معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ایجاد تعاونیهای پایدار از اهداف برنامه پنجم توسعه کشور است.
حمید کلانتری در سفر به شهرستان ساوه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، اظهار کرد: بازسازی تعاونیهای ضعیف و ایجاد ارزش افزوده، توسعه تعاون بینبخشی و همافزایی در کارها را از دیگر اهداف پیشبینی شده در برنامه پنجم توسعه کشور است.
وی انتخاب اعضا و هیئت مدیره توانمند و نظارت صحیح بر امور تعاونیها را از راهکارهای لازم جهت ایجاد تعاونیهای پایدار دانست و اضافه کرد: براساس برنامههای چهارم و پنجم توسعه باید سهم تعاون در اقتصاد کشور به 25 درصد میرسید اما، متأسفانه به دلیل کمکاریهایی که در گذشته انجام شده هماکنون سهم تعاون در اقتصاد کشور حدود پنج درصد است.
وی در خصوص الگوپذیری از کشورهای در حال توسعه و پیشرو در امر تعاون به منظور تقویت حوزه تعاون کشور گفت: در بخش تعاون هفت اصل مشترک در دنیا وجود دارد که تمامی کشورها از جمله ایران اسلامی از آن تبعیت میکنند.
وی تصریح کرد: البته در برخی کشورهای اروپایی در حال توسعه مانند کانادا، فرانسه، سوئد و دانمارک الگوهایی در این بخش معرفی و اجرا شده و قطعا از این تجربیات بهرهبرداری خواهیم کرد.
این مقام مسئول در وزارت کار در ادامه با بیان اینکه تعاونیها دارای ظرفیت بالا در راستای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی هستند، افزود: تعاونیها شریان توسعه اقتصاد پایدار در جامعه هستند.
وی اضافه کرد: باید نسبت به پالایش، توانمندسازی و آموزش تعاونیها بیشتر تلاش کنیم تا از ظرفیت آنان بهرهبرداری بهتری کنیم.
نگاه جدید مبتنی بر کیفیت و توانمندسازی لازمه موفقیت تعاونی
وی ادامه داد: نگاه جدید مبتنی بر کیفیت و توانمندسازی با مدیریت بهینه و صحیح از یک سو و از سوی دیگر ترویج فرهنگ صحیح بازاریابی، بستهبندی و تبلیغ درست میتواند زمینه فعالیت موفق یک تعاونی را فراهم کند.
معاون وزیر کار در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگار ایسنا در خصوص برنامههای هفته تعاون گفت: این هفته فرصتی برای معرفی بهتر این بخش به مردم و مسئولین، بیان مشکلات و تلاش برای برطرف کردن آنهاست.
وی افزود: ارائه آماری صادقانه از ظرفیتهای بخش تعاون، جلب مشارکت مسئولین، سازمانها، وزراتخانهها، مجلس و دولت برای حمایت بیشتر، معرفی ظرفیتهای این بخش در قالب نمایشگاهها و همایشها در سطح کشور از دیگر برنامههای هفته تعاون در کشور است.
فعالیت بیش از 110 هزار تعاونی در کشور
وی با بیان اینکه تعاونیها بزرگترین تشکل رسمی ثبت شده در کشور هستند، گفت: بیش از 110 هزار واحد تعاونی با 500 هزار عضو در کشور فعالیت دارند و این مهم نشان از تشکل منسجم و قوی تعاونیهای در کشور است.
وی با بیان اینکه تعاونیها شبکههای اجتماعی توانمند و فعال در عرصه اقتصاد هستند، گفت: با بارور کردن آنها میتوانیم از این ظرفیت در راستای خودکفایی، افزایش ارزش افزوده و رشد اقتصادی کشور استفاده کنیم.
وی پیوند تعاونیها با بازرگانی، صادرات و معرفی ظرفیت تعاونی برای صادرات در کنار ایجاد نگاه تازه مبتنی بر کیفیت را از اولویتهای بخش تعاون و محوریت برنامههای این هفته عنوان کرد.
کلانتری با بیان اینکه در هفته تعاون واحدهایی به بهرهبرداری میرسد، افزود: در چند روز آینده با جمعبندی تعداد طرحهایی که تعاونیها آماده بهرهبرداری کردهاند، در این خصوص اطلاعرسانی میشود.
معاون وزیر کار در ادامه، با اشاره به هدف خود از سفر به شهرستانهای ساوه و زرندیه گفت: در این سفر از واحد بستهبندی صنایع غذایی، تولید رنگ و مجتمع پرورش شتر مرغ زرندیه، واحد تولید آمپول و واحد تولید نوشیدنیهای آلوئهورا در ساوه بازدید شد.
وی بیان کرد: اعطای تسهیلات بانکی به منظور تأمین نقدینگی و سرمایه در گردش، قطع دست دلالان و واسطهها، بهرهمندی از گاز و نیاز به حمایت دولت از مهمترین مسایل مطرح شده توسط تولیدکنندگان در این بازدیدها بود.
وی با اشاره به ظرفیتهای بخش تعاون در این دو شهرستان اظهار کرد: مدیران استانی با برنامهریزی، تدبیر و با ایجاد هماهنگی بین دستگاههای خدماترسان به صنعت میتوانند پشتیبان اقتصاد و صنعت باشند.
وی افزود: با استفاده از ظرفیت بانکها و تسهیلات صندوق توسعه ملی مشکلات تأمین منابع مالی این واحدهای تولیدی را برطرف میکنیم.
وی با اشاره به اینکه مجتمع پرورش شتر مرغ بزرگترین مجتمع از این نوع در کشور است، افزود: در این مجتمع 97 واحد چهار هکتاری پرورش شتر مرغ احداث شده که بیش از 50 درصد آن در حال بهرهبرداری است.
کلانتری گفت: این مجتمع در آیندهی نزدیک اولین کشتارگاه شتر مرغ، صنایع تکمیلی فرآوری پوست ، روغن و پر و ... را برای ایجاد ارزش افزوده احداث و بهرهبرداری میکند.
وی با اشاره به واحد تولیدی پارسآمپول، گفت: این واحد با پیشرفتهترین صنایع تولید انواع آمپول و ویال اولین تولیدکننده این محصول و تأمینکننده 50 درصد نیاز کشور است.
معاون وزیر با اشاره به بازدید از واحد تولیدکننده نوشیدنی آلوئهورا نیز گفت: این واحد اولین تولید کننده این محصول با طعم و کیفیت بسیار عالی و ارگانیک است.
کلانتری افزود: باید با استفاده از ظرفیتها و ترکیب صنعت و کشاورزی در جهت توسعه اقتصاد کشور قدم برداریم.