سرپرست دانشکده علوم پزشکی ساوه گفت: پیشبرد اهداف طرح تحول نظام سلامت در گرو تعامل و همکاری بین بخشی است.
دکتر جلیل کوهپایهزاده اصفهانی در نشست خبری با اصحاب رسانه شهرستان ساوه با مطلوب ارزیابی کردن نحوه اجرای طرح تحول نظام سلامت اظهار کرد: اجرای این طرح موجب ارتقای سطح بهداشت و درمان جامعه شده است اما، تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم.
وی اضافه کرد: طرح تحول نظام سلامت توانسته است خلاءها و کمبودهایی که در حوزه سلامت جامعه احساس میشد مانند هزینههای بالای درمان را برطرف و در راستای کیفیتبخشی به حوزه بهداشت و درمان حرکت کند.
به گفتهی وی برنامههای تحول نظام سلامت در راستای برقراری عدالت، حفظ شأن و کرامت بيماران و کاهش سهم مردم در پرداخت هزينههای مستقيم خدمات سلامت و بهرهمندی آحاد مردم از مراقبتهای بهداشتی و درمانی اجرا میشود.
وی ادادمه داد: با اجرای این طرح در این مدت توانستهایم زیرساختهای توسعهای را در عرصه سلامت در دانشکده علوم پزشکی شهرستان ایجاد کرده و در ادامه راه نیازمند تعامل بینبخشی و بهرهمندی از ظرفیت خیرین در این عرصه هستیم.
وی تصریح کرد: با تلاشهای صورت گرفته سعی شده از شاخصهای کشوری در بهداشت و درمان عقب نمانده و با نوآوری و به روز کردن برنامهها در برخی مؤلفهها از متوسط کشوری هم پیشروی کردهایم.
سرپرست دانشکده علوم پزشکی ساوه در ادامه گفت: با ارائه بستههای حمایتی طرح تحول نظام سلامت، میزان اشغال تخت در مراکز درمانی این شهرستان 100 درصد شده است و رضایتمندی بیماران به لحاظ کیفیت امکانات و خدمات نیروی انسانی ارتقا یافته است.
وی کاهش شش درصدی آمار سزارین در این شهر را از نتایج اجرای یکی از بستههای این طرح با عنوان رایگان بودن زایمان طبیعی بیان کرد و افزود: با توجه به اینکه امروز بیشتر مادران باردار به دنبال سزارین هستند، ضرورت فرهنگسازی برای ترویج زایمان طبیعی مورد توجه است و باید به مردم آگاهی داد که انجام عمل سزارین علاوه بر مادر، بیشترین آسیب را به نوزاد میرساند.
دکتر کوهپایهزاده در ادامه به اهم اقدامات انجام شده در حوزه بهداشت و درمان ساوه اشاره کرد و افزود: احداث ساختمان جدید اورژانس بیمارستان شهید مدرس، تعریف زیرساختهای اداری در بیمارستان زرندیه، راهاندازی بخش دیالیز در بیمارستان شهدای آسیابک زرندیه با تجهیز هفت تخت دیالیز برای خدمترسانی به 12 بیمار دیالیزی با صرف هزینهای بالغ بر 250 میلیون تومان توسط یک خیر حوزه سلامت از مهمترین اقدامات انجام شده است.
وی افزود: بازسازی و بهسازی فضای اورژانس بیمارستان زرندیه، مرمت و بهسازی فضای فیزیکی بیمارستان زرندیه با صرف هزینهای بالغ بر 180 میلیون تومان، آغاز عملیات اجرایی احداث بخش زنان و زایمان بیمارستان شهید مدرس با مشارکت خیرین سلامت، تجهیز مرکز فوریتهای پزشکی و برگزاری کارگاههای آموزشی بهداشتی از دیگر اقدامات انجام شده است.
وی همچنین از ارائه خدمات به نقاط حاشیهنشین و کمبرخوردار شهرستان نیز خبر داد و گفت: بر اساس این طرح سرشماری از حاشیهنشینها انجام و 21 هزار حاشیهنشین شناسایی و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به افراد ارتقا یافته است.
دکتر کوهپایهزاده تصریح کرد: اعتقاد راسخ داریم که ارائه خدمات مطلوب بهداشتی و درمانی به حاشیهنشینها و نقاط کمبرخوردار قطعا گام مؤثری در ارتقای سلامت جامعه است.
سرپرست دانشکده علوم پزشکی ساوه در ادامه با تبریک فرا رسیدن روز خبرنگار از رسانهها به عنوان بازوان قوی مجموعه بهداشتی درمانی در راستای ارتقای سلامت جامعه یاد کرد.
وی تصریح کرد: رسانهها این ظرفیت را دارند که با فرهنگسازی در خصوص اقدامات پیشگیرانه و تهدیداتی که سلامت جامعه را به مخاطره میاندازد در ارتقای شاخصهای بهداشتی و درمانی تأثیرگذار باشند.
در ادامه این نشست خبری از خبرنگاران حوزه سلامت شهرستانهای ساوه و زرندیه با اهدای لوح تقدیر و هدایایی تجلیل شد.