معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی ساوه گفت: مراکز خوراک دام و طیور ساوه با 40 درصد ظرفیت فعالیت میکنند.
"محمودرضا خلیلی" در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه مرکزی - افزود: فعالیت این مراکز با ظرفیت کامل بستگی به کشش بازار و میزان تقاضا دارد و علت این میزان فعالیت، کاهش تقاضاست.
وی بیان کرد: از طرفی نوسانات قیمت و هزینههای جاری و فعالیت واحدهای غیرمجاز نیز منجر به فعالیت زیر ظرفیت این مراکز شده است.
این مقام مسئول در جهاد کشاورزی ساوه با بیان اینکه در حال حاضر هفت مرکز تهیه خوراک دام و طیور در ساوه استقرار دارند، افزود: از این هفت مرکز تنها پنج مرکز فعال هستند.
وی در ادامه با بیان سیاستهای حمایتی دولت در این خصوص اظهار کرد: دولت فقط سبوس یارانهای در اختیار فعالان این بخش قرار میدهد در حالی که این مراکز تولیدکننده کنسانترهای هستند که شامل سبوس، ذرت، جو، انواع کنجاله، سویا، نمک و مکملهاست.
وی در خصوص قیمت تمام شده خوراک دام و طیور و میزان تولید آن، گفت: تولیدکنندگان خوراک دام و طیور به دلیل اینکه تنها یارانه سبوس را دریافت میکنند، با مشکلات بسیاری مواجه هستند و میزان تولید و قیمت آن بسته به میزان سبوس یارانهای که در اختیار آنان قرار میگیرد بین هزار تا 1500 تن کنسانتره متغیر است.
خلیلی با بیان اینکه خوراک دام و طیور تولید شده در این مراکز برای واحدهای دامداری پرواری، شیری و گوسفند پرواری قابل بهرهبرداری است، افزود: صاحبان این واحدها بدون هیچ محدودیتی میتوانند به تعاونی دامداران در شهرهای ساوه، نوبران و آوه مراجعه و ضمن دریافت حواله از تعاونی با مراجعه به کارخانه خوراک دام دریافت کنند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در خصوص نقش جهاد کشاورزی در تامین خوراک دام و طیور دامداران گفت: کلیه امور توسط بخش خصوصی انجام میشود و جهاد کشاورزی فقط کار نظارت عالی بر کیفیت تولید و توزیع را انجام میدهد.
به گفته وی علاوه بر شهرستان ساوه اگر فعالان این حوزه از شهرستانهای دیگر نیز برای دریافت خوراک دام مراجعه کنند، در چارچوب ضوابط و مقررات میتوانند با قیمت یارانهای این محصول را خریداری کنند.