نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی گفت: رویکرد برنامه ششم توسعه، تاکید بر تعاونمحور است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه مرکزی - "شهلا میرگلوبیات" در مراسم گرامیداشت هفته تعاون و تجلیل از تعاونگران برتر ساوه افزود: با تامین منابع مالی از طریق صندوق توسعه ملی و فراهم کردن زیرساختهای لازم، توجه خاصی به تعاونیها شده و این امر منجر به تقویت و تجهیز آنها خواهد شد.
وی با اشاره به برگزاری جلسه نمایندگان مجلس با مقام عالی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این خصوص اظهار کرد: در این نشست به بررسی موضوعات مرتبط در حوزه تعاون پرداخته شد و قرار بر این است که طبق برنامه ششم توسعه سهم بخش تعاون از اقتصاد ملی از حدود 6 درصد کنونی به بالای 15 درصد افزایش پیدا کند.
وی ابراز امیدواری کرد: تحقق ارتقای سهم بخش تعاون از اقتصاد ملی و رسیدن به این هدف بزرگ و چشمانداز توسعه در حوزه تعاون نیازمند یاری تمامی دستگاههای اجرایی خصوصا مجلس و دولت است.
به گفته وی اتخاذ تصمیمات اجرایی، اصلاح ساختارهای اداری و نیز آگاهیبخشی به فعالان بخش خصوصی و تعاونگران در کنار تخصیص منابع مالی و بانکی و نیز فراهم کردن زیرساختها میتواند سرعت تحقق افزایش سهم تعاون از اقتصاد ملی را شتاب بخشد.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در خانه ملت اضافه کرد: هموار کردن مسیر رشد تعاونیها وابسته به همدلی و همزبانی بین مسئولان و مردم است تا بتوان با ایجاد شرکت تعاونیها در راستای اشتغالزایی و توسعه اقتصادی گام برداشت.
وی در ادامه گفت: در کشورهای توسعه یافته از همان ابتدا کار گروهی، تیمی و تعاونی را از سنین کودکی آموزش میدهند تا نیروی انسانی کارآمد را برای آینده کشور تربیت کنند.
وی با اشاره به وضعیت کنونی کشورمان از لحاظ اقتصادی گفت: در چنین شرایط اقتصادی که دولت با محدودیت منابع مالی مواجه است فعالیت تعاونیها و بخش خصوصی به عنوان کمک کار و بازوان حمایتی دولت در حوزه اقتصاد ضروری است.
میرگلوبیات در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تخصیص اعتبارات ماده 180 که از اختیارات نمایندگان مجلس است، اظهار کرد: اختصاص اعتبارات ماده 180 که از مصوبات مجلس است با کمک استاندار، فرماندار و شورای برنامهریزی شهرستان برای تکمیل طرحهای ملی و استانی در شهرستانها انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه میزان اعتبارات ماده 180 در سال گذشته بالغ بر 10 میلیارد تومان برای حوزه انتخابیه ساوه و زرندیه بود، افزود: این میزان در سال جاری تا حدود 16 میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.
به گفته میرگلوبیات برای هزینه این اعتبارات مقرر شد 40 درصد به منظور تکمیل پروژههای ملی و مابقی برای پروژههای استانی در نظر گرفته شود.
وی با بیان اینکه هم اکنون 6 پروژه ملی در ساوه و زرندیه در حال عملیاتی شدن است، اظهار کرد: طرح احداث کنارگذر ساوه و نیز چهار بانده شده محور بوئین زهرا به ساوه از جمله طرحهای مهم و اولویت دار ملی در این منطقه است.
وی با بیان اینکه احداث کنارگذر ساوه از سال 85 آغاز و بیش از 80 درصد احداث آن در دو سال اخیر انجام شده است، افزود: 20 درصد از احداث کنارگذر ساوه باقی مانده است که با تخصیص اعتبارات از ردیف ماده 180 بزودی تکمیل خواهد شد.
میرگلوبیات همچنین با اشاره به افتتاح 31 کیلومتر از طرح چهار بانده شدن محور ساوه بوئین زهرا که در هفته دولت سال جاری توسط وزیر راه انجام شد، نیز گفت: 15 کیلومتر باقی مانده از این محور که جزو حوزه استحفاظی استان مرکزی است تا پایان دهه مبارک فجر به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی همچنین برطرف کردن مشکل کمآبی روستاهای ساوه و زرندیه را نیز از جمله پروژههای استانی دانست که باید با تخصیص اعتبارات ماده 180 بتوان این مشکل را نیز برطرف کرد.
نماینده مردم ساوه و زرندیه تصریح کرد: سهم ساوه و زرندیه از متوسط سطح بارندگیهای استان حدود یک سوم است و این منطقه به شدت با پدیده کمآبی و خشکسالی مواجه است.
وی همچنین با تقدیر از تلاش های تعاونگران شهرستان ساوه اظهار کرد: از جمله تعاونیهای موفقی که ار سال 1389 به ثبت رسیده و نقش عمدهای در توسعه مناطق روستایی داشته است تعاونی دهیاریهای بخش مرکزی ساوه است.
به گفته وی تعاونی دهیاریهای بخش مرکزی ساوه که هدف مشترکی را با دولت دنبال میکند و آن توسعه روستاها و مناطق محروم است، در زمینههای گوناگون نظیر اجرای طرحهای عمرانی و زیستمحیطی فعالیت دارد.