رئیس انجمن ورزشهای هوایی کشور گفت: ترویج ورزشهای هوایی توسعه گردشگری را به همراه دارد.
سردار "احمد سلیم آبادی" در مراسم افتتاحیه سایت پروازی شهدای شهر غرق آباد از توابع شهرستان ساوه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی- افزود: توجه به این ورزشها در مناطقی مانند شهرستان ساوه که از اقلیم و شرایط جغرافیایی مناسبی برای احیای این ورزش برخوردار است سبب ارتقاء اشتغال و توسعه گردشگری میشود.
وی بیان کرد: احداث سایت پروازی در این مناطق علاوه بر اینکه جمعی از علاقمندان به ورزشهای هوایی را به خود جذب میکند، موجب حضور گردشگران و مسافران از اقصی نقاط جهان شده و توسعه صنعت گردشگری را به دنبال خواهد داشت.
وی با بیان اینکه ورزش هوایی در ایران بیش از نیم قرن سابقه دارد، اظهار کرد: وضعیت جغرافیایی خاص و برخورداری ایران از کوهستانهای زیادی نظیر سلسله کوههای البرز و زاگرس که بخش اعظمی از کشورمان را فرا گرفتهاند در کنار رویکردی که در احیای ورزشهای هوایی بعمل آمده در چند سال اخیر حجم انبوهی از علاقمندان را به این ورزشها جذب کرده است.
به گفته وی رشته پاراگلایدر حدود 20 سال در کشورمان سابقه دارد، اما در بسیاری از نقاط ناشناخته مانده است در حالی که میتوان به عنوان یک رشته ورزشی مفرح و پرهیجان در نقاطی که قابلیت انجام آن وجود دارد بدان پرداخت.
وی از ورزش به عنوان زیربنای توسعه سلامت یاد کرد و افزود: هر چقدر بتوانیم در رشتههای مختلف ورزشی نظیر ورزشهای هوایی سرمایهگذاری کنیم به همان اندازه در ارتقای سطح سلامت جامعه تلاش کردهایم و امیدواریم با حمایت مردم و با جبران کاستیهای اعتباری به سلامت جامعه بیشتر فکر و کمک کنیم.
سردار سلیم آبادی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در خصوص دلیل انتخاب این منطقه از شهرستان ساوه به منظور احداث سایت پروازی اظهار کرد: احداث سایت پروازی در یک منطقه مستلزم برخورداری آن نقطه از دشت و ارتفاع است.
به گفته وی با انجام کار کارشناسی و مطالعاتی به اطلاعات قابل قبولی از نظر ارتفاع و دشت در این منطقه دست یافتیم، لذا این منطقه به عنوان سایت پروازی در نظر گرفته شد.
وی بیان کرد: بادهایی که در منطقه می وزد به پرندهها قدرت پرواز بالایی داده و پس از چندین پرواز آزمایشی مناسبترین نقطه برای احداث سایت پروازی در نظر گرفته شد.
وی مجاورت این منطقه با پنج استان کشور و دسترسی آسان به استانهایی نظیر البرز و تهران را علت دیگر انتخاب این نقطه از استان مرکزی و شهرستان ساوه برای ایجاد سایت پروازی عنوان کرد.
سلیم آبادی تصریح کرد: این منطقه علاوه بر ویژگیهایی که مطرح شد توانایی زیادی از لحاظ پذیرش جمعیت دارد و به لحاظ قدمت تاریخی و فرهنگی که دارد میتواند کارکرد چندجانبه داشته باشد.
به گفته وی علاوه بر ایجاد اشتغال و کارآفرینی که از دستاوردهای احداث سایت پروازی در این منطقه است میتوان از این پتانسیل برای معرفی مشاهیر و مفاخر و نیز آثار تاریخی و ابنیه گردشگری نیز بهرهبرداری کرد.
وی با تاکید بر اینکه آرامش و نشاط از دستاوردهای انجام ورزش های هوایی است، اظهار کرد: ورزشکاران این رشته مهیج وقتی در هنگام پرواز به زمین مینگرند پی به عظمت خدای تعالی و خلفت هستی برده و احساس وصف ناشدنی به آنها دست میدهد.
وی همچنین از فعالیت سایتهای پروازی در تمامی استانهای کشور خبر داد و به خبرنگار ایسنا گفت: در استان مرکزی نیز سایتهای پروازی در ارتفاعات منطقه گردو و نظمآباد، ارتفاعات اطراف نیروگاه شهرستان شازند، ورچه خمین و در شهرستانهای تفرش و آستانه فعالیت دارند.
به گزارش ایسنا سایت پروازی ورزشهای هوایی "بُراق" با حضور فرمانده یگان ویژه ناجا و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی در مجاورت روستاهای "کله دشت"، "ویسمان"، و "غازم آباد" از توابع شهر غرق آباد شهرستان ساوه افتتاح شد.