برای اولین بار جراحی پولیپ و سینوزیت در بیمارستان شهید چمران ساوه انجام شد.
پیش از اين به دليل نبود تجهیزات پزشکی لازم، این عمل جراحی در ساوه انجام نمیشد و بیماران نیز براي درمان به شهرها و استانهای دیگر مراجعه میکردند.
بیماریهاي پولیپ و سینوزیت تورمهاي مخاطی هستند که در بینی و اطراف آن و در پیشانی ایجاد میشود که در طولانیمدت به دلیل التهاب و انسداد مجاری بینی و نیز عفونت و آلرژی سینوس باعث اختلال در تنفس و درد میشوند.
درمان این بیماری به دو صورت دارویی و جراحی انجام میشود. روش دارویی زمانی که بیماری عود نکرده کاربرد دارد ولی پس از پیشرفت بیماری، درمان نیازمند عمل جراحی است.
سام تویسرکانی، جراح جواني كه با حضور در ساوه ارائهِ اين خدمت در بيمارستان شهيد چمران را ممكن كرده است به خبرنگار ایسنا گفت: در این بیماری حفرههاي بینی و اطراف آن توسط ترشحات مخاطی پر میشود و این ترشح تداوم داشته و مانع نفس کشیدن و باعث درد میشود.
وی افزود: ما در اين جراحي این حفرات را تخليه ميكنیم. این عمل جراحی به دلیل اینکه در کنار چشم و مغز انجام ميشود بسیار حساس است.
دکتر تویسرکانی با بیان اینکه پیش از این برای جراحی این عمل نیاز به برش بود، افزود: در حال حاضر به وسیله دوربین وارد بینی شده و با ابزارهای لازم سینوس را از بینی خارج میکنیم.
وی با تشبیه سینوس به یک اتاق در بسته گفت: در گذشته برای تخلیه سینوس دیوار را خراب میکردند ولی امروزه از محل طبیعی آن و با باز کردن پنجره، سینوس خارج میشود.
وی اضافه کرد: این روش عوارض کمتر داشته و دارای نتیجه بهتری است.
تویسرکانی گفت: در شهرستان ساوه به دلیل آب هوای خشک و آلودگی هوا هفتهای چهار عمل جراحی سینوس انجام میشود.
این جراح با بیان اینکه این بیماری ذاتا قابلیت عود کردن دارد، افزود: بیماران پس از عمل جراحی باید به طور مرتب از داروهای تجویز شده استفاده و به پزشک معالج خود مراجعه کنند.
این جراح گفت: برای انجام عملهایی که در شهر ساوه انجام نمیشده به ساوه آمدهام.
دکتر آذری، رئیس بیمارستان شهید چمران ساوه نیز گفت: برای خرید دستگاه و تجهیزات آن به منظور انجام این عمل حدود 50 میلیون تومان هزینه شده است.
سال گذشته نیز این پزشک، عمل جراحی شکستگی فک و صورت را برای اولین بار در ساوه انجام داده بود.