سه شنبه 22 آبان 1403 | Tuesday 12 November 2024

همزمان با برگزاری سومین جشنواره ملی تولید و صادرات انار در ساوه، کلنگ عملیات اجرایی احداث پایانه صادراتی انار و محصولات کشاورزی این شهرستان با حضور جمعی از مقامات وزارت جهادکشاورزی و میراث فرهنگی، رییس کمیسیون کشاورزی مجلس و جمعی از مسئولان بر زمین زده شد.

بخشدار مرکزی ساوه در گفت‌و گو با ایسنا در اینباره گفت: عملیات اجرایی احداث پایانه صادراتی انار ساوه در زمینی به وسعت ۲۰ هکتار آغاز شده و با بهره برداری از آن کار صادرات و واردات انار و محصولات کشاورزان در این پایانه انجام خواهد شد.

مجید ولدخانی با بیان اینکه این پایانه توسط شرکت تعاونی دهیاری های بخش مرکزی احداث خواهد شد، گفت: استقرار انبار، سردخانه، بانک، گمرک و صنایع تبدیلی در این پایانه پیش بینی شده است. همچنین فضایی برای غرفه بندی برای روستاییان در نظر گرفته شده تا تولیدات خود را برای صادرات عرضه کنند.

بخشدار مرکزی با اشاره به موضوع تولید دانش بنیان در بخش کشاورزی گفت: موضوع تولید دانش بنیان در تولید بذر و محصولات کشاورزی در این پایانه مورد توجه است تا کشاورزان با تولید دانش بنیان از سموم کمتر استفاده کنند.

وی گفت: نبود پایانه صادراتی انار یکی از دغدغه‌های باغداران ساوه بود و امید است با راه اندازی آن صادرات انار استان به صورت مستقیم انجام شود.

بخشدار مرکزی ساوه با بیان اینکه این پایانه یکبار بیش از ۱۰ سال پیش کلنگ زنی شد اما به سرانجام نرسید، گفت: فعالیت این پایانه صادراتی کمک شایانی به باغداران خواهد کرد و نه تنها شهرستان ساوه بلکه استان مرکزی و کشور را تحت پوشش قرار خواهد داد چراکه نزدیک فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) و پایتخت قرار دارد.

وی افزود: صادرات انار شهرستان ساوه که پایتخت انار کشور است، باید افزایش یابد و اگر پایانه فعال شود قطعا توسعه صادرات را خواهیم داشت، همچنین راه اندازی این پایانه ساماندهی باغداران را به همراه خواهد داشت.

در حاشیه برگزاری سومین جشنواره ملی تولید و صادرات انار در ساوه، نمایشگاه ملی یاقوت سرخ در مسجد تاریخی ساوه فعالیت خود را آغاز کرد.

فرماندار ساوه ۱۴ آبان در حاشیه افتتاح این نمایشگاه به ایسنا، گفت: سومین جشنواره ملی انار ساوه با حضور مسئولان کشوری، استانی و شهرستانی، سفرای کشورهای خارجی، تجار و بازرگانان و تولیدکنندگان انار از نقاط انارخیز کشور و باغداران ساوجی از امروز ۱۴ آبان‌ماه فعالیت خود را آغاز کرد.

مهدی الیاسی افزود: اقتصادی کردن تولید انار برای صادرات بیشتر این محصول، محوری ترین رویکرد جشنواره سوم است گرچه تلاش شده به تولید علمی انار و مشکلات و موانع تولید این میوه بهشتی هم در نشست های تخصصی کمیته علمی جشنواره بیشتر  پرداخته شود.

فرماندار ساوه، معرفی این شهرستان به عنوان پایتخت تولید انار ایران را از دیگر اهداف جشنواره دانست و  افزود: در این جشنواره قرار است کمیته علمی متشکل از جهاد کشاورزی، ایستگاه تحقیقات انار، جوامع علمی و دانشگاهی و  نیز جهاد دانشگاهی، با برگزاری نشست‌های تخصصی، آخرین یافته‌های علمی در خصوص تولید و مبارزه با آفات این محصول را با حضور اساتید دانشگاه و کارشناسان بررسی کنند.

وی با بیان اینکه رونمایی از تمبر سومین جشنواره انار و تجلیل از باغداران نمونه از دیگر برنامه های جشنواره سوم است، افزود: نمایشگاه ملی انار در حاشیه این جشنواره از امروز به مدت یک هفته از ساعت ۹ صبح الی ۹ شب در محوطه مسجد جامع تاریخی ساوه برپا خواهد بود. افزون بر ۱۰۰ غرفه در این نمایشگاه برپا شده و علاوه بر عرضه انار و فرآورده های آن، تولیدات روستایی و عشایری روستاهای بخش مرکزی و نوبران ساوه و تولیدات برخی استان های دیگر کشور در معرض دید علاقمندان قرار گرفته است.

نمایشگاه ملی یاقوت سرخ در ساوه آغاز بکار کرد

فرماندار ساوه گفت: غرفه‌های روستاهای شرکت کننده در نمایشگاه ملی انار اقدام به عرضه فرآورده‌های این میوه بهشتی نظیر آب انار، رب انار، هسته انار، ارقام مختلف انار شامل ملس، یوسف خانی، تبریزی، محمدعلی خانی، سیاه، شیرین تابستانه و پائیزه، زیتون، روغن زیتون، پسته، گردو، بادام، شیره انگور، باسلوق، توت خشک، میوه خشک و ... کرده اند.

وی به برگزاری تورهای بازدید از باغات و ظرفیت‌های تولیدی، صنعتی، کشاورزی، گردشگری و تاریخی شهرستان ساوه به عنوان برنامه‌ دیگر پیش‌بینی شده در جشنواره سوم اشاره کرد و گفت: برگزاری ویژه برنامه‌های مختص دانش آموزان، بانوان و اقشار مختلف نیز اجرایی خواهد شد.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group