معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: با تأمین 160 هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش، صنعت کشور پویا میشود.
محسن صالحینیا در جلسه هماندیشی حل مشکلات صنعتگران ساوه کمبود نقدینگی را مهمترین مشکلات صنعتگران دانست و اظهار کرد: برای رسیدن به دوران پیک تولید و تولید ظرفیت اسمی و اینکه بتوانیم ظرفیت تولید را مانند سال 90 نگه داریم نیازمند تزریق 160 هزار میلیارد سرمایه در کشور به صنعت هستیم.
وی در ادامه به موضوع تعرفهها در صنایع اشاره کرد و افزود: از آبانماه تا دیماه جلساتی در حوزه تعرفهها برگزار و طی اقداماتی به منظور حمایت از صنعت تصمیماتی اخذ خواهد شد.
وی با بیان اینکه افزایش قیمت تعرفهها به معنای افزایش قیمت است، تصریح کرد: دولت قطعا چارچوب کلی تعرفهها را تغییر نخواهد داد چرا منجر به افزایش قیمت خواهد شد.
معاون وزیر صنایع در ادامه به افزایش قیمت مواد اولیه اشاره کرد و افزود: سیاست دولت در شرایط کنونی کمک به کاهش قیمت مواد اولیه است و در بسیاری از صنایع مانند فولاد و نساجی این کاهش قیمت را شاهد هستیم.
وی در ادامه به موضوع نوسازی ماشینآلات صنایع اشاره کرد و گفت: صنایع ما به نسبت بهرهوری در حوزه نوسازی ماشینآلات اقدام اساسی انجام ندادهاند و در صنایعی مانند صنایع فلزی، قطعهسازی، ماشینسازی این موضوع حادتر است.
وی خاطرنشان کرد: در صنایعی مانند صنایع تبدیلی و یا تولیداتی که مبتنی بر صادرات هستند و باید مطابق با سلیقه مشتری تولیدات خود را عرضه کنند موضوع، نوسازی ماشینآلات است و بیشتر به این مقوله اهمیت داده شده است.
معاون وزیر صنایع با بیان اولویتهای پیش روی این وزارتخانه در حوزه صنعت گفت: بازسازی تجهیزات و نوسازی صنایع، پیشبینی سرمایه در گردش، اصلاح فرآیند در کاهش مصرف انرژی و تکمیل طرحهای با پیشرفت فیزیکی بالای 80 درصد از اولویتهای این وزارتخانه است.
وی تصریح کرد: بسیاری از واحدها به دلیل کمبود نقدینگی مبالغی را به منظور بازسازی و نوسازی تجهیزات و یا اهداف توسعهای واحد تولیدی دریافت میکنند و در جهت تأمین نقدینگی مصرف میکنند.
نماینده مردم ساوه و زرندیه خواستار تشکیل مستمر شورای گفتگوی انجمن مدیران صنایع شهرستانهای ساوه و زرندیه شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، شهلا میرگلوبیات در جلسه هماندیشی حل مشکلات صنعتگران ساوه که با حضور معاون وزیر صنایع در گروه صنعتی بوتان برگزار شد، در سخنانی افزود: تشکیل شورای گفتوگو هر دو ماه یکبار کمک شایانی به برطرف شدن مشکلات صنعتگران میکند.
وی بیان کرد: خروجی برطرف شدن مشکلات صنعت، حل معضل بیکاری و ایجاد اشتغال از یک سو و از سوی دیگر برطرف کردن معضلات فرهنگی و آسیبهای اجتماعی است ضمن اینکه کمک بسیاری به برطرف شدن مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم میکند.
وی با بیان اینکه برطرف کردن مشکلات صنایع باعث تقویت تولید داخلی میشود، افزود: ایجاد همدلی، اعتقاد و باور عمیق به تأثیر حمایت از سرمایهگذاری عامل مهمی در شکوفایی صنعت و اقتصاد کشور بوده که در این میان نقش حیاتی دولت تأثیرگذار است.
