پنجشنبه 8 آذر 1403 | Thursday 28 November 2024

تمامی اخبار

چندی پیش خبری بر روی خروجی خبرگزاری ایسنا منطقه مرکزی قرار گرفت که در آن دادستان ساوه در نشست خبری با خبرنگاران اعلام کرد که سرقت و مواد مخدر به ترتیب رتبه اول و دوم پرونده‌های وارده به دادسرا را به خود اختصاص داده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، گذشته از آن که در خبر دیگری فرمانده نیروی انتظامی شهرستان نیز با اشاره به کاهش هشت درصدی وقوع سرقت در شهرستان در چهار ماهه نخست سال جاری از افزایش 20 درصدی در کشف سرقت‌ها نیز خبر داده بود اما، همچنان سرقت و مواد مخدر به عنوان دو آسیب اجتماعی بزرگ در صدر جرایم شهرستان قرار دارد.

 

از آنجا که پیشگیری از وقوع جرایم از وظایف ذاتی دستگاه قضایی است و مقام عالی دستگاه قضایی در این راستا دستور به ایجاد ستاد پیشگیری از وقوع جرم در سراسر کشور صادر کرده است از این رو دفتر ایسنا در ساوه با برگزاری میزگردی اجتماعی با محوریت این موضوع مهم، با حضور معاون استاندار و فرماندار شهرستان، دادستان عمومی و انقلاب، رئیس دانشگاه آزاد ساوه و فعالان رسانه‌ای مهمترین دلایل وقوع این آسیب اجتماعی را بررسی و راهکارهای پیشگیری از آن را بررسی کرد.

 

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان ساوه در این میزگرد اجتماعی گفت: مسیر سرقت و اعتیاد یک جاده دو طرفه است.

 

حجت‌الله درودگر با اشاره به اینکه در بررسی علت‌های وقوع جرایم و آسیب‌های اجتماعی باید به معلول آن توجه دقیق داشت، اظهار کرد: در بررسی علل وقوع جرایم و آسیب‌های اجتماعی نمی‌توان دلایلی که به طور کلیشه‌ای در رسانه‌ها طرح می‌شود را دلایل تامه دانست و مثلا گفت از دلایل وقوع قتل‌ها، سرقت، نزاع و انگیزه‌های ناموسی است بلکه این عوامل، عوامل ناقصه هستند و باید در آسیب‌شناسی جرایم مجموعه‌ای از عوامل مؤثر دخیل در وقوع یک جرم را مورد بررسی قرار داد.

 

وی در ادامه به بیان علل وقوع آسیب‌های اجتماعی به ویژه اعتیاد و سرقت پرداخت و گفت: در موضوع اعتیاد به اعتقاده بنده اولین عامل، در دسترس بودن مواد مخدر است و یک فرد معتاد می‌تواند به راحتی ماده مخدر مورد علاقه‌اش را تهیه کند.

 

درودگر  فقر، نابرابری‌های اجتماعی و اقتصادی، اختلاف طبقاتی، بیکاری و فقدان تخصص و مهارت برای رفع بیکاری را از دیگر عوامل دخیل در بروز این آسیب‌ها دانست و اضافه کرد: همه این عوامل می‌تواند در وقوع و یا افزایش جرایم و آسیب‌های اجتماعی به عنوان عوامل ناقصه دخیل باشد.

 

دادستان ساوه مهاجرپذیری این شهرستان را از عوامل مهم رشد آسیب‌های اجتماعی دانست و ادامه داد: علاوه بر اینکه مهاجرپذیری در ساوه به دلیل تنوع فرهنگی و قومیتی توانسته است یک عامل مؤثر در بروز جرایم محسوب شود اما، محاسنی هم دارد که از آن جمله می‌توان رونق‌بخشی به اقتصاد و تولید در این شهرستان را نام برد.

 

وی تصریح کرد: منظور از تنوع قومیتی و فرهنگی یعنی اینکه یک فرد مهاجر و غیربومی وقتی وارد یک شهرستان مهاجرپذیر مانند ساوه می‌شود احساس گمنامی می‌کند به عبارت دیگر نظارت اجتماعی را به دلیل غریبه بودن در محیط جدید کمرنگ تلقی کرده و از این رو احساس راحتی می‌کند و در مواقعی به آسانی مرتکب یک رفتار در قالب ناهنجاری اجتماعی می‌شود.

