استاندار مرکزی گفت: به دلیل نیاز آبی اراضی و باغات کشاورزی شهرستان ساوه دریچه های سدالغدیر برای تامین بخشی از نیاز آب کشاورزان پائین دست سد الغدیر از امروز گشوده میشود.
فرزاد مخلصالائمه چهارشنبه هفتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در جریان بازدید از سد الغدیر ساوه و افتتاح پل هفت دهنه در گفتوگو با خبرنگاران به آخرین وضعیت آبگیری سد و شرایط موجود برای رهاسازی آب اشاره کرد و افزود: متاسفانه میزان بارندگی در سال آبی پیش رو وضعیت مناسبی نداشته و به ویژه در فصل بهار بارش تاثیرگذاری در استان صورت نگرفته است.
وی بیان کرد: به دلیل کاهش چشمگیر میزان بارش ها، میزان آب ذخیره شده در سدالغدیر با حجم ۲۷۷ میلیون متر مکعب به ۱۱۰ میلیون متر مکعب رسیده است که نسبت به دو سال اخیر کاهش داشته و در تراز مناسبی نیست و برخی نگرانیها را برای کشاورزان مناطق پائین دست سد بوجود آورده است.
استاندار مرکزی با اشاره به اینکه طبق پیش بینی های صورت گرفته بارندگی موثری در فصل بهار نخواهیم داشت، افزود: باید به گونهای برنامه ریزی شود که آب ذخیره شده در دریاچه سدالغدیر علاوه بر تامین نیاز شرب شهر ساوه پاسخگوی مصارف کشاورزی نقاط پائین دستی نیز باشد.
وی با تاکید بر اینکه تامین آب برای مصارف شرب بر تامین نیاز کشاورزی و صنعت اولویت دارد، اظهار کرد: خوشبختانه برای تامین نیاز آب شرب شهر ساوه نگرانی وجود ندارد و در فصل تابستان بدون هیچ مشکلی مصرف شرب شهروندان ساوجی تامین خواهد شد اما برای مصارف کشاورزی محدودیتهایی وجود دارد.
مخلصالائمه افزود: با تمهیداتی که در شرکت سهامی آب منطقهای استان مرکزی اندیشیده شده است، از امروز مقدمات رهاسازی بخشی از نیاز آبی کشاورزان پائین دست سدالغدیر آغاز خواهد شد و امیدواریم با تخصیص آب، علیرغم محدودیتهایی که وجود دارد نگرانی برای تامین آب مزارع و باغات از سوی کشاورزان و باغداران بوجود نیاید.
وی با تاکید بر صرفه جویی در مصرف آب گفت: کمآبی و تنشآبی با اقلیم ایران همراه شده و باید حداکثر سازگاری در چنین شرایطی در مصارف شرب، کشاورزی و صنعتی بعمل آید و الگوهای مصرف و مدیریت آب اصلاح اساسی صورت گیرد.
او با تاکید بر اینکه افزون بر ۹۰ درصد منابع آبی در حوزه کشاورزی مصرف می شود و صرفه جویی حتی یک درصدی آب در حوزه کشاورزی میتواند بحران آب شرب را برطرف کند، افزود: باید با اتخاذ تدابیر لازم و اعطای تسهیلات سیستم آبیاری از سنتی به نوین تغییر یابد تا میزان مصرف آب در حوزه کشاورزی با توسعه آبیاری نوین کاهش یابد گرچه از سرعت اجرای این طرح عقب هستیم و باید تلاش شود تا تجهیز مزارع و باغات به سیستم آبیاری نوین تسهیل و سرعت داده شود.
استاندار مرکزی در ادامه با اشاره به افتتاح پل هفت دهنه ساوه نیز گفت: این پل به دلیل سازه ضعیفی که داشت بر اثر سیلاب سال ۱۳۹۸ تخریب شد و با پیگیری حوزه عمرانی و آب منطقه ای استان و با پیمانکاری شرکت ماشین سازی اراک طرحی آماده شد و امروز با سازهای بسیار قوی و با دهانههای کمتر افتتاح شد.
وی بیان کرد: با برداشتن مسیر دسترسی موقت جایگزین پل از امروز این پل زیر بار ترافیکی می رود که متصل کننده شهرستان ساوه به تفرش و افزون بر 10 روستاست.
استاندار مرکزی در سفر به ساوه از راه دسترسی شهر ساوه به شهرصنعتی کاوه که به همت مدیریت شهرصنعتی کاوه تعریض شده است بازدید بعمل آورد.