كارشناس مسئول باغباني و گلخانههاي جهاد كشاورزي ساوه گفت: بازار سرد زیتون کنسروی در این شهرستان ضرورت خرید دستگاه روغنکشی زیتون را در این شهرستان دو چندان کرده است.
"علیرضا ارباب" در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی- افزود: اشباع شدن بازار زیتون و عدم تمایل خریداران این محصول به کنسرو کردن زیتون موجب تسریع در خرید دستگاه روغنکشی زیتون شد.
وی ادامه داد: عرضه دسترنج زیتونکاران این منطقه به نام و برند سایر نقاط کشور از دیگر دلایل خرید دستگاه روغنکشی زیتون بود تا بتوان روغن زیتون این منطقه را با برند این شهرستان عرضه کرد.
وی با بیان اینکه استحصال روغن زیتون به مراتب ارزش و سودآوری بالاتری نسبت به کنسرو کردن آن دارد، اظهار کرد: به دلیل نبود صنایع تبدیلی جهت کنسرو کردن زیتون در این شهرستان و ارزش افزوده بالای روغن زیتون نسبت به کنسرو، کار استحصال روغن این محصول چند روزی است که در این شهرستان آغاز شده است.
به گفته وی با توجه به نبود مرکز روغنگیری زیتون و نبود مرکز خرید این محصول، اشتیاق باغداران برای توسعه باغات زیتون روند کاهشی پیدا کرده بود که با خرید دستگاه روغنکشی و راهاندازی آن، انگیزه تولیدکنندگان به توسعه کشت زیتون افزایش یافت.
وی با بیان اینکه ارقام زیتون تولیدی این شهرستان شامل ارقام روغنی، زرد، مانزالنیا و کنسروالی است، گفت: بیشترین سطح زیر کشت زیتون به تولید رقم زرد اختصاص یافته است که بیشترین برداشت مربوط به این نوع زیتون خواهد بود.
این مقام مسئول در جهاد کشاورزی ساوه در ادامه با بیان میزان پیشبینی برداشت زیتون را پس از گذشت 6 سال از سرمازدگی باغات این شهرستان در سال 86، در سال جاری به ازای هر هکتار بیش از یک تن اعلام کرد و افزود: سطح زیر کشت محصول زیتون ساوه 870 هکتار است که بین 550 تا 600 هکتار باغات بارده هستند.
وی تصریح کرد: زیتون ساوه با توجه به شرایط آب و هوایی یکی از مرغوبترین زیتونهای کشور است که دارای مقدار بالایی از اسیدهای چرب مفید است.
ارباب با اشاره به اینکه زیتون تولیدی ساوه علاوه بر تامین نیاز شهرستان به شهرهای دیگر نیز عرضه میشود، اظهار کرد: قیمت این محصول طی دو سال گذشته جهش خوبی پیدا کرده و همین موضوع موجب توجه بیشتر باغداران و تولیدکنندگان زیتون از لحاظ اصلاح و رسیدگی بیشتر به این باغات شده است.