جمعه 2 آذر 1403 | Friday 22 November 2024

سرپرست دانشکده علوم پزشکی ساوه گفت: در ساخت بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی در حال احداث ساوه فرصت سوزی شده است.

دکتر محمود کریمی چهارشنبه ۲۶ مردادماه در نشستی با خبرنگاران با بیان اینکه فرصت‌های طلایی متعددی در گذشته برای احداث بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی از دست رفته است، اظهار کرد: در سال گذشته به استناد ماده ۵۶، دانشکده علوم پزشکی ساوه می توانست با استقراض از نظام بانکی بخش اعظمی از هزینه مورد نیاز ساخت این بیمارستان را تامین کند.

وی بیان کرد: در اجرای ماده ۵۶، طرح‌های دولتی که ردیف اعتباری دارند می‌توانند از نظام بانکی استقراض کرده و اقساط بانکی توسط دولت پرداخت شود، اگر اینکار دو یا سه سال پیش انجام شده بود تاکنون عملیات اجرایی بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی ساوه به اتمام رسیده بود ولی در حال حاضر با وجود محدودیت منابع مالی نمی توان تاریخ مشخصی برای بهره برداری از این طرح حوزه درمان تعیین کرد که مجموع این ماجرا بیانگر فرصت سوزی است.

دکتر کریمی با اشاره به پیشرفت فیزیکی کمتر از ۲۰ درصدی پروژه بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی ساوه گفت: برنامه دولت در تخصیص اعتبارات سفرهای استانی، عدم تصویب اعتبار برای پروژه‌های کمتر از ۵۰ درصد است اما باید گفت که خوشبختانه این طرح به عنوان تنها طرح با پیشرفت کمتر از ۵۰ درصد در سفر ریاست جمهوری توانست اعتباری معادل ۳۰۰ میلیارد تومان جذب کند که روند احداث آن را با تخصیص کامل تسریع خواهد بخشید.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی ساوه در ادامه با اشاره به جذب رشته پزشکی در این شهرستان گفت: در سند چشم‌انداز توسعه دانشکده برای سال‌های ۱۴۰۶ و ۱۴۰۸ جذب رشته‌های کارشناسی ارشد هدفگذاری شده بود اما خوشبختانه با پیگیری‌های صورت گرفته امسال شاهد جذب رشته پزشکی عمومی برای این شهرستان هستیم که افتخار بزرگی برای حوزه سلامت و مردم است.

وی با بیان اینکه باهوش ترین افراد جامعه در رشته پزشکی تحصیل می‌کنند، افزود: قرار است از ترم بهمن ماه سالجاری بخشی از باهوش ترین افراد جامعه در ساوه حضور یابند و به تحصیلات عالیه در رشته پزشکی بپردازند و بیمارستان شهید مدرس ساوه به یک مرکز درمانی تخصصی آموزشی با حضور پزشکان متخصص تبدیل شود.

وی با اشاره به اینکه اختلاف سلیقه‌ها نباید ما را از دایره انصاف خارج کند، افزود: برای آغاز فعالیت رشته پزشکی در ساوه نیازمند تامین زیرساخت‌های مورد نیاز در حوزه درمانی و خدماتی هستیم و باید همه باید دست به دست هم دهیم تا کمبودها برطرف و زیرساخت‌ها تامین شود.

دکتر کریمی در ادامه به عملکرد دانشکده علوم پزشکی ساوه در پیک اخیر کرونا اشاره کرد و آن را در بین بسیاری از دانشگاههای کشور ممتاز دانست و افزود: قرار گرفتن دانشکده علوم پزشکی ساوه در رتبه برتر عملکردی در پیک اخیر کرونا اتفاقی نیست و یک تلاش جمعی موجب شد تا کمترین آمار فوتی و بستری در ساوه و زرندیه ثبت شود.

وی در حصوص طرح دارویار نیز گفت: طرح دارویار جراحی بزرگ اقتصادی در حوزه سلامت است که با اجرای آن منافع بسیاری به خطر افتاده است. در این طرح خیلی از داروهای خاص تحت پوشش خدمات بیمه قرار گرفت.

وی با بیان اینکه خبرنگاران به عنوان یار دوازدهم حوزه سلامت نقش موثری در آگاهی بخشی جامعه دارند، افزود: از ظرفیت خبرنگاران باید در اطلاع رسانی وقایع حوزه سلامت و نیز بیان کمبودها استفاده کرد.

به گزارش ایسنا، معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه نیز گفت: انتقاد خبرنگاران موجب پیشرفت و توسعه خواهد شد، همانگونه که در دوران کرونا راهکارهای رسانه‌ای موجب تقویت خود مراقبتی در جامعه برای کاهش آمار مبتلایان شد.

دکتر مجتبی ذکایی در ادامه گفت: اصلی‌ترین اولویت وزارت بهداشت پرداختن به مقوله جمعیت است که از تاکیدات رهبری بوده و چنانچه سازوکاری برای پرداختن به افزایش نرخ جمعیت اندیشیده نشود در ۱۰ سال آینده در  فروچاله پیری فرو خواهیم رفت.

وی گفت: اگر وضعیت جمعیتی ایران را با سایر کشورها مقایسه کنیم خواهیم دید که سیاست‌های متعدد و متنوعی برای افزایش جمعیت در کشورهای دیگر اتخاذ شده است و ضرورت دارد در ایران نیز بطور جد به این موضوع پرداخته شود.

