پنجشنبه 8 آذر 1403 | Thursday 28 November 2024

تمامی اخبار

معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: در ایران سی و دو میلیون هکتار بیابان وجود دارد و شش و نیم میلیون هکتار آن کانون‌های بحرانی بیابان‌زاست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، خداکرم جلالی در سفر به ساوه اظهار داشت: برنامه این سازمان کنترل کانون‌های بحرانی و برقراری امنیت اکولوژیک در این مناطق برای انجام سایر فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی است.

 

وی اظهار داشت: منابع طبیعی به عنوان یک بستر حیات و توسعه پایدار، زیربنای توسعه هر جامعه است که باید به آن توجه شود.

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه پس از انقلاب تا کنون هفت‌ونیم میلیون هکتار طرح‌های بیابان‌زدایی و تثبیت شن‌های روان اجرا شده است، گفت: این طرح‌ها بسیاری از شهرها، روستاها و تأسیسات جاده ای را از خطر مصون داشته است.

 

وی با بیان اینکه برای بیابان‌زدایی مشارکت مردم و دستگاه‌های اجرایی لازم است، افزود: مشاغل مردم و اقدامات برای زندگی و معیشت آنها باید متناسب با بسترهای طبیعی و مراتع باشد که در این منطقه اینگونه اقدامات نیز انجام شده است.

 

وی همچنین از همکاری سازمان‌های بین‌المللی همچون "فائو" و "UNDP" در اجرای طرح‌های ترسیب کربن و مناریب خبر داد و اضافه کرد: اجرای این طرح‌ها نشان‌دهنده پیشتاز بودن ایران در بیابان‌زدایی است.

 

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه در سال جاری برای طرح‌های ملی بیابان‌زدایی 30 میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شده، اضافه کرد: همچنین در شورای برنامه‌ریزی استان‌ها نیز اعتباری برای بیابان‌زدایی تخصیص داده خواهد شد.

 

وی افزود: با هر یک میلیون تومان می‌توانیم یک هکتار طرح بیابان‌زدایی اجرا کنیم.

 

جلالی هدف از سفر خود به استان مرکزی را بازدید از طرح‌های منابع طبیعی عنوان کرد و افزود: در شهرستان ساوه نیز یک طرح بیابان‌زدایی مشترک با وزارت کشور انجام شده است.

 

به گزارش ایسنا بازدید از طرح‌های اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ساوه در منطقه طراز ناهید، اقدامات انجام شده در مهمانشهر افاغنه شهید ناصری، بازدید از بوستان و نمایشگاه دستاوردهای زنان و جوانان افاغنه ساکن در مهمانشهر، غرس نهال و نشست هم‌اندیشی در خصوص مسائل و مشکلات منابع طبیعی شهرستان ساوه از جمله برنامه‌های سفر معاون وزیر و رئیس سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور به شهرستان ساوه بود.

 

در جریان این بازدید مدیرکل منابع طبیعی و مدیرکل امور اتباع خارجه و جمعی از مسئولان استان و شهرستان نیز حضور داشتند.

 

 

 


ادغام سازمان جنگل‌ها و محیط زیست به عملکرد هر دو سازمان لطمه می‌زند

معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: با ادغام سازمان جنگل‌ها و محیط زیست مخالفیم.

 

خداکرم جلالی در حاشیه بازدید از طرح‌های اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ساوه در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، افزود: ادغام سازمان جنگل‌ها با محیط زیست مضرات زیادی به دنبال دارد و به رغم اینکه گفته می‌شود این ادغام صرفه‌‌جویی اقتصادی در پی دارد اما، موجب کاهش راندمان در انجام امور هر یک از این دو سازمان خواهد شد.

 

وی ادامه داد: سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری یک سازمان اجرایی است که به منظور حفاظت، احیا، توسعه و بهره‌برداری پایدار منابع طبیعی انجام وظیفه می‌کند در حالی که سازمان محیط زیست یک دستگاه نظارتی است و وظیفه آن سنجش و پایش شاخص‌های زیست‌محیطی در کشور است.

 

وی با بیان اینکه نمی‌شود سازمانی نظارتی را در سازمانی که وظایف اجرایی دارد ادغام کرد، تصریح کرد: بر این اساس این دو سازمان، وظایف جداگانه‌ای داشته و در ابعاد مختلف اجرایی و نظارتی فعالیت کرده و هم‌پوشانی نیز ندارند لذا بهتر است که کماکان به صورت جداگانه اداره شوند.

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درخصوص راهکارهای عملی جهت جلوگیری از حریق در جنگل‌ها با توجه به در پیش بودن فصل گرما گفت: سالانه حدود 15 هزار هکتار از عرصه‌هاي منابع طبيعي دچار آتش‌سوزي مي‌شود که خوشبختانه اغلب اين آتش‌سوزي‌ها سطحي است و آسيب جدي به اين عرصه‌ها وارد نمي‌شود.

 

وی اضافه کرد: در طرح صيانت از جنگل‌هاي شمال کشور که حدود دو میلیون هکتار است قرار بود بهره‌برداري بهينه چوب در سطح يک ميليون هکتار انجام شود.

 

جلالی خاطرنشان کرد: طبق برنامه‌ریزی‌های بعمل آمده مقرر شد تا اين ميزان به کمتر از يک ميليون مترمکعب کاهش يابد که کمک خوبی برای بهبود شرايط جنگل‌ها خواهد بود.

 

 

 

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در سفر به ساوه پس از بازدید از طرح ها و پروژه های اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ساوه با حضور در مهمانشهر شهید ناصری این شهر چند اصله نهال غرس کرد.

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در این مراسم طی سخنانی گفت: درخت از مواهب الهی است و درختکاری در اسلام از جایگاه والایی برخوردار است.

 

خداکرم جلالی افزود: حفاظت از عرصه‌هاي طبيعي و اين منابع ارزشمند و بي‌بديل که خداوند طي قرن‌ها به صورت امانت براي ما و نسل‌هاي آينده قرار داده است مهمترین وظیفه ماست.

 

وی خواستار حفظ و نگهداری منابع طبیعی شد و بدترین ضربه به منابع طبیعی را آلوده کردن محیط زیست، بریدن درخت‌ها و استفاده از این سرمایه ملی برای سوخت‌های هیزمی دانست.

 

جلالی با بیان اینکه مسئله منابع طبیعی حیاتی است، بر مشارکت همگانی برای حفظ این ثروت خدادادی تأکید کرد.

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور همچنین از بوستان احداث شده توسط اداره منابع طبیعی و آبخیزداری این شهرستان در مهمانشهر شهید ناصری ساوه بازدید کرد.

 

وی همچنین با حضور در نمایشگاه آثار توانمندی‌ها و دستاوردهای افاغنه مقیم ساوه، به منظور اشتغالزایی و توانمندسازی بانوان و جوانان ساکن این شهر با اعطای تسهیلات اعتباری به برخی از آنان موافقت کرد.

 

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group