 

درودگر با اشاره به وجود حداقل 20 نقطه حاشیه‌نشین در شهر ساوه که این موضوع نیز آسیب‌ها و معضلات خاص خود را در بر دارد، اضافه کرد: اکثر مهاجرین در نقاط حاشیه شهر سکونت پیدا می‌کند و از این رو در ارتباطات اجتماعی خود با یکدیگر رغبت نشان داده و از این رو زمینه وقوع جرم با احساس نظارت اجتماعی کمتر در این نقاط تشدید می‌شود.

 

این مقام قضایی وجود برخی سنت‌های غلط در بعضی از خانواده‌ها را زمینه‌ساز رشد مصرف مواد مخدر و از بین رفتن قبح استعمال این بلای خانمانسوز دانست و افزود: متأسفانه گزارشاتی دریافت می‌شود که در بعضی خانواده‌ها و مجالس مختلف مانند جشن عروسی و ... به راحتی و بر اساس یک رسم غلط از مواد مخدر به عنوان بخشی از پذیرایی از میهمانان استفاده می‌شود که جای تأسف دارد.

 

وی به تبلیغات نادرست ترغیب‌کننده مصرف مواد مخدر اشاره کرد و افزود: افرادی برای بدست آوردن منافع مادی خویش اقدام به تبلیغ مواد مخدر به عنوان دارو و یا لاغرکننده و ... در قالب مواد روانگردان می‌کنند که تقویت این شیوه تبلیغی نیز به دلیل فقدان آموزش و اطلاع‌رسانی قوی از سوی نهادهای مسئول صورت می‌گیرد.

 

دادستان ساوه در بخش دیگری از این گفت‌وگو با تشریح آسیب‌های اجتماعی که در اثر اعتیاد به مواد مخدر بوجود می‌آید گفت: خودکشی‌ها، سرقت، انحرافات جنسی، افزایش نرخ بیکاری در جامعه، رشد قارچ‌گونه تکدی‌گری، خشونت‌های رفتاری، کودک‌آزاری، اختلافات خانوادگی که اغلب منجر به بروز طلاق می‌شود از مهمترین آسیب‌های اجتماعی بوجود آمده در اثر اعتیاد است.

 

وی به بیان راهکارهای عملی در راستای پیشگیری و مقابله با این دو آسیب اجتماعی پرداخت و گفت: آموزش خانواده‌ها از راهکارهای مؤثر پیشگیری از وقوع جرایم است که از این حیث خانواده‌ها باید با تعامل رفتاری صحیح با فرزندانشان به طور نامحسوس اما، دقیق حرکات و رفتارهای فرزندان خود را مورد رصد قرار داده و حتی با دوستان فرزندان خود ارتباط آگاهانه برقرار کنند تا متوجه شوند فرزندشان با چه دوستانی و در چه محیط‌هایی در رفت و آمد است.

 

به گفته وی تقویت بنیه اعتقادی، افزایش برنامه‌های فرهنگی و تبلیغی توأم با رویکرد آموزشی، احداث زیر‌ساخت‌های فرهنگی و ورزشی برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی از کارکردهای مهم نهادهای اجتماعی و فرهنگی است.

 

درودگر گفت: البته معتقدم دستگاه‌های دولتی به تنهایی قادر به پیشگیری از وقوع جرایم نیستند و باید مردم همکاری لازم را با متولیان امر داشته باشند.

 

درودگر به نقش رسانه‌ها به ویژه رسانه ملی در پیشگیری از وقوع جرایم اشاره کرد و گفت: دستگاه قضایی شهرستان انتظار دارد رسانه‌ها به کمک جامعه بشتابند و ما آماده همکاری مؤثر و مفید با رسانه‌ها به خصوص رسانه‌های شهرستان ساوه هستیم.

 

وی به برخورد جدی دستگاه قضایی و نیروی انتظامی با سارقان و معتادین تابلو اشاره کرد و افزود: دادستانی ساوه با همکاری نیروی انتظامی بسیاری از سرقت‌های رایج از جمله سرقت احشام و خودرو را به حداقل رسانده و در بحث دستگیری معتادین و ساماندهی متکدیان و کارتن‌خواب‌ها عملکرد مثبت و کم سابقه‌ای داشته است.

 

دادستان ساوه در پایان با بیان اینکه پیشگیری مقدم بر درمان است، خاطرنشان کرد: نظارت، مراقبت و مشارکت همگانی سه عنصر تأثیرگذار در پیشگیری از وقوع جرایمی مانند سرقت و اعتیاد است.

 

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group