عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی گفت: اهداف مدنظر فراکسیون محقق نشده و یکی از دلایل اصلی آن تعداد کم زنان در این فراکسیون است.
شهلا میرگلوبیات در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه مرکزی، با تأکید بر اینکه پویایی مجلس در گرو حضور نمایندگان کارشناس و متخصص است، اظهار کرد: لازم است که مجلس با حضور نمایندگان متخصص، فارغ از توجه به مسائل و رویکردهای حزبی و گروهی، قانونگذاری و تصمیمگیری در خصوص امور را مورد توجه قرار دهد، چیزی که متأسفانه اغلب گریبانگیر برخی نمایندگان مجلس شده است.
وی تصریح کرد: نیاز است که برای تصمیمگیریهای دقیقتر روحیه مشورت در مجلس پایهگذاری شود و نمایندگان از دیدگاههای کارشناسیشده مشاوران در حوزههای مختلف استفاده کنند و مشورت بگیرند. در شرایط فعلی مشکل ما اینجاست که دیدگاههای کارشناسیشده در حوزه تصمیمگیریها محدود است و این امر باعث میشود که تصمیمگیریها درخصوص قوانین با دید تخصصی صورت نگیرد.
این عضو فراکسیون زنان مجلس در خصوص عملکرد این فراکسیون طی یک سال اخیر گفت: اهداف مدنظر فراکسیون محقق نشده و یکی از دلایل اصلی آن تعداد کم زنان در این فراکسیون است. زنان مجلس تنها 9 نفر هستند که البته همه آنها در این فراکسیون عضویت ندارند و عملاً خیلی نمیتوان امور را به انجام رساند.
وی عنوان کرد: علیرغم تعداد کم زنان در این فراکسیون تلاشهای بسیاری جهت بیمه زنان خانهدار، کاهش ساعات کاری زنان و مرخصی زایمان صورت گرفته است اما، متأسفانه به دلیل این تعداد کم و نبود منابع مالی مورد نیاز عملاً کاری پیش نرفته است.
میرگلوبیات با تأکید بر اینکه تلاش ما همواره بر حفظ و دفاع از حقوق زنان معطوف بوده است، افزود: طرحی که نمایندگان ارائه میدهند همراه با منابع مالی مشخصی نیست ولی از آنجاکه بار مالی به همراه دارد و منبع آن نیز مشخص نیست، مغایر با اصل 75 قانون اساسی ارزیابی شده و عملاً توسط شورای نگهبان رد میشود و نمیتوان کاری انجام داد.
وی اضافه کرد: در خصوص مرخصی 9 ماهه زایمان تلاش بسیاری در فراکسیون صورت گرفت اما، به دلیل اینکه منابع مالی آن لحاظ نشده بود از سوی شورای نگهبان لغو شد و طرح از مکلف بودن سازمانها و ادارات به مجاز بودن دستگاهها در اعطای این مرخصی تبدیل شد. در نتیجه هر سازمان با توجه به امکانات و منابع مالی خود آن را به انجام میرساند. این موضوع در خصوص بیمه زنان خانهدار نیز صدق میکند و چون منابع مالی آن تأمین نشده عملاً تاکنون به انجام نرسیده است.
نماینده مردم ساوه و زرندیه با تأکید بر اینکه به نظر میرسد باید تغییر و تحول اساسی در مجلس صورت گیرد، گفت: اینکه مجلس صرفاً به دنبال تصویب قوانین و یا اصلاح آن باشند به نتیجه مورد نظر نخواهد رسید و طرحهایی که با نظرات غیرتخصصی و غیرکارشناسی تصویب میشود؛ یا به مرحله اجرا نمیرسند و یا در اجرای آن مشکلات زیادی متوجه مردم میشود.
وی تصریح کرد: نظرات غیرکارشناسی برخی از نمایندگان در مواردی که به هیچ عنوان در آن تخصص ندارند علاوه بر اینکه وقت مجلس و نمایندگان را میگیرد باعث میشود که طرحها بعد از تصویب و به مشکل خوردن در اجرا برای اصلاح مجدد به مجلس برگردانده شوند.
میرگلوبیات فعال و موثر بودن مجلس را منوط به تغییر رویه مجلس از قانوننویسی صرف به اعمال نظارت بیشتر و حذف قوانین دست و پاگیر عنوان کرد و گفت: متاسفانه نمایندگانی هستند که درباره همه مسائل نظر میدهند و مباحثی را در مجلس طرح میکنند که عملاً طرح آنها در مجلس ضرورتی ندارد و از این برخوردها چیزی جز تبلیغ و مطرح کردن خود نتیجه دیگری استنتاج نمیشود.
این نماینده مجلس بیان کرد: اگر طرحها از سوی دولت به صورت لایحه مطرح شود علاوه بر اینکه سرعت پیشرفت امور بیشتر خواهد بود قوانینی تصویب میشود که نظر متخصصین در آن لحاظ شده است و مشکلات مردم را رفع خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: باید قوانین ساده و قابل فهم برای مردم تدوین شود و مجلس نیز رویه فعلی را کنار گذاشته و بعد نظارتی خود را قویتر کند. صرفاً نباید به تذکرات شفاهی، مکتوب، سؤال از مسئولین و استیضاح وزرا اکتفا کرد.