فصل برداشت انار و تازه خوری این یاقوت های سرخ تمام شده اما این میوه بهشتی را می توان به روش فرآوری مصرف کرد.
سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان ساوه با بیان اینکه این شهرستان دارای سه واحد فرآوری انار است گفت : این واحدها یک چهارم انارهای ساوه را خریداری و فرآوری می کنند.
حسن شریفی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی با بیان اینکه از ابتدای فصل برداشت ، کار خرید انار هم آغاز می شود ، گفت : انارهایی که در بازار کمتر به فروش می رسد به قیمت هر کیلو 400 تومان خریداری و سپس فرآوری می شود.
وی با بیان اینکه از 4500 تن اناری که تاکنون خریداری شده ، 450 تن کنستانتره تولید شده است، اظهار کرد: در شبانه روز 350 تن انار تحویل این کارخانه شده و با استفاده از آنها 35 تن کنستانتره تولید می شود.
وی افزود : در خط تولید فرآوری انار در هر شیفت به طور مستقیم 25 نفر مشغول به کار هستند.
وی با بیان اینکه صنایع تبدیلی موجب ارزآوری در کشور می شود ، گفت : اشتغال زایی یک از مزایای صنایع تبدیلی است به طوری که به ازاء هر 5 تن انار یک نفر اشتغال زایی ایجاد شده است.
شریفی با اشاره به اینکه تبدیل انارهای درجه سه به کنستانتره، ارزش افزوده تولید این محصول باغی را تا سه برابر افزایش می دهد، تصریح کرد: جدا کردن انارهای مرغوب تر ، دانه کردن ، آب گیری ، پاستوریزاسیون ، شفاف سازی آب انار ، حرارت دهی و تبخیر ، ذخیره سازی در بشکه های دویست لیتری و انتقال به سرد خانه های زیر صفر مراحل ساخت کنستانتره است.
وی گفت : در واحدهای فراوری حرارت بسیار کمی به محصول داده می شود که باعث رنگ خوب و شفاف تر شدن کنستانتره تولیدی می شود.
وی با بیان اینکه بسته بندی این کنستانتره تولیدی به صورتی است که نیازی به مواد نگه دارنده ندارد، اضافه کرد : با توجه به استفاده از تکنولوژی به روز در این واحد ، محصولات تولیدی آن صادر یا به صورت آبمیوه وارد بازار می شود.
شریفی اظهار کرد: در شهرستان ساوه سالانه 35 هزار تن کنستانتره انار تولید می شود که از این میزان 5 هزار تن صادر شده و حدود 15 میلیون دلار ارز آوری برای کشور دارد.
به گزارش ایسنا و به گفته فعالان این حوزه یکی از مشکلات صنایع تبدیلی وجود دلالان است و حذف دلالان از این چرخه به سود کشاورز، کارخانه و مردم بوده و موجب عرضه ارزان تر محصول تولیدی می شود.