معاون برنامهریزی شورای انقلاب فرهنگی گفت: کاهش جمعیت در ایران منجر به عبور از خط قرمز جمعیتی براساس نرخ باروری دنیا شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی- "محمد اسحاقی" در همایش سیاستهای کلی جمعیت مبتنی بر سلامت مادر و کودک به منظور ارتقای نرخ باروری کلی در ساوه افزود: نرخ باروری در دنیا زیر 2.1 نرسیده و هیچ کشوری شاهد کاهش جمعیتی پایینتر از این میانگین نبوده است.
وی افزود: در ایران در سالهای اخیر حتی از این خط قرمز عبور کردیم و نرخ باروری را به 1.7 رساندیم که این خود زیر حد جایگزینی است.
وی بیان کرد: در سال 71 به اهداف کاهش جمعیتی تا چهار فرزند به ازای هر خانواده رسیدیم و در سال 79 به حد خط قرمز باروری و نرخ رشد جمعیتی 2.1 درصدی نزول کردیم.
به گفته وی تغییراتی که در شرایط جمعیتی کشور به وجود آمده، به گونهای است که 71 درصد جمعیت کشورمان در شهرها و 29 درصد در روستاها سکونت دارند.
معاون برنامه ریزی شورای انقلاب فرهنگی در ادامه با بیان اینکه هدف نظام سلطه در جنگ نرم و تهاجم فرهنگی کاهش خروج دین از زندگی است، افزود: کاهش ازدواج، بالارفتن سن ازدواج، افزایش طلاق، نداشتن فرزند، سقط جنین و کاهش جمعیت از جمله برنامههای نظام سلطه در جنگ نرم است.
وی خواستار مهندسی فرهنگی در نقشه کلان کشور برای برطرف کردن این مشکلات شد و افزود: یکی از ابعاد کلان در این راستا شناسایی چالشهای موجود و تربیت نسل صالح و سالم است که در سال 1390 در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح و تصویب شد.
وی خواستار یک حرکت ملی برای فرهنگسازی و اصلاح باورها در خصوص افزایش نرخ جمعیت کشور شد و افزود: نظام سلطه برای موضوعاتی در حوزههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی سیاسی برنامه دارد و ما باید برای مقابله با آن برنامه داشته باشیم.
معاون برنامهریزی شورای انقلاب فرهنگی در ادامه با اشاره به مواجه بودن خانوادهها با یک معضل جدی در ارتباط با استقبال از رسانههای خارجی، ماهوارهها و شبکههای اجتماعی اظهار کرد: در کنار کودکان افراد بزرگسال نیز در بهرهمندی از این فضاها به صورت مفرط اصرار دارند که این خود توسعه برنامههای ضدفرهنگی و ضداخلاقی را در جامعه زمینهساز شده است.
به گفته وی در کنار این کاهش زاد و ولد با افزایش طلاق در کشور روبرو هستیم و در این زمینه به نظر میرسد ایران یک مرحله سقوط آزاد در وضعیت جمعیتی با شیبی تند را سپری میکند، در حالی که در سایر کشورهای اروپایی این شیب کاهش جمعیت اصلاح شده و یک روند تعادلی را سپری میکند.
وی تصریح کرد: باید برای نرخ باروری 1.7 درصدی شرایط جایگزین و مناسبی را پیدا کنیم که قطعا با ابلاغ سیاستهای جمعیتی که از سوی مقام معظم رهبری انجام شده، باید در راستای برطرف کردن چالشهای فرهنگی و اقتصادی در این حوزه تلاش کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر میانگین سنی در کشورمان 22 تا 29 سال است و ما بسیاری از استانهای پیر را سراغ داریم که در آنها به سرعت جمعیت سالمند در حال افزایش است.
به گزارش ایسنا رئیس دانشکده علوم پزشکی ساوه نیز گفت: این همایش به دنبال ارائه راهکارهایی به منظور بهبود جمعیت و رشد معقولانه آن است.
"جلیل کوهپایه زاده" افزود: باید برای شرایط جمعیتی کشور در یک برنامه معقولانه و منطقی برنامهریزی کنیم و مطابق برنامه پیش برویم.
وی بیان کرد: دانشکده علوم پزشکی ساوه نیز در میان ماموریتهای محوله در این راستا با برگزاری همایشهای مرتبط و فصلی به دنبال تحقق اهداف کشور در افزایش نرخ جمعیت است.
به گفته وی تلاش ما بر این است که بتوانیم با همه توان و هماهنگی بین بخشی و استفاده از پتانسیل موجود شرایط و شاخصهای افزایش جمعیت را ارتقا دهیم.
کوهپایه زاده با اشاره به پژوهش های منطقهای انجام شده در این حوزه گفت: این پژوهشها مشتمل بر فعالیتهای انجام شده و شرایط منطقهای است که در تحقق اهداف مورد نظر کارگشاست.
به گزارش ایسنا، همایش یک روزه سیاستهای کلی جمعیت مبتنی بر سلامت مادر و کودک به منظور ارتقای نرخ باروری کلی در ساوه به همت گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه و با مشارکت دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در سالن سلمان ساوجی برگزار شد و در آن کارشناسان و مسئولان به تشریح وضعیت کنونی جمعیت ایران و پیش بینیهای آینده، سیاستهای جمعیتی و مسایل ناشی از تهاجمات فرهنگی و نگرشهای اجتماعی در زندگی و باروری جامعه و رویکردهای مجلس در سیاستهای جدید جمعیتی و پیامدهای طلاق پرداختند.