شنبه 3 آذر 1403 | Saturday 23 November 2024

مدیر امور منابع آب شهرستان ساوه گفت: مستندات آماری حاکی از آن است که حجم بارندگی از ابتدای مهرماه تاکنون در این شهرستان نسبت به مدت مشابه پارسال ۷۹ درصد و در قیاس با شاخص درازمدت ۸۹ درصد افزایش دارد و پربارش‌ترین پاییز ۳۰ سال اخیر در ساوه رقم خورده است.

«مجید امیرحسینی» روز دوشنبه در گفت‌ وگو با ایرنا، افزود: میزان بارش در ساوه از آغاز سال آبی جدید تاکنون نسبت به شاخص بلندمدت و دوره ۳۰ سال اخیر ۸۹ و ۲۲ صدم درصد افزایش دارد و این روند در سه دهه اخیر بی‌نظیر بوده است.

وی بیان کرد: ایستگاه‌های امور آب ساوه از آغاز سال آبی جاری (مهر)  تاکنون ۵۰ و ۹ دهم میلیمتر بارندگی را نشان می‌دهند که این آمار در مدت مشابه سال گذشته ۲۸  و چهار دهم میلیمتر و در دوره ۳۰ ساله ۲۶  و ۹ دهم میلیمتر بوده است.

مدیر امور منابع آب شهرستان ساوه ادامه داد: شهرستان ساوه بیشترین سهم بارندگی در بین شهرهای استان مرکزی داشته است و پس از آن،  ۴۸ میلیمتر بارش در روستای کریم‌آباد شهرستان زرندیه به ثبت رسیده است.

امیرحسینی عنوان کرد: میانگین بارندگی سالانه در ساوه ۲۰۵ میلیمتر است و از ابتدای پاییز امسال تاکنون یک چهارم از این شاخص میانگین تامین شده که اثرات مطلوبی بر اراضی کشاورزی، افزایش سطح آب‌های زیرزمینی و کاهش تبخیر آب از سطح مخزن ذخیره سد الغدیر را دارد.

وی بیان کرد: بارندگی پاییز امسال در ساوه موجب شد که حقابه اراضی بالاتر از سد الغدیر تامین شود و روان آب‌های بالادستی دبی ورودی سد الغدیر را از ۲۵۰ لیتر به ۱۲۰۰ لیتر در ثانیه افزایش دهد.

به گفته مدیر امور منابع آب شهرستان ساوه بر اثر بارندگی روزهای اخیر، آب رودخانه «مزلقان‌چای» که اراضی مرکزی ساوه و چاه‌های آب آشامیدنی منطقه را تغذیه می‌کند به ورودی دشت ساوه رسیده است و ظرفیت حوضچه‌های تغذیه مصنوعی ایجاد شده بر این رودخانه نیز تکمیل است و آب‌ مازاد در افزایش سطح آب منابع  زیرزمینی در دراز مدت موثر خواهد بود.

امیرحسینی با اشاره به مدیریت مطلوب آب سد الغدیر، گفت: ذخیره‌سازی مناسب آب سد موجب شد که تابستان امسال با وجود کاهش بارندگی در سال گذشته و گرمای شدی هوا، مشکلی در تامین آب آشامیدنی ایجاد نشود در حالی که ۷۰ درصد آب آشامیدنی ساوه معادل ۱۵ میلیون مترمکعب از سد الغدیر تامین می‌شود.

وی بیان کرد: یکی از مزیت‌های بارندگی در منحنی شدت و قدرت، جذب آب در زمین است که در افزایش سطح آب‌های زیرزمینی اثرات مثبتی دارد و زمانی که لایه‌های زمین اشباع شود، سیلاب جاری شده و ذخیره آب سد افزایش می‌یابد.

در سال بارشی ۹۸ و پس از ۲۴ سال سدالغدیر ساوه با ظرفیت ۲۸۷ میلیون مترمکعب برای نخستین بار سرریز کرد و بسیاری از اراضی کشاورزی دشت مرکزی و باغات منطقه وارد چرخه تولید شدند.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group