریهای مختلف بر اساس برنامههای مدون سازمان دامپزشکی کشور یکی از وظایف مهم شبکههای دامپزشکی است