نماینده ساوه و زرندیه اظهار کرد: اشتغال پایدار میتواند نرخ بیکاری را به زیر پنج درصد کاهش دهد و این میزان کاهش قطعا موجب خودکفایی اقتصادی و رهایی از وابستگی به کشورهای خارجی خواهد شد.
شهلا میرگلوبیات در همایش آشنایی با حرفه گوهرتراشی و گوهرشناسی با هدف فرآوری سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی در ساوه با اشاره به اينكه مشكل اصلي كشور اشتغال است، اظهار داشت: زیربنای توسعهی حرفههایی همچون گوهرتراشی و گوهرشناسی اتکا به نیروی انسانی است و این شغل از جنبه اشتغالزایی و کارآفرینی از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی با بیان اینکه هماکنون میزان افراد بیکار که دارای تحصیلات عالیه هستند دو برابر افراد با تحصیلات پائینتر است، ادامه داد: گسترش و توسعه صنعت فرآوري سنگهاي قيمتي، آموزش تراش و توسعه و تمركز بر اشتغال خانگي با بهرهمندی از نیروی انسانی فارغالتحصیلان مراکز آموزش عالی کشور بخشی از معضل بیکاری را برطرف میکند.
وی با بیان اینکه شهرستانهای ساوه و زرندیه از پتانسیل لازم برای توسعه این حرفه برخوردار هستند، اضافه کرد: توسعه صنعت فرآوري سنگهاي قيمتي در چند استان کشور انجام شده است و این منطقه نیز از ظرفیت لازم برای پایلوت قرار دادن برخوردار است.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در ادامه با بیان اینکه این همایش فرصتی برای کارآفرینی و ایجاد اشتغال است، گفت: انجام کارهای زیربنایی و تقویت زیرساحتها از اولویتهای این منطقه به منظور پیاده کردن ارکان اقتصاد مقاومتی است.
وی ادامه داد: حمایت از تولید از ارکان اقتصاد مقاومتی است که نیاز به سرمایه دارد و کشور ما نیز از سرمایه کافی و منابع برخوردار است و با استفاده بهینه و کار جهادی میتوان زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی را فراهم کرد.
به گفته میرگلوبیات باید به سمت و سویی حرکت کنیم که منجر به تقویت تولید ملی شود چرا که ایجاد اشتغال و حمایت از تولید داخلی تورم را مهار میکند.
وی با تأکید بر استفاده صحیح از منابع طبیعی و ذخایر میهن اسلامی گفت: استفاده صحیح از منابع طبیعی و ذخایر و فرآوری کردن آنها موجب افزایش ارزش افزوده و تورمزدایی است.
به گزارش ایسنا، مدیرکل فنیوحرفهای استان مرکزی نیز گفت: مهمترین دغدغه کشور ما معضل بیکاری است.
سید بهرام نجفیزاده افزود: برای برطرف کردن این معضل چند عامل تأثیرگذار است که مهمترین آنها کسب مهارت است.
وی با بیان اینکه هماکنون مخاطبین آموزشهای فنی و حرفهای متفاوت شدهاند، اظهار داشت: در حال حاضر بسیاری از فارغالتحصیلان دانشگاهی به دنبال کسب مهارت برای ایجاد شغل هستند.
وی تصریح کرد: مراکز فنی و حرفه ای با نیازسنجی به دنبال برگزاری دورههای آموزشی مورد نیاز جامعه برای ایجاد کارآفرینی هستند.
نجفیزاده در ادامه از برگزاری اولین دوره آموزش مربیان گوهرتراشی در مرکز فنی و حرفهای ساوه خبر داد.
به گزارش ایسنا دبیر این همایش نیز گفت: هم اکنون گردش مالی بالای سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی در دنیا و ارزش افزوده بالای آن موجب روی آوری کشورهای توسعهیافته به این درآمدزایی در حوزه این سنگها شده است.
حسین شعبانی افزود: توسعه فرآوری سنگهای قیمتی به محلی برای کسب درآمد و تقویت کارآفرینی تبدیل شده است که هماکنون در کشور ما مورد غفلت قرار گرفته است.
وی خواستار همکاری بین بخشی و حمایت مسئولان در خصوص موضوع آموزش فرآوری سنگهای قیمتی و به دنبال آن کمک به کاهش نرخ بیکاری در جامعه شد.
در این همایش که معاون استاندار و فرماندار، اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار و جمعی از مسئولان و کار آفرینان حضور داشتند رئیس هیئت مدیره شرکت گوهر فلات ایران به بیان ارزش سنگهای قیمتی در کشورمان و نیز مقایسه آن با کشورهای توسعه یافته دنیا پرداخت.