مدیر گروه بهداشت خانواده معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه گفت: اعتیاد زمینهساز سقوط بسیاری از ارزشها و هنجارهای فرهنگی و اخلاقی است و سلامت جامعه را به خطر میاندازد.
رقیه خرّم با بیان اینکه یکی از معضلات اجتماعی در بین افراد جامعه اعتیاد به مواد مخدر است، افزود: متأسفانه شیوع اعتیاد در بین گروههای مختلف جمعیتی علاوه بر ایجاد مشکلات اجتماعی و فرهنگی باعث بروز بسیاری از بیماریها از جمله بیماریهای واگیردار خواهد شد و سلامت جامعه را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
وی ادامه داد: یکی از مشکلاتی که طی سالهای اخیر سلامت زنان و کودکان را تحت تأثیر قرار داده است و متأسفانه روند رو به رشدی دارد مصرف مواد مخدر است به طوری که بر اساس آمار موجود در سال 1392، 21 مادر باردار معتاد به بیمارستانهای شهرستان مراجعه و از این تعداد 16 نفر زایمان کردهاند که یکی از جنینها مرده متولد شده و از 15 نوزاد زنده متولد شده ،13 نوزاد به علت عوارض مصرف مواد مخدر در بخش نوزادان بستری شدهاند .
خرم بیان کرد: از این تعداد، سرپرستی پنج نوزاد به دلیل عدم صلاحیت والدین جهت نگهداری از ایشان سلب و به سازمان بهزیستی واگذار شده است که متأسفانه یکی از نوزادان HIV مثبت بوده است.
وی با بیان اینکه اعتیاد یک بیماری پیشرونده مزمن است که همه ابعاد سلامت فرد را تحت تأثیر قرار میدهد، اظهار کرد: بسیاری از زنان توسط مردان که اکثراً یکی از اعضای خانوادهشان از جمله همسر، برادر یا پدرانشان هستند به مصرف مواد مخدر روی آوردهاند.
مدیر گروه بهداشت خانواده معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه با ابراز نگرانی در خصوص اعتیاد زنان گفت: اعتیاد زنان مسئلهای پنهانی است و به اندازه مردان آشکار نیست. زنان مصرفکننده مواد مخدر با توجه به احساس شرم و گناه علیرغم وجود مشکلات عدیده جسمی و نیاز به دریافت خدمات بهداشتی و درمانی به هیچ مرکزی مراجعه نمیکنند و در صورت مراجعه نیز موضوع اعتیاد خود را مطرح نمیکنند.
خرّم اضافه کرد: به همین دلیل آمار موجود، برآیندی از سطح آسیب است نه آمار واقعی اما، هشداری است برای کلیه مسئولین و تصمیمگیرندگان، تا مداخلات و راهکارهای مناسبی را جهت حل این مشکل برنامهریزی کنند زیرا؛ اعتیاد زمینهساز سقوط بسیاری از ارزشها و هنجارهای فرهنگی و اخلاقی است و سلامت فرد و جامعه را با مشکلات عدیدهای مواجه خواهد ساخت.