سه شنبه 25 دي 1403 | Tuesday 14 January 2025

استاندار مرکزی از تامین اعتبار لازم برای اجرای ۳۰ کیلومتر از خط انتقال سهم آب ساوه از سد کوچری خبر داد و گفت: برداشت منطقی در بالادست سد الغدیر این امکان را به وجود خواهد آورد تا آورده سد الغدیر تقویت شود و مشکلی در تامین نیاز شرب و کشاورزی ساوه به وجود نیاید.

مهدی زندیه وکیلی پنجشنبه ۱۳ دی ماه در جریان بازدید معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا ‌و مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران از طرح انتقال سهم آب ساوه از سد کوچری و همچنین سد الغدیر ساوه در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: در چند سال اخیر با پدیده خشکسالی مواجه هستیم و وضعیت منابع آبی در شرایط مناسبی نیست.

وی با بیان اینکه شهرهای اراک و ساوه با کمبود ذخایر منابع آبی برای تامین مصارف شرب مواجه هستند، افزود: از دو ماه پیش دستگاه‌های اجرایی استان اهتمام جدی برای تامین نیاز آب شرب دارند تا بتوانند با اتخاذ ساز و کاری مناسب و تمهیدات اضطراری وضعیت پایداری را برای تامین نیاز آب شرب این دو شهرستان ایجاد کنند.

وی با اشاره به اینکه منابع آبی ذخیره شده در دریاچه سد الغدیر ساوه به حداقل ممکن رسیده است، گفت: مدیریت منابع آبی با صرفه جویی در مصرف آب بویژه در شهرهای اراک و ساوه در کنار انجام اقداماتی برای تامین آب پایدار جهت مصرف شرب، یک ضرورت جدی است.

استاندار مرکزی به طرح انتقال سهم آب ساوه از سد کوچری اشاره کرد و گفت: عملیات اجرایی این طرح از سال‌های گذشته آغاز شده است و پدیده خشکسالی نیز اهمیت تسریع در بهره‌برداری از این طرح را دوچندان کرده است. پیگیری های مستمری از سوی استانداری، وزارت نیرو و نمایندگان مجلس به منظور تامین اعتبار اجرای این طرح به عنوان یک پروژه ملی انجام شده است تا بهره‌برداری از آن منجر به توسعه شهرستان ساوه و برطرف کردن تنش آبی شود.

وی با بیان اینکه تامین اعتبار برای اجرای خط انتقال ۳۰ کیلومتر از این طرح در اولویت قرار گرفته است، اظهار کرد: تامین اعتبار لازم برای ۳۰ کیلومتر از این طرح انجام شد و با توجه به درخواست استانداری و پیگیری نمایندگان از طریق وزیر کشور، سازمان مدیریت بحران از محل منابع مدیریت بحران کشور اعتبار لازم را تامین کرد و اجرای پروژه با جدیت بیشتری نسبت به سال‌های گذشته دنبال خواهد شد. امیدواریم تا تابستان سال آینده بخشی از خط انتقال که می‌توان به عنوان آب اضطراری استفاده کرد به بهره‌برداری برسد.

زندیه وکیلی در خصوص تامین آب کشاورزی ساوه نیز گفت: در تلاش هستیم با تامین نیاز آب شرب از منابع دیگر نیازی به اعمال محدودیت برای تامین مصارف کشاورزی نباشد. بدیهی است اگر نتوانیم نیاز شرب را تامین کنیم تابستان سال آینده برای کشاورزان دشوار و سخت خواهد بود. 

وی با اشاره به کاهش دبی آب ورودی به سد الغدیر گفت: احداث سد الغدیر با هدف بهره‌برداری از منابع آبی بالادستی بوده است، اما احداث سد اکباتان در استان همدان و نیز برخی برداشت ها، عملا ورودی آب به سد الغدیر را کاهش داده است. برداشت منطقی در بالادست سد الغدیر این امکان را به وجود خواهد آورد تا آورده سد الغدیر تقویت شود و مشکلی در تامین نیاز شرب و کشاورزی ساوه به وجود نیاید.

استاندار مرکزی به شرایط نامناسب وضعیت آبی سد کمال صالح نیز اشاره کرد و گفت: الزام صنایع به بهره گیری از پساب و برخی اقدامات دیگر در راستای مدیریت کمبود آب نظیر حفر چاه اضطراری در دست اجراست.

به گزارش ایسنا، سد کوچری در مجموع ۲۷ میلیون مترمکعب تخصیص سالانه دارد که ۱۴ میلیون مترمکعب در سال آن مربوط به ساوه بوده و به آب شهری، روستایی و صنایع تخصیص خواهد یافت. به عبارتی سهم آب تخصیص یافته برای شهرستان ساوه ۴۴۴ لیتر بر ثانیه است که ۳۳۵ لیتر بر ثانیه آن سهم شهر ساوه، ۶۵ لیتر بر ثانیه سهم روستاهاست و ۴۴ لیتر بر ثانیه آن نیز به حوزه صنعت اختصاص خواهد یافت.

نحوه انتقال آب از تصفیه‌خانه دودهک شهرستان دلیجان به صورت ثقلی به طول ۱۳۱ کیلومتر است. براساس پیش بینی‌های صورت گرفته، برای بهره‌برداری کامل از طرح انتقال سهم آب ساوه از سدکوچری باید بین دو هزار الی دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یابد که انتظار می‌رود روند تخصیص اعتبارات سریعتر انجام شود تا کمبود منابع آبی ساوه برطرف شود.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group