دکتر ذکایی با اشاره به اینکه اگر به فکر سلامت و اقتصاد جامعه هستیم باید به موضوع جمعیت بطور خاص پرداخته شود، افزود: برطرف کردن موانع ناباروری و تلاش برای بارور کردن زوجین و فرهنگ سازی برای افزایش تعداد فرزندان یک ضرورت است.

وی خواستار تغییر نگاه‌ها برای افزایش نرخ جمعیت در کشور شد و افزود: پیری جمعیت تهدیدی برای سلامت، اقتصاد و سایر مولفه‌های برقراری توسعه پایدار است.

مدیر غذا و داروی دانشکده علوم پزشکی ساوه نیز گفت: با اجرای طرح دارویار ۳۶۶ قلم داروهای ضروری بیماران مزمن مانند بیماران دیابتی، قلبی و عروقی که هزینه‌های سنگینی را به بیماران تحمیل می‌کرد و در گذشته تحت پوشش خدمات بیمه‌ای قرار نداشتند، تحت پوشش قرار  گرفتند.

دکتر سیدمحمدحسن احمدی با بیان اینکه در گذشته یارانه یا ارز ترجیحی به مواد اولیه‌ای که در کارخانجات تولید یا وارد کشور می‌شد اختصاص می‌یافت و در واقع به ابتدای زنجیره تامین تعلق می‌گرفت، گفت: در طرح دارویار با سازوکاری که اتخاذ شده است یارانه به انتهای زنجیره تامین یا همان مصرف کننده به صورت غیرمستقیم و از طریق بیمه‌گذار مصرف کننده تخصیص یافته است و افراد با هر پوشش بیمه‌ای که دارند ارز داروی آنها به بیمه‌گذار پرداخت می‌شود و هر زمان به مراکز درمانی یا داروخانه برای دریافت دارو مراجعه کنند، در واقع به نوعی این یارانه را در قالب دارویی که پزشک برای بیمار تجویز کرده دریافت می‌کند.

وی در خصوص کمبود دارو در ساوه نیز گفت: کمبود دارو سراسری است و طبیعی است که در ساوه و زرندیه نیز برخی کمبودها وجود داشته باشد که خوشبختانه طی روزهای گذشته کمبود سرم در داروخانه‌ها برطرف شد.

دکتر احمدی با بیان اینکه تا ماه آینده بسیاری از کمبودهای دارویی در کشور برطرف خواهد شد، افزود: به دلیل اینکه ماده موثره برخی داروها در دنیا تولید نمی‌شود، و تقاضاهای القائی بالای مردم در تامین آنها با مشکل مواجه شده و کمبود احساس می‌شود.

مسئول مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی ساوه نیز گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته براساس برنامه مصوب توسعه ششم دانشکده در حوزه پایگاه های جاده ای در ماه آینده سه پایگاه به توان عملیاتی شهرستان افزوده خواهد شد که دو پایگاه در زرندیه و سه پایگاه در ساوه است.

بهرام صیدی افزود: با افتتاح این پایگاه‌ها در حوزه زرندیه اهداف برنامه توسعه ششم تا ۱۰۰ درصد و در ساوه نیز تا ۸۵ درصد محقق خواهد شد.

وی واگذاری زمین در حوزه شهری را مانع پیش روی احداث پایگاه های اورژانس دانست و افزود: امیدواریم با واگذاری زمین دو پایگاه در حوزه شهری ساوه افتتاح شود.

جانشین معاونت توسعه دانشکده علوم پزشکی ساوه نیز به پیشرفت قابل ملاحظه پردیس دانشگاهی دانشکده علوم پزشکی ساوه اشاره کرد و افزود: با جذب رشته پزشکی سرعت اجرای پروژه با مشارکت خیرین افزایش خواهد یافت.

دکتر نعمت‌الله عزیزی افزود: آماده‌سازی پردیس نظیر آزمایشگاه‌ها و زیرساخت‌های تحصیل دانشجویان در رشته پزشکی از اولویت‌های دانشکده است.

وی با اشاره به صدور فراخوان جذب نیروی انسانی در حوزه خدماتی، آشپز، آموزشی و ...از هفته آینده برای فراهم کردن زیرساخت فعالیت رشته پزشکی، بیان کرد: جذب رشته پزشکی موجب افزایش سایر رشته‌های حوزه سلامت شده و نتیجه آن ارتقای کیفیت درمانی خواهد شد.

معاونت درمان دانشکده علوم پزشکی ساوه نیز گفت: نظارت و بازرسی در حوزه درمان از طریق واحد نظارت بر درمان معاونت علوم پزشکی ساوه وجود دارد اما نمی‌توان مانع از بروز تمامی تخلفات شد چرا که متخلفین با وجود نظارت‌ها به دنبال راهی برای انجام تخلف هستند.

دکتر احمد توانا افزود: در شهرستان ساوه بیشترین سخت‌گیری در حوزه نظارت بر درمان حتی به نسبت سایر دانشگاه‌ها صورت می‌گیرد و آماده دریافت گزارشات مردمی و رسانه ها برای برخورد قانونی هستیم.

در این نشست جمعی از خبرنگاران به بیان نقطه نظرات و دیدگاه‌های خود پرداختند و در ادامه با اهدای لوح تقدیر و هدایایی از زحمات خبرنگاران تجلیل بعمل آمد.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group