سرپرست دانشکده علوم پزشکی ساوه گفت :بهداشت روان در پیشگیری از بیماریهای روانی بسیار مهم است .
جلیل کوهپایهزاده اصفهانی در همایش هفته بهداشت روان که ویژه مدیران، مربیان تربیت بدنی، مشاوران و مدرسان آموزش خانواده در کانون شهدای محراب شهرستان ساوه برگزار شد، شادابی و فعالیتهای جسمانی را در بهداشت روان دو مقولهی مهم قلمداد کرد.
وی افزود : شعار هفته بهداشت روان امسال توانمندسازی روانی و کیفیتبخشی زندگی دانشآموزان است که وظیفه ای سنگین را برای مسئولین بهداشت و آموزش و پرورش ایجاد میکند.
وی اضافه کرد: در سال 2020 سنگینترین وزن بیماریها در دنیا به بیماریهای روانی اختصاص خواهد یافت که کشور ما نیز از این امر مستثنی نخواهد بود و باید در جهت پیشگیری از این امر به موضوع بهداشت روان با دقت بیشتر و عمیقتر بیندیشیم.
به گزارش ایسنا، معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی نیز نقش مهمی را برای مربیان پرورشی و تربیت بدنی در ایجاد بهداشت روانی دانش آموزان قائل شد.
علی شیرخانی گفت: فعالیتهای تربیت بدنی و فرهنگی منجر به نشاط و شادابی دانشآموزان میشود که این روحیه در ایجاد بهداشت روان مهمترین فاکتور است.
شیرخانی افزود : امروزه شبکههای اجتماعی و برنامههای ماهوارهای تاثیر مخربی بر روان افراد دارد و منشاء بروز بسیاری از مشکلاتی است که بهداشت روانی فرد را با خطر جدی روبرو میکنند.
وی خاطرنشان کرد: توجه به ابعاد مختلف شخصیتی دانشآموزان در راستای بهداشت روان و ایجاد اعتماد به نفس و روحیه خودباوری باید مدنظر مشاوران و مربیان مدارس قرار گیرد.
به گزارش ایسنا، معاون مدیرکل و مدیر آموزش و پرورش ساوه نیز گفت : همان گونه که مقام معظم رهبری تاکید فرمودهاند نگاه آموزش و پرورش باید به سه مقوله تحصیل، تهذیب و ورزش معطوف باشد.
عبداله سالمی افزود: این سه مقوله در واقع منجر به رشد عقلی، رشد اخلاقی و رشد جسمی دانش آموزان میشود.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت سلامت خانواده در سلامت جامعه افزود : خانوادهی سالم و شاداب راز سلامت جامعه است.
سالمی، مدرسان آموزش خانواده را یکی از بازوان آموزش و پرورش دانست که وظیفه آموزش اولیای دانش آموزان را برعهده دارند.
مدیر آموزش و پرورش ساوه هم چنین گفت: بهداشت روان دانشآموز باعث یادگیری مؤثر میشود و تاثیر بسزایی در روند یادگیری بر جای میگذارد.
وی خاطرنشان کرد: یادگیری یک جریان دو سویه میان معلم و دانشآموز و یک فرایند تعاملی است که در صورت عدم وجود بهداشت روانی به هدف غایی خود نمیرسد.
دکتر میرزابیگی سخنران این جلسه نیز با اشاره به اینکه 70 درصد مشکلات جسمانی ریشه در مشکلات روانی افراد دارد گفت: برای داشتن جامعهی سالم باید افرادی با روح و جسم سالم داشته باشیم .
وی ریشه اصلی مشکلات روانی را اضطراب و استرس معرفی کرد .
میرزابیگی با تاکید به ضرورت مطالعه و به روز بودن اطلاعات مدیران، مربیان، مشاوران و مدرسان آموزش خانواده گفت: باید آموزش های ارائه شده راهکارهای عملیاتی و دارای زیرساخت دینی باشند.
وی همچنین بر ضرورت ترکیب دین و روانشناسی تاکید کرد و افزود : برای شناساندن دین باید از هر فرصتی استفاده کرد.
وی خاطرنشان کرد: شناساندن دین باید علمی، دقیق، عمیق و عین حقیقت باشد.
میرزابیگی مدرسان آموزش خانواده را سفیران دین قلمداد کرد و افزود: امروز جامعهی اسلامی ما باید تربیت دینی را در دستور کار خود قرار دهد.