پنجشنبه 8 آذر 1403 | Thursday 28 November 2024

تمامی اخبار

رئیس جهاد کشاورزی بخش مرکزی ساوه گفت: توسعه کشت دانه‌های روغنی راهکار رهایی از وابستگی و جلوگیری از واردات است.

 

حسین قاسمی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه مرکزی اظهار کرد: در حال حاضر بیش از 90 درصد نیاز روغن خوراکی کشور از طریق وارادت تأمین می‌شود و ما در حوزه تأمین یکی از مواد اصلی خوراکی مردم به کشورهای دیگر وابسته هستیم.

 

وی با اشاره به مشکل کم‌آبی که کشاورزی را مورد تهدید قرار داده است، گفت: با توجه به اینکه کشت دانه‌های روغنی نسبت به سایر زراعت‌ها از نیاز آبی کمتری برخوردار است لذا، ضرورت توسعه این کشت در شرایطی که با پدیده خشکسالی مواجه هستیم دو چندان می‌شود.

 

قاسمی کلزا، گندم و جو را از مصارف استراتژیک و از نیازهای اصلی مردم عنوان و اضافه کرد: متأسفانه کشاورزان ما در شرایط حاکم بر وضعیت آبی کشور به جای کشت چنین محصولاتی به کشت طالبی، هندوانه و خربزه روی آورده‌اند که هم نیاز آبی بالایی نسبت به سایر محصولات داشته و هم تولید این محصولات به نسبت محصولات استراتژیک از اهمیت لازم برخوردار نیست.

 

این مقام مسئول در ادامه با اشاره به سیاست جهاد کشاورزی مبنی بر حمایت از تولید محصولات استراتژیک تصریح کرد: سطح زیرکشت دانه‌های روغنی کلزا در این شهرستان در سال گذشته 200 هکتار بود که امسال به هزار و 500 هکتار افزایش یافته است و امیدواریم کشاورزان ما نیز همکاری‌های لازم را برای توسعه این نوع کشت بعمل آورند.

 

وی اضافه کرد: انگیزه کشاورزان ساوه به کشت این محصول با توجه به ترویج آن از سوی کارشناسان جهاد کشاورزی بیشتر شده و همه ساله شاهد رشد چشمگیری در میزان کشت این محصول هستیم.

 

وی میانگین برداشت کلزا در هر هکتار را دو تن اعلام کرد و افزود: کاشت دانه روغنی کلزا توسط کشاورزان علاوه بر سودآوری راهی برای مبارزه با آفات و علف‌های هرز در مزارع است.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group