معاون عمرانی شهردار ساوه از آغاز عملیات اجرایی نخستین طرح احداث پیادهراه در استان مرکزی از حد فاصل میدان شهدا تا میدان امام خمینی(ره) این شهر، خبر داد.
"مجید نظری" افزود: هسته مرکزی شهر ساوه، چند سالی است که با مشکلات ترافیکی عدیدهای مواجه است و طی دو سال گذشته برای رفع این مشکل در شورای ترافیک شهرستان از سوی دستگاهها و ادارات مختلف پیشنهاداتی مطرح شده و این مهم در جلسات مختلف مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت، شهرداری بحث احداث پیادهراه را مطرح کرد.
وی افزود: پس از انجام بررسی و مطالعات اولیه، شرکت کهندژ که تجربه موفقی در مطالعه چند پیادهراه در نقاط مختلف کشور از جمله شهرهای تهران و تبریز را داشته به عنوان مشاور طرح انتخاب شد و پس از انجام مطالعات تکمیلی توسط مهندسان این شرکت، هفت گزینه برای بهبود ترافیک هسته مرکزی شهر ساوه پیشنهاد شد.
معاون عمرانی شهردار ساوه گفت: از بین این گزینهها یک مورد نهایی شده و مورد تایید قرار گرفت و سپس در شورای ترافیک شهرستان نیز به تصویب رسید و اکنون توانستیم این طرح کمنظیر را از حد فاصل میدان شهدا تا میدان امام خمینی(ره) بطول 300 متر به مرحله اجرا برسانیم.
وی افزود: بر اساس مصوبه شورای ترافیک شهرستان، این طرح در مرحله نخست ظرف مدت یک ماه بصورت آزمایشی انجام خواهد شد و با اجرای آن مسیر خیابان امام(ره) از میدان شهدا تا میدان امام(ره) مسدود خواهد شد و تمامی وسایل نقلیه به جز تاکسی، اتوبوس و وسایل امدادی باید از مسیر جایگزین پیش بینی شده تردد کنند.
به گفته نظری، با اجرای این طرح مسیر خیابان هلالی که هم اینک یک طرفه است، بالعکس خواهد شد و وسایل نقلیه میتوانند از میدان شهدا به انقلاب(شمال به جنوب) تردد کنند و خیابان سید ابورضا(ع) نیز از جنوب به شمال یک طرفه و قابل دسترسی به میدان شهدا خواهد شد.
وی با بیان اینکه همچنین خیابان سلمان ساوجی(فلاحت) نیز از میدان انقلاب تا عاشورا از شمال به جنوب یک طرفه میشود، ادامه داد: هم اینک شبيهسازی ترافيک به عنوان يکی از اصلیترين ابزارها در بررسی جريان ترافيک مطرح است و با توجه به شبیهسازی های انجام شده در این مکان، با اجرای این طرح بخش عمدهای از گره کور ترافیک هسته مرکزی شهر ساوه رفع خواهد شد.
معاون عمرانی شهردار ساوه به بازاریان و اصناف هسته مرکزی شهر نیز اطمینان خاطر داد که خیابان انقلاب و سید ابورضا راه دسترسی مناسبی برای بازار خواهند بود، لذا جای هیچگونه نگرانی در این زمینه وجود نخواهد داشت چون این طرح با هدف ایجاد آسایش و آرامش بیشتر شهروندان اجرا میشود.
وی با اشاره به اینکه پروژه پیادهراه تاکنون در حدود هفت شهر کشور اجرا شده است، خاطرنشان کرد: بیش از 70 درصد اجرای موفق این طرح در ساوه منوط به مساعدت و همکاری شهروندان است و ما نیز ضمن اینکه از همراهی آنان در اجرای پروژه تقاطع غیر همسطح تقدیر میکنیم، از مردم عزیز میخواهیم که با سعه صدر خود همچنان مدیریت شهری را در اجرای این پروژه مهم یاری کنند.
نظری افزود: طرح مطالعات پروژه پیادهراه ساوه تاکنون به صورت علمی پیش رفته و در حال حاضر میخواهیم آن را بطور عملی نیز خوب اجرا کنیم و در صورت انجام موفق مرحله نخست آزمایشی این طرح، عملیات اجرایی تکمیلی آن طی مدت سه ماه پایان یافته و مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
مدیر مرکز پژوهش و مطالعات شهرداری ساوه نیز در اینباره به ایسنا گفت: پيادهراهها، معابري با بالاترين حد نقش اجتماعي هستند که در آنها تسلط کامل با عابر پياده بوده و از وسايل نقليه موتوري تنها به منظور سرويس دهي به زندگي جاري در معبر استفاده ميشود و پيادهراهها؛ ابزاري براي فعاليت جمعي بویژه در ارتباط با اقتصاد شهري، کيفيت محيطي و سلامت اجتماعي هستند.
"منصور شیرمرد" افزود: یک محیط شهری برای آنکه به محیطی پیادهمدار تبدیل شود باید دارای شاخصها و مولفههای فیزیکی خاصی باشد که در ذهن استفادهکنندگان به فضایی متمایز، ایمن، خاطره انگیز و سرزنده تبدیل شود، چون يكي از مهمترين ويژگي شهرها كه آنها را از ديگر زيستگاههاي بشري متمايز ميسازد، سرعت حركت انسانها و كالاها در آنها بوده و حمل و نقل به يكي از مهمترين چالشهاي شهرنشيني معاصر در سراسر جهان بدل شده است.
شیرمرد افزود: امروزه توسعه پايدار و توجه به آن در ابعاد مختلف زندگي انسانها به شدت مورد تاكيد است و اقدامات علمي و عملي بسياري جهت جايگزيني روشهاي سازگار با محيط زيست به جاي توسعههاي خطي در حال انجام است که تشويق به ايجاد پيادهراهها و تسهيلات مرتبط از همين منظر مورد توجه قرار گرفته و مطالعات مختلف بيانگر سابقه بيش از سه دههاي كشورهاي پيشرو در اين زمينه است.
به گفته وی، شهر ساوه نیز با توجه به رشد قابل توجه در حال پیوستن به شهرهای بزرگ کشور است و با توجه به مشکلات ترافیکی مرکز شهر، شهرداری پس از بازدیدهای متعدد لزوم اجرای طرح پیادهراه را در هسته مرکزی شهر احساس و سپس مطالعات اولیه آن را آغاز کرده و با انجام 250 ساعت کار کارشناسی و 500 ساعت کارشناسی در حوزههای مختلف به این نتیجه رسیدیم که این طرح قابل اجراست.
شیرمرد این طرح را اقدامی منحصر به فرد در استان مرکزی دانست و افزود: مشاوران انتخاب شده این طرح نیز پس از انجام مطالعات لازم اعلام کردند که این طرح به عنوان طرح شهری در ساوه قابل اجراست و انجام آن موجب ساماندهی هسته مرکزی شهر خواهد شد.
وی افزود: پروژه احداث این پیادهراه، طرحی مدرن شهری با نگاه تاریخی به شهر ساوه است که هویت تاریخی و اسلامی این شهر را نشان میدهد و ما امیدواریم که بتوانیم آن را به عنوان یک طرح خوب شهری اجرا کنیم.