همزمان با فرا رسیدن دهه فجر و با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور، طرح ازن زنی با فناوری نانو حباب ازن در تصفیه خانه آب شهر ساوه، در مجاورت سدالغدیر این شهرستان افتتاح شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی در حاشیه افتتاح این پروژه در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: عملیات اجرایی این پروژه در سال ۱۴۰۰ آغاز شد و با تکمیل فرآیند آزمایش، مجوز طرح از سوی سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت در دیماه سالجاری اخذ و همزمان با دهه فجر وارد مدار بهره برداری رسمی شد.
حشمت اله عباسی افزود: تصفیه خانه آب شرب شهر ساوه در ۲۰ کیلومتری این شهر و در پایین دست سدالغدیر واقع شده است. این تصفیه خانه با ۵۷۵ لیتر بر ثانیه، تامین کننده ظرفیت اسمی بخشی از نیاز آب شرب جمعیت ۲۵۰ هزار نفری شهر ساوه است.
وی گفت: از آنجاکه سهم عمده ای از طعم و بوی حس شده در آب تصفیه خانه شهر ساوه ناشی از وجود جلبک های کلروفیسه و دیاتومه است، ازن می تواند به طور موثری سبب حذف آنها شود.
وی بیان کرد: به منظور افزایش حلالیت ازن در آب و کاهش هدررفت آن، ارتقاء عملکرد ازن زنی برای حذف طعم و بو در آب و به دنبال سیاست های کلان دولت در حمایت از شرکت های دانش بنیان، با رایزنی های انجام شده فیمابین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری(ستاد ویژه توسعه فناوری نانو )، شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی اجرای طرح پایلوت تزریق نانو حباب ازن برای اولین بار در کشور با هزینه ۲.۵ میلیارد تومان در تصفیه خانه آب شهر ساوه توسط شرکت دانش بنیان نانو حباب انرژی در سال ۱۴۰۰ کلید خورد و بهره برداری آزمایشی آن در بهمن ماه سال ۱۴۰۱ با حضور مدیرکل دفتر بهداشت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور آغاز شد.
عباسی گفت: نانوحباب ها در واقع حباب های گازی بسیار ریز در ابعاد نانو هستند که داخل مایع حضور داشته و با توجه به ویژگی های فیزیکی منحصربه فردی که دارند در انحلال گاز در آب و پایداری آن موثر خواهند بود.
وی تصریح کرد: با توجه به مصوبات جلسات برگزار شده در معاونت راهبری و نظارت بر بهره برداری آب شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با حضور معاون وقت، آزمون های مختلف به منظور تایید اثربخشی تزریق نانو ازن در حذف طعم و بو، همچنین بررسی جنبه های مثبت و منفی تاثیر آن بر کیفیت آب بویژه اطمینان از عدم تشکیل یون برومات در خروجی تصفیه خانه، پیگیری و راستی آزمایی ستاد نانو ریاست جمهوری از طریق برداشت چندین مرحله نمونه از واحد های مختلف تصفیه خانه انجام شد و سرانجام در دی ماه سال ۱۴۰۲ استفاده از فن آوری نانو حباب با توجه به شرایط و مستندات موجود مورد تایید سازمان غذا و دارو قرار گرفت.