معاون خدمات مشترکان شرکت آب و فاضلاب ساوه گفت: مردم این شهر در تابستان سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل دو درصد کمتر آب مصرف کردند.
محمد خادمی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه مرکزی، اظهار کرد: در تابستان سال گذشته و نیز سال جاری میانگین مصرف آب یک خانوار چهار نفره ساوجی ماهانه 26 متر مکعب بود اما، ثابت ماندن میزان مصرف با وجود انشعابات واگذار شدهی حاصل افزایش نرخ جمعیت شهرستان، کاهش محسوسی در میزان مصرف آب فصل گرما مشاهده میشود.
وی با اشاره به اینکه الگوی مصرف آب هر خانوار ساوجی 22 متر مکعب است، بیان کرد: این میزان در سطح کشور بین 18 الی 20 متر مکعب پیشبینی شده و این نشان میدهد که سرانه مصرف آب در ساوه از میانگین کشوری بیشتر است.
خادمی با اشاره به اينكه ميانگين الگوي مصرف شبانهروزي براي هر نفر در كشور با توجه به شرايط آب و هوايي منطقه، موقعیت جغرافیایی، درجه حرارت ومیزان صنعتی بودن متفاوت است، تصریح کرد: با وجود توصیهها برای اصلاح الگوی مصرف آب در بین شهروندان، الگوی مصرف علیرغم کاهش منابع آبی از میزان تعیین شده، بیشتر است.
وی از تأمین آب شرب شهر ساوه از 30 حلقه چاه خبر داد و افزود: به دلیل خشكسالیهای سالهای اخیر بیشتر این چاهها با افت شدید مواجه هستند و هماكنون تأمین آب شرب ساوه با شرایط كاهش نزولات آسمانی، كمبود منابع آبی و افزایش جمعیت این شهر روبروست.
به گفتهی این مقام مسئول در آبفای ساوه صرفهجويي و رعايت الگوي مصرف ميتواند عامل مهمي در كمك به پايداري منابع آب باشد كه در راستاي اين مهم بايد با اطلاعرساني و فرهنگسازي مناسب و به موقع، مردم را به صرفهجويي و استفاده بهينه از اين منابع هدایت کرد.
وی اطلاعرسانی و فرهنگسازی بین شهروندان در خصوص رعایت الگوی مصرف به دلیل مدیریت بهینه مصرف آب با توجه به کاهش منابع آبی با توزیع بروشورها و ... و نیز کاهش مدت زمان رسیدگی به اتفاقات مانند شکستگی لولهها که منجر به هدررفت آب میشود را از جمله اقدامات آبفای ساوه برای مدیریت منابع آبی شهرستان ذکر کرد.
خادمی خاطرنشان کرد: رشد جمعيت در شهرستان مهاجرپذیری مانند ساوه و افزوده شدن محدوده شهرنشینی موجب محدوديت و کاهش منابع اين مايع حياتي شده که لازم است شهروندان در مصرف آن صرفهجویی کنند.