چهارشنبه 7 آذر 1403 | Wednesday 27 November 2024

تمامی اخبار

به مناسبت گرامیداشت هشتمین سالگرد رحلت عالم ربانی ، مجاهد نستوه، آیت ا... علی حسین احمدلو امام جمعه فقید شهر غرق آباد ،مراسم یادبودی جمعه 27 دی ماه در مسجد جامع شهر غرق آباد برگزار می شود.

 

نگاهی گذرا به دوران حیات آن مرحوم

نگاهی کوتاه و گذرا به دوران حیات ایشان نموده و به علت در دسترس نبودن منابع مکتوب ، به صورت مختصر، به گوشه ای از فعالیت های انقلابی و دینی ایشان در گفتگویی با فرزند برومندشان حضرت حجه الاسلام دکتر احمدی از اساتید دانشگاه ، در این گزارش به نظر مخاطبان محترم تقدیم می گردد.
سال 1310 هجری شمسی بود که روستای کهک در فاصله ی 2 کیلومتری شهر غرق آباد به واسطه ی عنایت الهی صاحب فرزندی شد که بعد ها یکی از داعیه داران فرهنگ ناب محمدی (ص) شد.نامش را به واسطه ارادت خانواده متدین ایشان به اهل بیت "علی حسین" نهادند.
ایشان پس از اتمام تحصیلات ششم ابتدایی در زادگاه خویش، از آنجائیکه روح بلند وی در عبودیت و بندگی خداوند متعال بود، قرار خود را در محضر معرفت الهی یافت و روانه حوزه علمیه قم شد.
سطح مقدمات حوزه را نزد اساتید بنام زمان خویش گذراند و درس خارج را محضر اساتیدی همچون امام خمینی(ره)،مرحوم آیت ا... بروجردی، مرحوم آیت ا.. کوه کمره ای، آیت ا... گلپایگانی، حاج آقا سید صدر الدین پدر امام موسی صدر و آقا سید محمدتقی که نماز باران ایشان زبانزد خاص و عام بودند، کسب فیض نمودند.
مرحوم آیت ا... احمدلو که خضوع و خشوع ، از ویژگی های بارز اخلاقی این عالم ربانی بود. به طوریکه حتی بسیاری از شاگردان و مریدان ایشان از مقام و مرتبه علمی ایشان بی خبر بودند. وی در سن 35 سالگی از اساتید خود در حوزه علمیه اجازه اجتهاد گرفتند و این مهم را کمتر کسی بخاطر روحیه والای ایشان در زهد و پرهیزگاری، از آن مطلع بود.
این عالم برجسته در دهه ی 40 ، تدریس دروس سطح عالی را شروع و شاگردان بسیاری همچون آقا شیخ نصرت ا... انصاری که قبل از انقلاب به فیض شهادت نائل می شوند را تربیت می کنند.
با شروع نهضت حضرت امام خمینی(ره) و درک و بصیرت ایشان از وضع زمان خویش، به نشر و دفاع از اندیشه های امام راحل پرداختند. ارتباط با عناصر معتقد در ارتش همچون شهید سرافراز صیاد شیرازی و انتقال و انتشار بیانیه ها و اعلامیه ها ، در شکل گیری انقلاب اسلامی از فعالیت های حاج علی حسین در قبل از انقلاب بود که بارها توسط عناصر منحوس ساواک در تهران، قزوین و قم دستگیر و به زندان افتادند.
عشق به ولایت ، تلاش برای تحکیم بنیان های نظام جمهوری اسلامی، روحیه بالا در تعبد و معنویت درونی و تعلق خاطر به زادگاه پدری این عالم فرزانه، موجب شد تا در اوایل سال 1361 به امامت جمعه شهر غرق آباد از سوی امام خمینی(ره) منصوب شوند.
در این دوران که فرصت طلایی نصیب مردم این خطه از کشور شده بود، ایشان علاوه بر امامت جمعه ، آثار گرانمایه ای همچون، تالیف یکدوره تفسیر قرآن کریم، تقریرات اصول حضرت امام خمینی(ره)، 25 رساله در موضوعات مختلف فقهی در غالب کتب روایی از خود به یادگار گذاشتند.
مرحوم آیت ا... احمدلو که به صفای دل و اخلاص در بین همگان شهره بودند، هیچ گاه از دستورات الهی و نیایش با معبود خود غفلت نمی کردند، به گونه ای که از فرزند ایشان نقل است:" پدر حتی در موقع رسیدگی به امورات و یا آب دادن به باغچه کوچک حیاط منزل ، ذکر ادعیه و مستحبات همیشه ورد زبانشان بود"
چهل سال مانوس بودن با زیارت عاشورا و عرض ارادت به امام حسین(ع) موجب شده بود ، که آمر واقعی به معروف و ناهی عملی از منکر، از بارزترین ویژگی های دیگر شخصیتی این عالم وارسته گردد.
تاکید ایشان در تربیت فرزندان و سیره عملی بر اینکه "دست گیرنده همیشه زیر است " موجب شده بود که ایشان چیزی از مردم مطالبه نکنند .
همگی بیاد داریم حتی مریدان نزدیک ایشان خوب می دانند که وی در هر میهمانی و دعوتی شرکت نمی کردند، حلال و حرام را خوب می شناختند و بدان سخت، مقید بودند.
در طول 25 سال امامت در سنگر نماز جمعه شهر غرق آباد همراه با تبلیغ و منبرهای معنوی و فرهنگی ایشان، حق الزحمه ای را ایشان، از کسی طلب ننمود.
در بیان حقیقت پیشقدم بود و با شجاعت و شهامت بارها و بارها از روی خلوص نیت در دفاع از ارزش های دینی و بیان نیازهای مردمی منطقه ی خویش ابایی نداشت.
صفای دل ، تعهد به انجام تکالیف الهی و علم توام با عمل ، ایشان را به یکی از چهره های مباحث علمی و اعتقادی با علمای زمان خویش ومراجع کنونی حوزه علمیه تبدیل نموده بود که در این زمینه نقل است که آیت ا... سبحانی از مراجع تقلید در قم سالی چند بار برای انجام بحث های دینی سحرگاهان با خرید نان سنگک از قم حرکت می کردند تا ساعاتی را با این عالم برجسته در غرق آباد به بحث ها و مباحث علمی و دینی بگذرانند، تحسین علمایی همچون آقا شیخ عباس تبریزی ، آیت ا... مکارم شیرازی ، مرحوم آیت ا... فاضل لنکرانی و بسیاری از بزرگان حوزه در مباحث بر علم و تقوای ایشان مکرر شنیده می شود.
مرحوم آیت ا... علی حسین احمدلو با تقدیم فرزندان برومندشان به انقلاب، به عنوان پدر دو شهید سرافراز انقلاب از اجر و مرتبه ی شایسته ای نزد پروردگار متعال برخوردار است و فرزند دیگر ایشان در سنگر فقاهت و مجاهدت راه پدر را همینک در مراکز علمی و دانشگاهی ادامه می دهد.
وی سرانجام پس از سالها مجاهدت و امامت در سنگر نماز جمعه ، در سال 1384 در سن 74 سالگی براثر کهولت سن دارفانی را وداع می کنند
در خاتمه این گفتار ناقص ، امیدواریم همه ما و مسئولین در راه معرفی و ترویج اندیشه های این فرزند شایسته مکتب اهل بیت از خطه سرزمین آفتاب بیش از گذشته تلاش نموده و با جمع آوری و مستند نمودن شرح حال زندگانی وی در را معرفی این مجاهد نستوه به نسل جوان ادای دین نمائیم.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group