به گفتهی میرگلوبیات در شرایطی که تحقق اقتصاد مقاومتی مهمترین دغدغه مجموعه نظام است تولیدکنندگان و کارآفرینان میتوانند با بهرهوری و استفاده بهینه از امکانات میزان تولید را افزایش دهند که نتیجه آن رقابت با بازارهای جهانی و افزایش بهرهوری است.
نماینده مردم ساوه و زرندیه یکی از مشکلات صنعتگران شهرستان را کمبود آب بیان کرد و افزود: با آغاز بکار تصفیهخانه فاضلاب شهرستان ظرف مدت سه ماه آینده بخشی از کمبود آب صنایع شهرستان برطرف میشود.
وی بیان کرد: تصفیهخانه فاضلاب شهرستان، ظرفیت تصفیه 400 لیتر آب در ثانیه را دارد و اگر با برنامهریزی و پیگیری مجموعه مدیریت شهر صنعتی، این میزان آب به صنعت هدایت شود قطعا مشکل کمبود آب در حوزه صنعت برطرف خواهد شد.
میرگلوبیات با اشاره به مشکلات و درخواستهایی که توسط صنعتگران در این جلسه مطرح شد، گفت: از معاون وزیر صنایع درخواست میکنیم ظرف مدت دو ماه آینده سفر دیگری به شهرستان ساوه داشته و نتیجه اقدامات انجام شده در خصوص مشکلات مطرح شده را اعلام کنند.
به گزارش ایسنا معاون استاندار و فرماندار ساوه نیز گفت: در مجلس طرحهای خوبی در جهت حمایت از صنعت مصوب شده است و دولت هم مصمم است مشکلات صنایع را برطرف کند.
محمد بهاروند افزود: در طول بیش از یک سال از آغاز فعالیت دولت و با تدبیر و برنامهریزیهای انجام شده بسیاری از واحدهای تولیدی تعطیل یا نیمهتعطیل به چرخه تولید بازگشتهاند.
وی تصریح کرد: مدیران صنایع از ایثارگران و مجاهدان در صحنه اقتصادی و تولید هستند که لازم است از آنان حمایت شده و مشکلات آنان برطرف شود.
فرماندار ساوه خواستار تغییر نگاه و دید نسبت به مدیران صنایع شد و افزود: برخی به مدیران صنایع به دلیل وجود پارهای از مشکلات و بدهی هایی که برایشان بوجود آمده است، نگاه مجرمانه دارند اما به واقع آنها مجاهدانه تلاش میکنند تا تولید کشور رونق پیدا کند و اشتغال ایجاد شود.
در این جلسه مدیران برخی از واحدهای صنعتی و تولیدی شهرستان به بیان مشکلات و نیازهای خود پرداختند که تصمیماتی برای برطرف شدن مشکلات اتخاذ شد.
در این نشست که با حضور نماینده مردم ساوه و زرندیه، فرمانداران این دو شهرستان، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی و برخی از مسئولان برگزار شد مشکلاتی از قبیل افزایش غیر منطقی مواد اولیه، افزایش سالانه دستمزد بدون داشتن نتیجه برای کارگر که مانع از رقابت و افزایش قیمت تولید سالانه میشود، افزایش 23 درصدی سهم بیمه توسط کارفرما در نتیجه افزایش دستمزد، افزایش بهرههای بانکی و ایجاد مشکلات بر سر راه صادرات، اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده، فرسودگی تجهیزات، بدهی ارزی صنایع، جلوگیری از قاچاق کالا و تامین آب آشامیدنی و برق مطرح شد.
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت در سفر به ساوه از واحدهای صنعتی گروه صنعتی بوتان، شرکت لاستیک پارس و گروه صنعتی پارس شیر در شهر صنعتی کاوه بازدید و از نزدیک مشکلات این واحدهای تولیدی و صنعتی را بررسی کرد.