پنجشنبه 8 آذر 1403 | Thursday 28 November 2024

تمامی اخبار

مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مركزی گفت: پست‌ترین نقطه ارتفاعی استان مرکزی در منطقه طراز ناهید و مهمانشهر شهید ناصری ساوه قرار دارد.

یوسف یوسفی در جریان بازدید معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیرداری افزود: سابقه اقدام به بیابان‌زدایی به زمان قبل از تثبیت حاکمیت برمی‌گردد و از دهه چهل آغاز شده و پس از انقلاب این اقدام شدت پیدا کرده است.

 

وی ادامه داد: در استان مرکزی نیز مانند سایر نقاط کشور پروژه‌های زیادی در خصوص مقابله با بیابان‌زایی انجام شده که برخی از این پروژه‌ها به اذعان کارشناسان در سطح جهان بی‌نظیر است.

 

وی مقابله با بیابان‌زایی و آموزش و فرهنگ‌سازی را از اولویت‌های اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان دانست و اظهار داشت: با توجه به افت سالانه 8.7 سانتی‌متر از آب‌های زیرزمینی که در سال‌های اخیر به حدود 20 متر رسیده است، اقدامات پیشگیرانه برای بیابایی‌زایی در مناطق مختلف استان از جمله مهمانشهر شهید ناصری با هماهنگی اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی استان انجام شده است.

 

وی بوته‌کاری و ایجاد بوستان فضای سبز و نیز کارهای نظارتی را از جمله مهمترین اقدامات در این منطقه دانست و افزود: اصلاح سیستم آبیاری و تغییر الگوی کشت و نیز بهبود سیستم چرای احشام از دیگر طرح‌هایی است که در این نقطه اجرا شده است.

 

مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مركزی با بیان اینکه پروژه‌های منابع طبیعی دیربازده هستند، گفت: این طرح‌ها مشمول مرور زمان است و تحقق آنها یک پروسه ده ساله را نیازمند است.

 

وی تصریح کرد: اصلاح گیاهان، توانمندسازی و حمایت معنوی و مادی می‌تواند منجر به اجرای پروژه‌های قابل قبولی در سطح استان به ویژه این منطقه شود و به عنوان الگو و فرمولی به دنیا معرفی و شناخته شود.

 

یوسفی خاطرنشان کرد: امضای تفاهم نامه با دستگاه‌های مختلف استان برای افزایش، احیا و حفاظت از منابع طبیعی از دیگر اقدامات این اداره كل است كه با هماهنگی مطلوب دستگاه‌های ذیربط، اجرایی شده است.

 

به گزارش ایسنا، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ساوه نیز گفت: مهمانشهر شهید ناصری در منطقه طراز ناهید قرار دارد که از لحاظ تقسیمات کشوری در بخش مرکزی ساوه و در 25 کیلومتری شمال شرقی این شهرستان با مساحت حدود 32 هزار هکتار واقع است.

 

سهراب پاژنامه با اشاره به فعالیت‌های احیایی در این منطقه توسط منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان، افزود: فعالیت‌های احیایی با هدف جلوگیری از روند تخریب‌های ایجاد شده شامل ایجاد نهالستان‌های موقت، تولید نهال آتریپلکس به تعداد 100 هزار اصله، عملیات نهال‌کاری در سطح 365 هکتار، عملیات هلالی آبگیر در سطح 300 هکتار و عملیات خشکه‌چین در سطح 200 متر مکعب انجام شده است.

 

وی نهال‌کاری و توزیع تنور گازی و آبگرمکن خورشیدی را از دیگر اقدامات دانست و اظهار داشت: حفاظت محیط زیست، جلوگیری از افزایش گرمای کره زمین، ذخیره منابع انرژی تجدیدناپذیر، کاهش هزینه‌های انرژی گرمایی و افزایش ضریب اطمینان و ایمنی از اهداف اجرای این طرح‌هاست.

 

وی برگزاری دوره‌های آموزشی اشتغال‌زا در تشکیل صندوق اعتبارات خرد برای جوانان و بانوان را از دیگر اقدامات دانست و خاطرنشان کرد: صندوق اعتبارات خرد از مردادماه سال 1392 در مهمانشهر شهید ناصری با عضویت بیش از 100 نفر به مرحله اجرا درآمد.

 

پاژنامه حمایت از اهالی که بدون حقوق و دستمزد و مزایای خاص زندگی می‌کنند، ایجاد فعالیت‌های اشتغال‌زایی الگویی از طریق تسهیل‌گران به منظور الگوگرفتن و تشویق زنان و دختران و کمک به بهبود وضعیت رفاهی خانوارها، توانمندسازی زنان و جوانان در زمینه ایجاد، راه‌اندازی و مدیریت صندوق اعتبارات با مشارکت و کمک‌های مردمی و سوق دادن صندوق‌های قرض‌الحسنه با کمک تسهیل‌گران به سمت صندوق اعتبارات خرد با هدف اشتغال‌زایی را از جمله اهداف تأسیس صندوق اعتبارات عنوان کرد.

 

به گزارش ایسنا، بازدید از طرح‌های اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ساوه در منطقه طراز ناهید، اقدامات انجام شده در مهمانشهر افاغنه شهید ناصری، بازدید از بوستان و نمایشگاه دستاوردهای زنان و جوانان افاغنه ساکن در مهمانشهر، غرس نهال و نشست هم‌اندیشی در خصوص مسائل و مشکلات منابع طبیعی شهرستان ساوه از جمله برنامه‌های سفرمعاون وزیر و رئیس سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور به شهرستان ساوه بود.

 

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group