چهارمین نشست شورای هماهنگی مبارزه با مخدر استان مرکزی با حضور مسوولان استانی و شهرستانی در سالن جلسات فرمانداری ساوه تشکیل شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی، فرمانده نیروی انتظامی استان مرکزی در این نشست در سخنانی گفت: نیروی انتظامی در راستای مبارزه با مواد مخدر 4 هزار شهید و 11 هزار جانباز را تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.
سرهنگ عزیز الله ملکی افزود: به دلیل انسداد مرزها بحث قاچاق مواد مخدر از مرزهای زمینی به دریا منتقل شده و جمهوری اسلامی در موضوع مقابله با قاچاق مواد مخدر اقدامات ارزشمندی را صورت می دهد به طوری که هر 3 روز 2 نفر از پرسنل خدوم ناجا در این راه به درجه رفیع شهادت نائل می شوند.
وی با اشاره به اینکه مقابله با قاچاق مواد مخدر از اولویتهای اصلی نظام اسلامی است، اظهار کرد: توزیع مواد مخدر یکی از برنامه های دشمن در جنگ نرم است و ما توانسته ایم در تمامی ابعاد با این پدیده مقابله کنیم.
وی با اشاره به فعالیت نیروی انتظامی استان مرکزی در مقابله با مواد مخدر، بیان کرد: با توجه به موضوع انسداد مرزها کشفیات مواد مخدر در استان مرکزی افزایش 100 درصدی داشته است.
سرهنگ ملکی همچنین با اشاره به برنامه ها ناجا در حوزه پیشگیری نیز گفت: اقدامات فرهنگی تاثیر گذاری در حوزه پیشگیری در سطح استان صورت گرفته است و استان مرکزی از استانهای پیشرو در درمان اعتیاد است.
به گزارش ایسنا معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز از تغییر الگوی مصرف مواد مخدر از سنتی به صنعتی در استان مرکزی خبر داد و افزود: مصرف مواد مخدر صنعتی عوارضی به مراتب خطرناکتر از مصرف مواد مخدر سنتی به همراه دارد.
سید محمد جمالیان با تاکید بر تعامل مسوولان و مشارکت مردم در کاهش مصرف مواد مخدر، افزود: توجه به نقش خانواده، و تلاش برای توانبخشی ذهنی و مهارت بخشی از مسایلی است كه باید در درمان معتادان به ویژه قربانیان مواد مخدر شیمیایی و صنعتی لحاظ شود.
به گزارش ایسنا معاون امور پیشگیری بهزیستی استان مرکزی نیز گفت: تقویت ارائه آموزش های فنی و حرفه ای به معتادان بهبود یافته در راستای ایجاد اشتغال خانگی و اختیاری در استان به جد دنبال می شود.
محمد علی الله دادی با اشاره به اینکه 50 میلیون ریال برای ایجاد اشتغال خانگی و 100 میلیون ریال نیز برای اشتغال خویش فرمایی پرداخت می شود، افزود:در شش ماه نخست امسال برای کاهش آسیب های اجتماعی مبلغ 145 میلیون ریال اعتبار به شهرستان ساوه اختصاص یافت.
به گزارش ایسنا، فرماندار ساوه نیز گفت: شهرستان ساوه به عنوان دومین شهرستان استان مرکزی از ویژگیها و پتانسیل های خاصی برخوردار است.
احمد آزاد، مهاجر پذیری، وجود اتباع بیگانه و افاغنه و وجود حاشیه نشینی را از مواردی ذکر کرد که موجب بروز آسیب های اجتماعی در این شهرستان می شود و افزود: نیروی انتظامی این شهرستان عملکرد بسیار مثبتی در بحث مبارزه با مواد مخدر داشته است و بالا بودن آمار کشفیات مواد مخدر در این شهرستان بیانگر این موضوع است.
وی خواستار مشارکت نهادهاي دولتي و كارشناسان به منظور اجرای فعاليتهاي آموزشي و استفاده از تجهيزات و امكانات در راستای کاهش آمار مبتلايان و توزيع كنندگان مواد مخدر در اين شهرستان شد و اظهار کرد:برگزاری برنامه های مختلف فرهنگی، تقویت آگاهی، آموزش و اطلاع رسانی به اقشار مختلف جامعه به ویژه جوانان در مقابله با مواد مخدر تاثیر گذار است.
فرماندار ساوه تصریح کرد: نظام اسلامی در امر مبارزه با مواد مخدر تمام تلاش خود را به کار بسته و این مهم با جانفشانی نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی و با حمایت دستگاه قضایی محقق شده است.
به گزارش ایسنا فرمانده نیروی انتظامی شهرستان ساوه نیز گفت: در سالجاری بیش از 181 کیلوگرم انواع مواد مخدر در این شهرستان کشف شده است که انواع آن به ترتیب تریاک، شیشه، حشیش، گراس و کراک بوده است.
سرهنگ علی اصغر طالبی افزود: در این مدت تعداد 488 نفر نیز از توزیع کنندگان مواد مخدر و 282 نفر از از معتادین و افراد پرخطر دستگیر شده اند.
وی بیان کرد: به منظور پاکسازی و ارتقای امنیت اجتماعی نیز بیش از 60 طرح در سطح شهرستان صورت گرفته است و 6 باند تهیه و توزیع مواد مخدر شناسایی و 206 نفر نیز در این خصوص دستگیر شده اند. سرهنگ طالبی همچنین از افزایش 100 درصدی کشفیات مشروبات الکلی در سالجاری نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد.