دبیر کل مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران گفت: اجرای نماهای ناهمخوان با معماری متفاوت این روزها در نقاط مختلف کشور، یکی از اتفاقات چالش برانگیز حوزه ساختوساز است که موجب آسیب به سیمای شهرها شده و این شرایط در ساوه حادتر است.
احسان متولیان در دیدار با شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر ساوه با بیان اینکه نمای ساختمانها، معرفیکننده هویت و فرهنگ هر شهر شناخته میشود، افزود: شتاب ساخت و سازهای بی ضابطه در کلانشهرها در دو دهه اخیر، نه تنها بر چالش های شهری افزوده بلکه چهره نامنظم و ناهمگونی از شهرها به ویژه در ساوه به نمایش گذاشته است.
وی ادامه داد: در بازدید از شهر ساوه شاهد بودیم که نمای هر ساختمان از مصالح خاص خود (آجر در مواردی بدون بندکشی، عمدتا سنگ به رنگهای مختلف، سیمان تگری به اشکال گوناگون و ...) ساخته شده است و هر کدام ارتفاع متفاوتی دارند (از یک طبقه تا برجهای بلند) هر یک حجمهای مشخصی دارند، از نماهای صاف بدون برآمدگی و فرورفتگی تا بالکنهای مختلف که گاه در پیادهرو و خیابان هستند.
متولیان افزود: اجرای نماهای ناهمخوان با معماری متفاوت این روزها در نقاط مختلف کشور، یکی از اتفاقات چالش برانگیز حوزه ساختوساز است که موجب آسیب به سیمای شهرها شده و این شرایط در ساوه حادتر است.
وی تصریح کرد: همچنین بلندمرتبه سازی در معابر کم عرض و ساخت آپارتمانهای چند طبقه در کوچههای باریک بدون در نظرگرفتن ظرفیتهای عمرانی و شهری منطقه، مشکلاتی را برای ساکنان این شهر ایجاد کرده است که افزایش بار ترافیکی، کمبود سرانه فضای سبز، آلودگی هوا، مشکل پارک خودرو و فشار بار جمعیتی از کیفیت زندگی شهری ساکنان این محله ها کاسته است.
وی تصریح کرد: شهر ساوه به دلیل عدم محدودیت زمینهای شهری میتوانست به جای بلند مرتبهسازی ساختمانها به سمت توسعه افقی حرکت کند و هم اینک نیز نیازمند استفاده از نظر کارشناسان مجرب برای ساماندهی چهره ناهمگون شهر است.
به گزارش ایسنا، شهردار ساوه نیز در این جلسه با بیان اینکه یک شهروند هنگامی که از خانه خارج می شود اولین موضوعی که در بحث خدمات شهری با آن مواجه میشود حوزه پسماند و حمل و نقل عمومی است، گفت: متاسفانه هم اینک خدمات حمل و نقل عمومی در ساوه قابل قبول نیست زیرا یک شهروند جهت استفاده از خدمات اتوبوسرانی به طور خوشبینانه باید نیم ساعت در ایستگاه اتوبوس در انتظار بماند.
امیررضا یوسفیان ادامه داد: خصوصی سازی ناوگان اتوبوسرانی در گذشته اقدامی بسیار نسنجیده بوده و عدم کمکهای دولتی پس از اجرای این طرح، موجب زمین گیر شدن ناوگان حمل و نقل عمومی اتوبوسرانی در بسیاری از شهرهای کشور از جمله ساوه شده است.
وی تصریح کرد: هماکنون ۵۴ دستگاه اتوبوس در خطوط ۲۰ گانه به شهروندان ساوه خدمات رسانی میکنند که ۵۰ دستگاه دیگر نیاز شهر است و در حال حاضر به دلیل شرایط کرونا و عدم فعالیت مدارس این کمبود کمتر احساس میشود.
وی با بیان اینکه اگر حمایتهای دولتی نباشد شهرهایی مانند مثل ساوه در بحث تامین اتوبوس گرفتار خواهند شد، افزود: بعد از مشکل اتوبوس، شهرداری ساوه در حوزه پسماند و آتش نشانی که هر دو با جان و سلامت مردم سر کار دارند نیز دارای کمبودها و مشکلات زیادی است.
شهردار ساوه گفت: هم اینک مدیریت شهری ساوه به دلیل کمبود امکانات و تجیهزات لازم در مواجهه با بحران و تابآوری در مقابله با بحران فقیر است و امیدواریم امروز با حضور آقای دکتر متولیان فرصتی فراهم شود تا بتوانیم راهکارهای مناسب برای رفع بخشی از این مشکلات شهر اندیشیده شود.
رییس شورای اسلامی شهر ساوه نیز گفت: شهر ساوه به عنوان دومین شهر استان مرکزی با پتانسیل های بالا از جمله صنعت و کشاورزی دارای ظرفیتهای زیادی است که با کمک یکدیگر می توانیم با استفاده از این ظرفیتها در جهت توسعه شهر ساوه گام برداریم.
احمد حاجامینی ادامه داد: ما در ساوه برخلاف دیگر نقاط کشور با رشد بالای جمعیت مواجه هستیم و این مهاجرپذیری و رشد جمعیت موجب افزایش حجم کار مدیریت شهری و بالارفتن مطالبات مردم از شهرداری شده و نبود اعتبارات لازم مدیریت شهری را در خدمات رسانی به مردم با مشکلاتی مواجه کرده است.
وی به اجرای قانون تجمیع مالیات بر ارزش افزوده در برنامه ششم توسعه اشاره کرد و گفت: با اجرای این قانون شهر ساوه بیشترین زیان را در بین شهرهای کشور متحمل شد به طوری که از ابتدای سال جاری تاکنون از حدود ۷۵۰ میلیارد تومان ارزش افزوده ساوه که به استان واریز شده تنها ۱۳۰ میلیارد آن سهم شهرداری ساوه بوده است و این تضییع حق مردم این شهرستان است.
حاج امینی کاهش حد نصاب اراضی قولنامه ای را یکی از نیازهای اساسی شهر دانست و افزود: شرایط ویژه شهرهای مهاجرپذیر ای مثل ساوه در قانون به خوبی دیده نشدهاند زیرا ساوه به دلیل اقشار کارگری و کم درآمد، قدرت خرید زمینهای سنددار قانونی را با قیمت بالا ندارند و همین اینک بسیاری از این قشر ضعیف و کارگری تمامی اندوخته خود را صرف خرید زمینهای قولنامهای با متراژ پایین کردهاند و ساخت آنها با مشکلات قانونی مواجه است. امیدواریم این نشست فرصت خوبی را برای رفع برخی مشکلات اساسی شهر با استفاده از راهکارهای اعضای مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران فراهم کند.
در ادامه این جلسه مشکلات مختلف در حوزه حمل و نقل، ارزش افزوده، سرمایه گذاری، هوشمند سازی، کاهش حد نصاب زمین های قولنامه ای و ... مورد بررسی قرار گرفت و در ادامه از مسجد جامع ساوه و شهرک بازیافت شهرداری بازدید بعمل آمد.