معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی ساوه با تشریح فعالیتهای حوزه پژوهش دانشگاه در سال 92، گفت: 22 طرح پژوهشی در سال جاری به اتمام رسید و همچنین 37 طرح تحقیقاتی در حال اجرا است.
دکتر انوش اقدامی افزود: توسط اعضای هیئت علمی این واحد، 55 مقاله ISI، 61 مقاله در مجلات علمی– پژوهشی و پنج مقاله در مجلات علمی– ترویجی به چاپ رسیده است، ضمن اینکه در حال حاضر تعداد چهار فصلنامه و مجله علمی– پژوهشی و ISI، علمی و ترویجی در این واحد به صورت مستمر منتشر میشود.
وی با بیان اینکه کتاب آمار کاربردی؛ مقدمهای بر فرآیند کشش فلزات تألیف و کتابهای «ترمودینایک و انتقال حرارت» و «حیوانات ترانژنیک و کلونینک» توسط اعضای هیات علمی این دانشگاه ترجمه و در سال جاری منتشر شد گفت: حوزه معاونت پژوهشی این دانشگاه براساس سیاست های کلان دانشگاه آزاد اسلامی به منظور حمایت از اساتید و دانشجویان جهت فعالیتهای علمی و پژوهشی بستر مناسبی ایجاد کرده و حمایتهای لازم از اساتید و دانشجویان را به عمل آورده و گامهای موفقی را برداشته است.
وی اضافه کرد: در سال جاری دو مسابقه علمی پل ماکارونی و رباتیک در بین دانشجویان برگزار و تیم اول مسابقات، به مسابقات کشوری اعزام شده است.
به گفته وی، دانشجویان این واحد دانشگاهی تاکنون جهت ساخت رباتهای پرنده و مینیاب، خودروی الکتریکی(اکسیژن)، هواپیمای بدون سرنشین، دستگاه آسیاب چکشی، تشکیل تیم نخبگان، رباتیک، عملیات حرارتی به منظور شرکت در جشنوارهها و مسابقات ملی و بینالمللی اقدام و فعالیتهای مطلوب و نتایج درخشانی برای دانشگاه به ارمغان آوردهاند.
معاون پژوهشی واحد ساوه با اشاره به ثبت اختراع و نوآوری های دانشجویان این واحد، اظهار کرد: چهار طرح ساخت کلمپ انتهایی گوهای، اسکیت با قابلیت حرکت در سطوح، ساخت رنگدانه بر پایه اکسید آلومینیم، مقره اتکایی کامپوزیتی گوهای بدون نیاز به گروهبندی، توسط دانشجویان این واحد اختراع و به ثبت رسید.
وی از تجهیز ۱۱۸ کارگاه و آزمایشگاه متناسب با رشتههای تحصیلی خبر داد و تصریح کرد: این کارگاهها و آزمایشگاهها با متراژ 11 هزار و 759 مترمربع احداث شده است که باتوجه به وجود امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی و دارا بودن دستگاههای xrd , xrf جهت ارائه خدمات به بخش صنعت، کلینیک صنعت در این واحد تأسیس و راهاندازی شد.
وی با اشاره به برگزاری دومین همایش سالیانه مباحث نوین کشاورزی و پذیرش 545 مقاله که ۹۰ مقاله به صورت سخنرانی و ۴۵۵ مقاله به صورت ارائه پوستر و با تشکیل ۱۵ پنل تخصصی بود، ادامه داد: همچنین تعداد 498 نفر از دانشجویان دوره کارشناسی ارشد در رشتههای روانشناسی، ادبیات، مدیریت آموزشی در دانشکده علوم انسانی؛ برق قدرت، شیمی، شناسایی و انتخاب مواد دانشکده فنی و مهندسی؛ باغبانی، زراعت، علوم دامی، زیستشناسی در دانشکده کشاورزی، از پایاننامه تحصیلی خود با موفقیت دفاع کردند.
دکتر اقدامی از تجهیز کتابخانه مرکزی دانشگاه به کتب جدید و افزایش عناوین کتب فارسی و لاتین کتابخانه دانشگاه به تعداد 76 هزار و 829 عنوان خبر داد و تصریح کرد: 35 عنوان مجله تخصصی در آرشیو کتابخانه موجود و سیستم کتابخانه دیجیتالی به منظور ارائه خدمات بهتر در این واحد فعال و در اختیار علاقمندان قرارگرفته است.
وی اظهار داشت: مرکز تحقیقات انار در دانشگاه ساوه در حوزه پژوهش و با همکاری دانشکده کشاورزی تأسیس شده و میتواند تأثیر بسزایی در حل مشکلات این محصول از قبیل پیشگیری از آفات انار، ایفای نقش کرده و به کشاورزان منطقه کمکهای مشاورهای، علمی و تحقیقاتی ارائه کند، همچنین مجوز تأسیس آن از سوی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی صادر شده و دانشگاه ساوه تنها واحد دارای مرکز تحقیقات انار در بین دانشگاههای آزاد اسلامی سراسر کشور است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی ساوه در پایان با اشاره به برگزاری مراسم تجلیل از ۵۴ نخبه و پژوهشگر برتر در زمینههای مختلف اختراع، مقاله، تألیف کتاب، استعدادهای درخشان، پایاننامه و مجله دانشگاه ساوه در هفته پژوهش، اعلام کرد: همچنین پژوهشگران برتر سال92 در بخش اساتید دکتر انوش اقدامی، غلامرضا خلج، دکتر محمود قیومزاده، دکتر رامین چراغعلی و در بخش دانشجویان، رضا سخاوتی، میلاد حبیبی، میثم عزتی از سوی دبیرخانه منطقه پنج دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب و معرفی شدند.