جلسهای با حضور مدیران شرکتهای تعاونی تولید مرغ گوشتی و تخمگذار در اتاق تعاون ساوه و زرندیه برگزار شد.
در این نشست یکی از فعالان این حوزه عمده مشکلات موجود را عدم حمایت مالی و نبود حمايت سیستم بانکی از تولیدکنندگان در صنعت طیور دانست و افزود: نبود سرمایه در گردش کافی باعث میشود که مرغداران به اجبار دست به دامان دلالان شده و دان و دارو را گران تهیه و هنگام فروش هم نتوانند پول خود را نقدا دریافت کنند.
اين مدیرعامل شرکت تعاونی مرغ گوشتی گفت: در صورتیکه سیستم بانکی از تولید حمایت کند و تسهیلات سهلالوصول ارائه دهد مرغداران میتوانند به تولید خود ادامه دهند. در شرایط موجود عدم توازن بین قیمت تمام شده و قیمت فروش، زیان انباشته برای مرغداران داشته است.
ديگر فعال اين حوزه نیز عدم تخصیص سوخت به مرغداریها در سال 1393 را یک مشکل و معضل دانست و گفت: مرغداران مجبور شدهاند سوخت خود را از دلالان تهیه کنند چراكه مرغداری که مشغول کار است نمیتواند بدون سوخت، دمای سالن را تنظیم کند.
وی خواستار تخصیص سهمیه سوخت به مانند گذشته شد و افزود: دولت و شرکت ملی گاز اگر در گازرسانی به مرغداریها کمک و مساعدت کنند باعث میشود صرفهجویی بسیار زیادی در مصرف گازوئیل صورت پذیرد.
وي عنوان كرد: در صورتی که تسهیلات در اختیار این تعاونی قرار گیرد تعاونی وي آمادگی ایجاد سوله و ساخت کشتارگاه جهت تأمین دان و خرید محصول در شهرستان ساوه را دارد.
ديگر فعال اين حوزه نیز گفت: من یک مرغداری تمام مکانیزه و با استانداردهای جهانی ساختهام اما با این وضعیت که برای مرغداران پیش آمده ادامه کار بسیار دشوار است و مشکلات موجود باعث شده که بسیاری از مرغداریها دست از تولید کشیدهاند و این باعث از دست رفتن اشتغال و در نهایت کمبود تولید میشود.
محمد روستایی اظهار داشت: این در حالیست که امروزه مرغ یکی از محصولات جدانشدنی از سبد مصرفی خانوار است پس چرا دولت با واردات و عدم اجازه صادرات باعث زیان مرغداران شده است .
وي خواستار توقف واردات شد و افزود: در صورت انجام واردات دولت اجازه صادرات را به مرغداران بدهد و یا قیمت فروش مرغ را متناسب با قیمت تمام شده تولید تعیین کند در غیر اینصورت این تعداد قلیل که در صنعت مرغداری مشغولند نیز ور شکست شده واز ادامه کار باز خواهند ماند.
در این نشست دبیر اتاق تعاون ساوه و زرندیه هدف از تشکیل این جلسات را هماهنگی بین تعاونیهای همگروه و بیان مشکلات موجود و پیش رو جهت رسیدن به راهکار اجرایی مناسب دانست.
محمدمسعود داوری گفت: با توجه به آنچه که در نشست امروز بدست آمد مشکلات موجود تعاونیها در سه محور کلی باید پیگیری و برطرف شود تا تعاونیهای مرغداری بتوانند بیش از پیش به فعالیت خود ادامه دهند.
وی عدم تخصیص تسهیلات با شرایط مناسب(سرمایه در گردش) به تعاونیهای مرغداری، عدم تخصیص سوخت گازوئیل به تعاونیهای مرغداری در سال 1393 و واردات گوشت مرغ و عدم اجازه صادرات وعدم قیمتگذاری مناسب را از مشکلات مهم این حوزه دانست.
دبیر اتاق تعاون ساوه و زرندیه خواستار همکاری و حمایت بیشتر بانک توسعه تعاون بعنوان بانک دولتی که جهت حمایت از شرکتهای تعاونی تشکیل شده است شد.