معاون پژوهشی دانشگاه آزاد واحد ساوه گفت: برای نهادینهسازی و ارتقاء جایگاه پژوهش در برنامهریزیها و انتقال تجربیات مراکز تحقیق و توسعه واحدهای تولیدی و صنعتی، دفتر کلینیک صنعت در این دانشگاه راهاندازی میشود.
انوش اقدامی با بیان اینکه پژوهش در گذشته در کشور ما یک امر ناشناخته و بیشتر به صورت کپیبرداری و الگوبرداری از مقالات و پژوهشهای کشورهای دیگر بوده است، اظهار کرد: در طول سالهای اخیر پژوهش در کشور ما رشد خوبی داشته و هماکنون ایران از لحاظ تولید علم و تعداد مقالات در منطقه خاورمیانه رتبه اول را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: از آنجا که کیفیت پژوهش از دغدغهها و مطالبات مهم و اساسی مقام مقام معظم رهبری و مسئولان کشور است و با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر توسعه و ترویج فرهنگ پژوهش کاربردی، تقاضامحور همراه با تولید سرمایه، در طول چندسال اخیر به صورت جدی این مسئله مورد توجه و اهتمام مسئولان قرار گرفته و رشد خوبی داشته است.
معاون پزوهشی دنشگاه آزاد واحد ساوه تصریح کرد: این توجه سبب رشد کمی مقالات پژوهشی در کشور و الزام اساتید دانشگاهها به ارائه سالانه دو مقاله برای ارتقاء به صورت پراکنده شده است.
وی با اشاره به اینکه برای ارتقاء سطح کمی و کیفی پژوهش بودجه کافی و آموزش لازم است گفت: اگر بودجهای برای پژوهش درنظر گرفته شود و آن بودجه صرف شود ولی اساتید آموزش و دانش لازم را نداشته باشند، پژوهش نمیتواند نیاز و مشکلی را حل کند و در واقع کاری انجام نداده است.
اقدامی خاطرنشان کرد: پژوهشهای ما باید به سمت تقاضامحوری و کاربردی شدن پیش بروند و اگر براساس نیاز جامعه حرکت کنند، میتوانند ما را به هدف نزدیک کنند و در این راستا نزدیک شدن صنعت و دانشگاه به کاربردی کردن علوم وتحقیقات کمک موثری میکند.
وی افزود: از کل درآمد دانشگاههای پیشرفته دنیا تنها پنج درصد به شهریه دانشگاه وابسته بوده و مابقی درآمد آنها از طریق پژوهش با توجه به تقاضا و نیاز جامعه کسب میشود؛ به این صورت که پژوهشهای اساتید به دانش تبدیل شده و آن دانش به فروش میرسد، در حالیکه در کشور ما عموما دانشگاهها 100 درصد وابسته به شهریه دانشجو هستند.
معاون پژوهشی دانشگاه آزاد واحد ساوه تصریح کرد: اگر بخواهیم تحقیق و پژوهش در چرخه علمی کشور بخوبی به جریان بیفتد و تاثیرگذار باشد باید فرهنگسازی مناسبی در جامعه صورت گیرد و مسئولان و نهادهای تصمیمگیر هم به پژوهش توجه جدی کنند و برای تحقق آن نیاز به تدبیر و برنامه ریزی منطقی و بها دادن به پژوهش های جوانان خلاق و پژوهشگر است.
وی با اشاره به موفقیت های دانشگاه آزاد اسلامی ساوه گفت: واحد ساوه تاکنون توانسته بیش از 75 عنوان کتاب منتشر کند و نیز 550 مقاله از اساتید و دانشجویان این دانشگاه، 360 مقاله علمی پژوهشی و 700 مقاله در سطح علمی و بینالمللی را نیز به چاپ رسانده است.
اقدامی خاطرنشان کرد: از دیگر افتخارات این دانشگاه ثبت پنج اختراع توسط دانشجویان و کسب رتبه نخست ملی و چهارم بین المللی در حوزه رباتیک و معرفی یکی از اساتید دانشگاهی به واسطه مقاله به عنوان فرهیخته بوده است.
وی افزود: ارتباط صنعت و دانشگاه با توجه به میزان تأثیرگذاری آن در فرایند توسعه دانش محور و پایدار در طول فعالیتهای علمی مورد توجه بوده و با توجه به اینکه شهرستان ساوه یک شهر صنعتی و از قطبهای بزرگ صنعتی کشور است، جلسات و بحثهای معتددی با صاحبان صنعت انجام شده و برنامهریزی شده که در دانشگاه آزاد واحد ساوه دفتر کلینیک صنعت راهاندازی شود.
معاون پژوهشی دانشگاه تصریح کرد: با راهاندازی این کلینیک، زمینهای فراهم میشود تا صنعتگران مشکلات صنایع را به دانشگاه ارائه بدهند و اساتید و دانشجویان ما متناسب با آن مشکل، پژوهش ارائه بدهند و در واقع از وجود متخصصان در شناسایی و حل مشکلات صنعت استفاده شود تا صنعتگران ما برای حل مشکلات صنایع به کشورهای دیگر مراجعه نکنند.
اقدامی خاطرنشان کرد: نهادینهسازی و ارتقاء جایگاه پژوهش در برنامهریزیها و انتقال تجربیات مراکز تحقیق و توسعه واحدهای تولیدی، تقویت فضای رقابتی، توسعه فضای تعامل با سازمانها و نهادهای پژوهشی نیاز به برنامهریزی و همکاری و تعامل دوسویه بین دانشگاه و اداره صنعت، معدن و تجارت دارد.
معاون پژوهشی دانشگاه تصریح کرد: یکی از مشکلات ما عدم نظارت کافی بر کار دانشجویی کاروزان و نیز بها ندادن به دوره کارورزی است در حالیکه نیاز است اساتید متخصص در آن رشته از کاروز، آزمون به عمل بیاورند و میزان یادگیری آنها را بسنجد.