جمعه 9 آذر 1403 | Friday 29 November 2024

تمامی اخبار

کارشناس و مسئول واحد تغذیه معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه گفت: قربانيان راشی‌تیسم كودكاني هستند که در شهرهاي صنعتي به دور از نور مستقيم خورشيد زندگي مي‌كنند و يا مكمل ويتامينه توصيه شده در مراكز بهداشتي درماني را مرتب استفاده نمي‌كنند.

مینا اسدی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی با بیان اینکه اين ويتامين در اثر عملكرد نور مستقيم خورشيد در سطح پوست توليد مي‌شود، افزود: قرار گرفتن بدن(صورت، دست ها، پاها)به مدت 10 دقيقه از ساعت 10 صبح تا 2 عصر، 3-2 بار در هفته، ويتامين D مورد نياز بدن را تأمين مي‌كند.

 

وی گفت: با توجه به اهمیت این ویتامین و نقش ضروري آن در حفظ تعادل كلسيم و فسفر بدن و کمک به جذب كلسيم و فسفر در روده، طی بررسي‌هاي انجام شده در سال 1390متأسفانه در اغلب نقاط كشور كمبود شديد اين ويتامين وجود دارد.

 

این کارشناس تغذیه در خصوص عوارض ناشی از کمبود این ویتامین در افراد گفت: كمبود اين ويتامين در كودكان موجب نرمي استخوان(راشي‌تيسم) ‌شده و به دنبال آن اختلالاتي در ساختمان استخوان‌هايي كه وزن بدن را تحمل مي‌كنند ايجاد مي‌شود.

 

اسدی بیان کرد: استخوان‌هاي نرم دچار راشي‌تيسم، در قبال فشارهاي معمول تحمل ندارند و این شرایط سبب ايجاد پاي پرانتزي، كم شدن فضاي بين زانو و افزایش فاصله استخوان‌ها در قوزک پا مي‌شود.

 

به گفته این کارشناس تغذیه قربانيان اين بيماري كودكاني هستند که در شهرهاي صنعتي(دور از نور مستقيم خورشيد) زندگي مي‌كنند و يا مكمل ويتامينه توصيه شده در مراكز بهداشتي درماني را مرتب استفاده نمي‌كنند.

 

وی یکی از مهمترین اقدامات جهت جلوگیری از کمبود این ویتامین را انجام مکمل‌یاری ویتامین D در مدارس عنوان کرد.

 

اسدی افزود: در شهرستان‌های ساوه و زرندیه نیز با حمایت سرپرست و معاون بهداشتی دانشکده این برنامه برای کل دانش‌آموزان مقاطع اول و دوم متوسطه در سال تحصیلی جدید آغاز شده است.

 

اسدی افزود: در این برنامه به ازای هر دانش‌آموز یک کپسول مگادوز ویتامین D در ماه طی 9 ماه داده می‌شود و دانش‌آموز باید آن را در کلاس با حضور معلم مصرف کند.

 

این کارشناس تغذیه گفت: طبق دستورالعمل کشوری کارگروه مشورتی کنترل کمبود ویتامین D وزارت بهداشت مصرف این ویتامین از سه تا پنج روزگی تا دو سالگی به میزان یک سی سی قطره A+D است که بطور رایگان در مراکز بهداشتی درمانی کشور به مردم ارائه می‌شود.

 

وی بیان کرد: از سن دو سالگی تا 12 سالگی باید هر دو ماه یک کپسول مگادوز ویتامین D و از 12 تا 70 سالگی ماهی یک کپسول مگادوز و از 70 سال به بالا ماهی دو عدد از این کپسول مگادوز باید استفاده شود.

 

اسدی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 100 درصد دانش‌آموزان دختر مقاطع اول و دوم دبیرستان به تعداد 11 هزار و 551 نفر در شهرستان‌های ساوه و زرندیه تحت پوشش برنامه مکمل یاری ویتامین D قرار گرفته‌اند.

 

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group