شنبه 3 آذر 1403 | Saturday 23 November 2024

استاندار مرکزی بر ضرورت راه اندازی هنرستان های در جوار صنعت در سطح استان به ویژه شهرستان ساوه به عنوان قطب صنعت تاکید کرد.

فرزاد مخلص الائمه امروز یکشنبه ۲۴ دیماه در جلسه کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری استان مرکزی که در ساوه تشکیل شد، اظهار کرد: این کارگروه برای اولین بار در سطح شهرهای استان و برای دومین بار در شهرستان ساوه، پس از شهرستان فراهان، تشکیل شده و مصوبات آن در حوزه صنایع و شهرداری های شهرستان ساوه لازم الاجراست.

وی در ادامه با اشاره به کاهش میزان بارندگی ها در سال آبی جاری گفت: با این وضعیت بارندگی، در سال آینده محدودیت هایی در حوزه تامین برق و آب وجود خواهد داشت که باید تدابیر لازم برای برون رفت از هرگونه چالش و بحران اندیشیده شود.

وی از واحدهای صنعتی و تولیدی خواست تا پیش بینی لازم برای مواجه نشدن با کمبود آب و برق صورت گیرد و افزود: این اقدامات براساس تکالیفی که در حوزه تامین برق و آب تعیین شده، نظیر بازچرخانی پساب برای تامین آب و تجهیز به فناوری های انرژی تجدیدپذیر انجام شود.

استاندار مرکزی خواستار بهینه سازی مصرف آب و برق توسط بخش کشاورزی و صنعتی شد و افزود: به اندازه کافی زمین جهت واگذاری به منظور احداث مراکز تولید انرژی تجدیدپذیر وجود دارد و توصیه می‌شود واحدهای تولیدی از این مزیت برخوردار شوند.

مخلص الائمه همچنین بر ضرورت تاسیس مدارس فنی و حرفه ای در جوار صنایع استان تاکید کرد و گفت: ظرفیت احداث هنرستان فنی و حرفه ای در ساوه هم وجود دارد تا با هماهنگی و هم افزایی، دومین هنرستان جوار صنعت استان در این شهرستان تاسیس شود که البته این اقدام علاوه بر اقداماتی است که سازمان فنی و حرفه ای انجام می‌دهد.

وی گفت: یکی از ضرورت های اصلاح نظام آموزش و پرورش در کشور افزایش سهم دانشجویان و دانش آموزان در بخش آموزش است. در حوزه فنی و حرفه ای نیاز است که صنایع برای تامین نیروی میان مدت و بلند مدت در تعامل با آموزش و پرورش، نسبت به راه اندازی هنرستان های جوار صنعت به میدان آیند. براین اساس تاسیس هنرستان یا رشته های جوار صنعت در دستور کار است و نخستین هنرستان، در جوار شرکت ماشین سازی اراک تاسیس شد و از تجهیزات و ظرفیت واحدهای تولیدی در راستای مهارت آموزی و توانمندسازی نیروی کار استفاده می‌شود. 

وی بیان کرد: در شهرستان ساوه که قطب صنعت کشور و استان به شمار می‌رود راه اندازی هنرستان های در جوار صنعت برای توانمند سازی و مهارت آموزی نیروی کار ضرورت دارد.

استاندار مرکزی در ادامه با اشاره به فعالیت کارگروه ها در شهرهای مختلف استان اظهار کرد: تشکیل کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری در شهرهای مختلف استان موجب بررسی میدانی و چهره به چهره مشکلات صنایع خواهد شد. در این جلسه ۲۵ موضوع بررسی شد که ۱۸ مصوبه داشت و مهمترین موضوعات در حوزه تامین زیرساخت ها، موضوعات شهرک های صنعتی، رفع تعهدات ارزی، معادن، شهرداری ها و پایانه صادراتی بود که مصوبات باید پیگیری شود تا گشایش در تولید این واحدها صورت گیرد.

وی در خصوص موضوع تسهیلات بانکی و تبصره ۱۸ نیز گفت: حسب دستور رییس جمهور این تسهیلات در حال تخصیص است و استان مرکزی در حوزه تخصیص، حائز رتبه پنجم کشور است و در تعداد مصوبات رتبه اول را به خود اختصاص داده است که مجموعه اقدامات نرخ بیکاری را به ۶.۳ کاهش داده و علاوه بر این، تولید را تسهیل کرده و روند اشتغال را بهبود بخشیده است.

فرماندار ساوه نیز با تاکید بر رشد تولید به عنوان شعار راهبردی گفت: در این کارگروه مشکلات و موانع حوزه اقتصادی مطرح و مورد بررسی قرار خواهد گرفت. 

مهدی الیاسی به مزیت ساوه در حوزه صنعتی و کشاورزی اشاره کرد و افزود: ساوه در تولید محصولات باغی و زراعی رتبه اول استان را دارد و  وسیع ترین شهرستان قلمداد شده و  ۲۰ درصد جمعیت استان را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به اینکه ساوه قطب اقتصاد غیرنفتی کشور شناخته‌ شده است، افزود: استقرار بزرگترین شهر صنعتی کشور در ساوه موجب شده است که در حوزه اشتغالزایی رتبه نخست را کسب کند و پذیرای نیروی کار از ۳۱ استان کشور است و توانسته نرخ بیکاری سایر استان های کشور را کاهش دهد.  

وی گفت: موقعیت جغرافیایی و قرار گرفتن در کریدور اصلی کشور موجب شده است که همواره شاهد حضور سرمایه گذاران متنوع و متعدد در این منطقه پرمزیت باشیم. 

الیاسی به سه مولفه چینش سرمایه گذاری در حوزه صنعتی و کشاورزی اشاره کرد و گفت:  عدم استقرار واحدهای صنعتی و تولیدی آب بر به دلیل محدودیت منابع آبی، عدم صدور مجوز برای صنایع آلاینده و تاکید بر استقرار صنایع های‌تک، سه مولفه لازم در فعالیت واحدهای تولیدی و صنعتی است.

وی گفت: وظیفه خطیر تیم اقتصادی شهرستان و استان حفظ و حراست از تولید و سرمایه گذاری است که با برگزاری مستمر جلسات حمایتی محقق خواهد شد. ساوه نگین درخشان منطقه به شمار می‌رود که نیازمند توسعه متوازن است.

وی خواستار تامین و تقویت زیرساخت های مورد نیاز حوزه تولید در قطب صنعت کشور شد و گفت: اجرایی شدن مصوبات این جلسه قطعا موجب تسهیل و رونق تولید خواهد شد.

در این جلسه برخی مدیران واحدهای تولیدی و صنعتی به بیان مشکلات و موانع توسعه ای پرداختند. اعطای تسهیلات برای تکمیل یک پروژه گردشگری و تفریحی، مشکلات ارزی یک واحد تولید کاغذ در شهر صنعتی کاوه، تامین زیرساخت های شهرک صنعتی شهید چمران، مشکل تامین آب برخی صنایع و معافیت مالیاتی واحدهای صنعتی، از مهمترین موضوعات بود.

با حضور استاندار مرکزی یک واحد تولیدی ورق های پی وی سی و قالب های برج خنک کننده پتروشیمی، با سرمایه گذاری چهار هزار میلیارد ریالی و ایجاد اشتغال برای ۶۰ نفر در شهرک صنعتی شهید چمران افتتاح شد.
انتهای پیام

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group