شنبه 3 آذر 1403 | Saturday 23 November 2024

نام سه روستای مرق، مرقکان و سیاله از توابع بخش مرکزی ساوه را تا قبل از سیلاب سال گذشته و تخریب جاده دسترسی، شاید کمتر کسی شنیده بود اما قطع ارتباط ۲ هفته ای این مسیر با ساوه و ارسال مواد غذایی و نیازهای ضروری با قایق از مسیر دریاچه سد الغدیر، آنها را در تیتر رسانه ها قرار داد.

به گزارش ایرنا، در واپسین روزهای اردیبهشت پارسال بارش های پردامنه باعث رانش زمین و ریزش کوه مشرف به جاده ارتباطی روستاهای مرق، مرقکان و سیاله از توابع بخش مرکزی شهرستان ساوه شد تا نخستین تاثیر این بلای طبیعی ایجاد بن بست جغرافیایی مردم منطقه باشد.

در آن روزها از طریق دریاچه سد الغدیر و با استفاده از قایق نسبت به انتقال مواد غذایی، آرد، نان، کپسول های گاز و همچنین ترددهای ضروری اهالی به شهر اقدام می شد.  

در حادثه رانش زمین و ریزش کوه علاوه بر تخریب جاده، خط لوله گاز این روستاها نیز در معرض آسیب جدی قرار گرفت و به همین دلیل شرکت گاز برای جلوگیری از وقوع انفجار و بروز حادثه ای مضاعف نسبت به قطع جریان گاز اقدام کرد.

در روستاهای مرق، مرقکان و سیاله مجموعا ۲۷۰ خانوار زندگی می کنند که تخریب جاده، زندگی آنها را به شدت تحت تاثیر قرار داد اما با وجود آغاز عملیات احداث مسیر جایگزین به دلایلی همچنان نگرانی هایی بابت تخریب مجدد این مسیر در زمان بارندگی ها وجود داشت و نخستین باران پاییزی امسال هم این نکته را اثبات کرد و صبح امروز خبر رسید که این جاده باز هم تخریب شده است.

امروز (جمعه ۱۴ آبان) امام جماعت روستای مرق در ارتباطی که گفت و گو با ایرنا، ضمن ارسال چند تصویر از تخریب جاده جدید با سیل شب گذشته خبر داد.

حجت الاسلام «عباس هاشمی» گفت: متاسفانه زمانی که جاده جدید را احداث می کردند هرچه گفتیم که در مسیر پیچی که دره ای مشرف به آن است باید پلی برای هدایت سیلاب احداث شود، توجه نشد و نتیجه آن را امروز دیدم که با یک باران جاده در همین قسمت تخریب شد و اکنون دوباره اهالی سه روستا برای تردد به شهر مشکل جدی دارند.

وی افزود: اکنون در حال احیای جاده قدیم که مدتهاست به صورت متروکه درآمده، هستند و مردم ساکن روستاهای مرق، مرقکان و سیاله هم نگران ادامه این شرایط برای ماههای پیش رو به خصوص در زمان افزایش بارندگی ها هستند.

امام جماعت روستای مرق ادامه داد: در همان زمانی که عملیات ساخت جاده جدید از سوی پیمانکار در دست اجرا بود به مسئولان اعلام کردیم که در نقطه ای که امروز جاده دچار ریزش و تخریب شد باید یک فکری به حال ایجاد معبر یا پلی برای انتقال و هدایت روان آب ها کنند اما متاسفانه کم توجهی ها سبب شد که جاده از شرایط استفاده خارج شود.

وی اظهار داشت: امروز در نامه ای که به فرماندار ساوه نوشتیم، خواستار برخورد قانونی با کم کاری های پیمانکار پروژه به دلایلی از جمله تعبیه نشدن معبر سیلاب و سهل انگاری شدیم.

در همین رابطه بخشدار مرکزی ساوه نیز با انتقاد شدید از سهل انگاری و رعایت نشدن موازین فنی در اجرای این پروژه راهسازی، تاکید کرد که در نامه ای به دادستان شهرستان ساوه موارد را گزارش خواهد داد و خواهان پیگیری مراجع قضائی در مورد کم کاری و اهمال پیمانکار طرح خواهد شد.

«کیوان گودرزی راد» اظهار داشت: جاده دسترسی برای روستاهای مرق، مرقکان و سیاله بعد از آنکه تکمیل شد به اداره راهداری شهرستان تحویل شد اما در محل پیچ اصلی جاده که یک دره مشرف به آن است باید برای هدایت سیلاب و آب تجمیع شده از بارش باران با احداث پل یا لوله گذاری فکری می شد که متاسفانه این اقدام به عمل نیامد و دقیقا جاده از همین نقطه با بارش های شبانه روز اخیر تخریب و از مدار استفاده خارج شد و حتی در این خصوص نامه ای قبلا با امضای دهیاری منطقه و بخشداری مرکزی به راهداری نوشته بودیم.

وی ادامه داد: قرار است راهداری با اعزام ماشین آلات، جاده قدیمی را تیغه زنی کند تا به صورت موقت برای تردد اهالی مورد استفاده قرار گیرد.

به گفته بخشدار مرکزی ساوه، چند بار به پیمانکار پروژه و راهداری هم اعلام کردیم که این نقطه حادثه خیز را اصلح کنند اما متاسفانه توجهی نشد و سه میلیارد تومان پول بیت المال هم برای جاده مورد نظر پرداخت شد.

گودرزی راد گفت: در این راستا فردا در قالب نامه ای به دادستان شهرستان ساوه مراتب را گزارش خواهیم داد و باید در این زمینه کسانی که کوتاهی کرده اند و صورت وضعیت را تایید نموده اند، پاسخگو باشند.

رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای شهرستان ساوه نیز در این زمینه به ایرنا، گفت: با اینکه جاده به دلیل بارش باران دچار ریزش شده است اما تردد همچنان از مسیر قدیمی برقرار است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

«ابراهیم مردانی» افزود: در هفته پیش رو برای مرمت جاده و احداث پل در نقطه تخریب شده تصمیم گیری خواهیم کرد هرچند ساخت پل در برنامه اولیه قرار داشت.

وی گفت: مناقصه احداث پل در این جاده هفته پیش برگزار شد اما هیچ پیمانکاری از آن استقبال نکرد و در این راستا منتظر ابلاغ اعتبارات جدید هستیم و امیدواریم به زودی بتوانیم با تعیین پیمانکار، عملیات اجرائی ساخت پل را آغاز کنیم.

مردانی گفت: ساخت پل در نقطه تخریب شده در زمان کوتاهی قابل انجام است و هنوز از میزان تخریب جاده به دلیل سیلاب شب گذشته هم گزارشی تهیه نشده است.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group