معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی ساوه گفت: طرح آبیاری قطرهای در سه هزار و 300 هکتار از باغات انار ساوه اجرا شد.
محمودرضا خلیلی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، اظهار کرد: در سال جاری نیز با برنامهریزیهای به عمل آمده 200 هکتار دیگر به این میزان افزوده خواهد شد.
وی خشکسالی و کاهش منابع آبی شهرستان و نیز لزوم مدیریت مصرف آب را از مهمترین دلایل اجرای طرح آبیاری قطرهای دانست و اضافه کرد: با توجه به کمبود آب، اجرای این طرح میتواند تأثیر بسزایی در کاهش هدررفت آب داشته باشد.
وی با بیان اینکه باغداران و کشاورزان باید به سمت استفاده از سیستمهای آبیاری مکانیزه هدایت شوند، اضافه کرد: در گذشته تولیدکنندگان محصولات کشاورزی تمایل زیادی برای اجرای طرحهای آبیاری مکانیزه نداشتند اما، امروز خوشبختانه شاهد استقبال چشمگیر آنان هستیم.
وی ادامه داد: ابراز تمایل باغداران و کشاورزان برای اجرای این شیوه آبیاری و مراجعه آنان به جهاد کشاورزی نشان از فرهنگسازی مطلوب در این حوزه دارد اما، در حال حاضر اعتبارات جهاد کشاورزی جوابگوی مراجعات نیست.
این مقام مسئول ابراز امیدواری کرد با تخصیص اعتبارات لازم و ارائه تسهیلات از سوی جهاد کشاورزی سطح بیشتری از باغات شهرستان تحت سیستم آبیاری قطرهای قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: به سبب کاهش تبخير از سطح خاک و نفوذ عمقي ناچيز، بهرهوری آب در قالب آبیاری قطرهای افزایش مییابد و کمک بسیاری به مدیریت مصرف آب میکند.
معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی ساوه در پاسخ به سؤال خبرنگار ایسنا مبنی بر احتمال کاهش کیفیت انار تولیدی در روش آبیاری قطرهای نسبت به روش سنتی گفت: کیفیت انار به شیوه آبیاری بستگی ندارد بلکه به مدیریت باغدار در نوع آبیاری وابسته است.
وی اضافه کرد: مدیریت در ساعات آبیاری، استفاده از خاک مناسب برای کاشت نهال انار، آبیاری کافی و سیراب کردن نهال از موضوعاتی است که اگر یک تولیدکننده انار به دقت آن را انجام دهد هیچ مشکلی در کیفیت انار تولیدی آن به این شیوه آبیاری پیش نخواهد آمد.
وی تصریح کرد: ممکن است در سال اول استفاده از آبیاری قطرهای تنش جزئی در نهال و انار تولیدی ایجاد شود اما، با جمع شدن ریشه درختان و هماهنگ شدن ریشه درخت با نوع آبیاری قطعا از سال دوم اجرای طرح این مشکل نیز برطرف خواهد شد.
خلیلی خاطرنشان کرد: مساحت باغات انار ساوه حدود 10 هزار هکتار است و هماکنون کار برداشت انار آلک در این شهرستان ادامه دارد. برداشت ارقام دیگر مانند ملس، یوسفخانی، محمد علیخانی، شیرین و تبریزی از نیمه دوم مهرماه آغاز آغاز خواهد شد و پیشبینی میشود از هر هکتار باغ 15 تن انار برداشت شود.
وی خاطرنشان کرد: ماندگاری در انبار، کمبود آفات و خوش رنگی دانه و پوست از ویژگیهای بارز انار ساوه است که در بین کشورهای اروپایی و کشورهای حوزه خلیج فارس خواهان زیادی دارد.
ساوه دارای 137 هزار هکتار اراضی کشاورزی بوده و از این میزان 20 هزار هکتار محصولات باغی و 67 هزار هکتار محصولات زراعی است.