رئیس شورای شهر آوه گفت: این شهر با وجود جمعیت حدود پنج هزار نفری و وجود هفتاد هزار رأس دام سنگین و بیست هزار رأس دام سبک این شهر از نظر آب آشامیدنی سالم و بهداشتی به شدت در مضیقه است و اگر تا شروع فصل گرما چاه جدیدی حفر نشود این وضعیت به بحران تبدیل خواهد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی قاسم بیطرفان در شورای اداری ساوه که با حضور استاندار برگزار شد گفت: این شهر به دلیل قرار گرفتن بر سر راه مواصلاتی ساوه به قم به نحوی استانهای غربی را به شرق کشور متصل کرده و زائران حرم حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران از این شهر عبور میکنند و لازم است با تخصیص اعتبارات لازم با پیشبینی 30 میلیارد ریال محور مواصلاتی این شهر و ورودیهای آن مرمت و ساماندهی شوند.
وی افزود: نبود درمانگاه شبانهروزی و آمبولانس منجر به نارضایتی مردم شده و این شهر از شاخصهای لازم در حوزه بهداشت و درمان محروم است که تقاضا داریم نسبت به استقرار دو پزشک شبانهروزی و نیروی انسانی لازم به همراه برخورداری از آمبولانس اقدام شود.
وی اضافه کرد: شهر تازه تأسیس آوه فضا و زمین کافی برای اجرای طرحهای شهرداری نظیر ایجاد پارکها و فضای سبز و استقرار سایر ادارات را ندارد لذا درخواست می شود بخشی از اراضی ملی به شهرداری واگذار شود.
رئیس شورای شهر آوه همچنین خواستار تجهیز این شهر به خودروهای امدادرسانی و نیز خودروهای سنگین به منظور کمکرسانی به مردم در زمان وقوع حوادث و سوانح شد و افزود: هماکنون امدادرسانی در زمان وقوع حوادث از طریق شهرهای همجوار انجام میشود که به دلیل بعد مسافت خسارات زیادی را متحمل میشویم.
وی بیان کرد: بخش اعظم شهر را بافت قدیمی و فرسوده تشکیل داده است و در معابر شهری امکان امدادرسانی به شهروندان ساکن در اماکن فرسوده که به علت فرسودگی دچار حادثه ناشی از تخریب میشوند وجود ندارد و از طرفی با توجه به بالا بودن هزینه اجاره ماشینآلات و شروع عملیات عمرانی در شهر، امکان انتقال کودها و فضولات و نیز پسماندهایی که سلامت شهروندان را به مخاطره میاندازد نیز موجود نیست و وجود یک دستگاه لودر و حداقل یک دستگاه کمپرسی از ضروریات شهرداری است.
وی خواستار تخصیص اعتبارات بانکی برای دامداران به دلیل افزایش قیمت نهادههای دامی و جلوگیری از خسارات به فعالان این حوزه شد و افزود: احداث دبیرستان پسرانه و زمین چمن مصنوعی، برقی کردن چاههای کشاورزی و برطرف کردن مشکل آب از دیگر خواسته های مردم این شهر است.
به گزارش ایسنا، شهردار آوه نیز از تجهیز ساختمان اداری شهرداری، ساماندهی معابر و خیابانها، احداث روشنایی، محوطهسازی و نصب آلاچیق و نیز تجهیزات آتشنشانی در این شهر در ماههای اخیر خبر داد.
مسعود خاکپور در ادامه خواستار جابجایی تیرهای برق در معابر اصلی و تأمین برق لازم به دلیل افت ولتاژ شد و افزود: شهرداری به علت کمبود منابع مالی توان پرداخت هزینه جابجایی تیرهای برق را ندارد.
وی افزود: ظرفیتهای خوبی در این شهر وجود دارد که بهرهگیری صحیح از آنها میتواند موجب رشد و توسعه بیش از پیش این منطقه شود.
خاکپور افزود: شهرداری و شورای شهر تمام تلاش خود را برای عمران و آبادانی این شهر بکار بستهاند اما این شهر از بعضی حداقلها محروم و نیازمند مشارکت دستگاههای اجرایی و تخصیص اعتبارات لازم برای توسعه شهری است.
رئیس شورای شهرستان ساوه نیز گفت: شهر آوه در حد و اندازه آوازه خود رشد نکرده در حالی که همجواری آن با استان قم و نیز شهرستان ساوه میطلبد تا با تزریق اعتبارات به جایگاه واقعی خود برسد.
علی بهاریفرد افزود: باید طوری برنامهریزی کرد تا زمینه حضور سرمایهگذاران در این شهر فراهم شود.
نایبرئیس شورای شهر آوه نیز توسعه این شهر را منوط به ارتقای شاخصهای عمرانی و فرهنگی دانست.
رضا ایاز افزود: احداث پارک و نیز کتابخانه یکی از نیازهای این شهر برای ارتقای شاخصهای فرهنگی این شهر تاریخی و دارای تمدن است.
مدیرعامل شهرک گلخانه ای آوه نیز گفت: آوه گنجی است که در گوشهای از خاک این کشور رها شده است و لازم است با حمایت و توجه بیشتر از این گنج بهرهبرداری کرد.
مجید خلیلیتهرانی افزود: ارتقای آوه به شهر زمینه توسعه آن را فراهم کرده است و اگر بتوانیم شاخصهای توسعهای آن را ارتقا دهیم به قطب بزرگ کشاورزی و دامداری کشور تبدیل خواهد شد.
وی بیان کرد: برنامهریزی صحیح و نگاه ویژه به این شهر میتواند بستری را در این منطقه فراهم کند که پذیرای سرریز جمعیت متراکم شهری شود.
خلیلی تهرانی خاطرنشان کرد: توسعه و پیشرفت در شهرکهای گلخانهای از جمله آوه، توسعه و پیشرفت در بخش كشاورزی تلقی شده و افزایش تولید، كیفیت، صرفه اقتصادی بالا و استفاده بهینه از امكانات را بدنبال خواهد داشت.