جمعه 2 آذر 1403 | Friday 22 November 2024

مدیر امور منابع آب شهرستان ساوه گفت: نوع بارش هایی که از ابتدای سال آبی جاری در این شهرستان صورت گرفته است نتوانست میزان دبی ورودی و در نتیجه حجم آب ذخیره شده در دریاچه سد الغدیر را افزایش دهد.

مجید امیرحسینی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه ۱۴۰۰) تاکنون حدود ۸۸.۳ میلیمتر در این شهرستان باران باریده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۱۲۲.۴ میلیمتر ثبت شده، کاهش و نسبت به درازمدت ۳۰ ساله که ۱۱۰ میلیمتر بوده نیز روند کاهشی داشته است.

وی افزود: از آنجاکه بخش اعظمی از بارندگی‌ها به صورت برف و در ارتفاعات صورت گرفته از نظر تغذیه چشمه‌ها و قنوات موثر و در بهبود منابع آبی زیرزمینی زمان‌بر است. چنانچه بارندگی‌ها از نظر شدت به نسبت مدت بیشتر باشد شاهد جاری شدن سیلاب و روان آب خواهیم بود و اگر بارندگی آرام و با پراکنش مناسب بوده و مدت آن به نسبت شدت بیشتر باشد تاثیر آن بر تغذیه منابع آبی زیرزمینی بهتر است.

امیرحسینی ادامه داد: اگر باران در مدت مثلا یک ساعت و به میزان ۱۰ میلیمتر و با شدت باشد روان آب و سیلاب جاری خواهد شد و در صورتی که این میزان باران در ۲۴ ساعت صورت گیرد تاثیر بیشتری از نظر میزان نفوذ در منابع آبی زیرزمینی خواهد داشت.

او گفت: میزان بارش‌ها در بخش نوبران و مناطق کوهپایه‌ای شهرستان تاثیرات خوبی داشته و موجب افزایش روان آب در رودخانه‌هایی نظیر مزلقان شده است و موجب افزایش آب قنواتی شده که تحت تاثیر آبخوان نیستند. اما بارش‌های اخیر تاثیر چندانی در منابع آبی قنوات و چشمه های مناطق بخش مرکزی ساوه نداشته است.

این مقام مسئول در امور منابع آب ساوه با اشاره به کاهش حدود ۱۵ درصدی میزان بارندگی پائیز امسال نسبت به درازمدت اظهار کرد: قضاوت در خصوص تغذیه منابع آبی زیرزمینی متاثر از بارش‌های امسال زود است و نمی‌توان بطور قطع گفت که منابع آبی زیرزمینی با این میزان باران و نفوذ آب وضعیت مناسب‌تری نسبت به گذشته پیدا کرده‌اند اما پیش بینی ها حاکی از آن است که به میزان بارش های نرمال ۲۰۰ میلیمتر در سال دست پیدا کنیم.

وی تصریح کرد: پدیده نفوذ و تغذیه منابع آب زیرزمینی زمانی اتفاق خواهد افتاد که سطح خشک زمین به رطوبت کافی دست یابد و آب بتواند در لایه‌های زمین نفوذ پیدا کند به همین لحاظ بارندگی از ابتدای سال آبی جاری تاکنون توانسته است به نقطه اشباع برسد و باید صبر کرد و با بارش‌های بعدی در خصوص تغذیه منابع آب‌های زیرزمینی اعلام نظر کرد.

امیرحسینی در ادامه به بیان میزان دبی ورودی منابع آبی و نیز حجم آب ذخیره شده در دریاچه سد الغدیر پرداخت و گفت: در حال حاضر میزان دبی ورودی آب به سد الغدیر ساوه ۱.۳ متر مکعب بر ثانیه است که نسبت به ماه های گذشته که دو متر مکعب بر ثانبه بوده کاهش یافته و حجم فعلی آب ذخیره شده در دریاچه سد ۱۱۰ میلیون متر مکعب است که نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۱۶۰ میلیون متر مکعب بوده، روند نزولی داشته است.

وی بیان کرد: از آنجه که حوضه آبی سد الغدیر ساوه وسیع است بارندگی‌ها اگر فراگیر باشد نمود آن در اواخر اسفندماه و اوایل فصل بهار با جاری شدن روان آب‌های متاثر از بارش برف جاری و به دریاچه سد سرازیر خواهد شد، مشاهده می شود.

امیرحسینی با اشاره به اینکه میزان دبی ورودی به سد الغدیر نسبت به ماه های گذشته روند کاهش داشته است، افزود: با توجه به پیش بینی‌های صورت گرفته مبنی بر وقوع بارش‌های مناسب در ادامه فصل زمستان انتظار می‌رود حجم آب ذخیره شده در دریاچه سد الغدیر ساوه افزایش یابد.

وی افزود: در حال حاضر از منابع آبی سد الغدیر برای مصارف کشاورزی بهره‌برداری نمی‌شود و صرفا حدود ۳۳۰ لیتر بر ثانیه برای مصارف شرب مورد استفاده قرار می‌گیرد. کار لایروبی کانال‌ها و شبکه های آبدهی سد به همراه تعمیر و نگهداری تاسیسات آب در این فصل در حال انجام و تولید برق نیروگاه سد نیز متوقف شده است.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group