همزمان با فرا رسیدن دهه مبارک فجر و با حضور استاندار مرکزی و جمعی از مقامات استانی و شهرستانی عملیات اجرایی قطعه دوم طرح آبرسانی به شهر ساوه سد کوچری آغاز شد.
طول پروژه قطعه دوم آبرسانی به شهر ساوه از سد کوچری ۲۰ کیلومتر است که برای اجرای آن اعتباری معادل ۳۰ میلیارد تومان بابت خرید لولهها و ۱۸ میلیارد تومان جهت اجرای پروژه در نظر گرفته شده است.
استاندار مرکزی در این آیین گفت: پروژه ۱۲۰۰ میلیارد تومانی سهم آب ساوه از سد کوچری در حال اجراست و موانع پیش روی آن برطرف شده و روند اجرای آن شتاب می گیرد.
سیدعلی آقازاده افزود: امیدواریم ۲۰ کیلومتر از این طرح تا تابستان سال آینده به بهرهبرداری برسد و ۹۶ کیلومتر مابقی نیز با حمایت دولت و اعمال ماده ۵۶ و اخذ مجوز لازم در مرحله فراخوان قرار گیرد و با مشخص شدن پیمانکار روند اجرای لوله گذاری مابقی مسیر آغاز و کل پروژه کمتر از دو سال آینده به بهره برداری برسد.
وی افزود: با بهره برداری از این طرح آبرسانی بزرگ علاوه بر شهر ساوه شهرها و روستاهای در مسیر نیز از آب شیرین و سالم برخوردار خواهند شد.
استاندار مرکزی تصریح کرد: دولت حتی در شرایط سخت اقتصادی قدم های بلند در حوزه عمرانی و ارائه خدمات گوناگون به مردم برداشته و طرح آبرسانی به ساوه نیز از نیازهای مهم مردم این شهر است و امیدواریم با تزریق به موقع اعتبار هر چه سریعتر به بهره برداری برسد.
وی گفت: هم اکنون در شهر اراک و سایر نقاط استان طرح های آبرسانی در حال اجراست که هدیه دولت تدبیر و امید به مردم استان مرکزی است.
عزت اله آمره ای مدیر عامل شرکت سهامی آب منطقهای مرکزی استان مرکزی نیز گفت: آبرسانی به ساوه از سد کوچری به طول ۱۳۱ کیلومتر با ظرفیت ۴۴۴ لیتر بر ثانیه است که هم اکنون حدود ۱۳ کیلومتر اجرا شده و قرار است مابقی لوله گذاری این مسیر در فازهای مختلفی عملیاتی شود.
وی افزود: علیرغم تنگناهای مالی اعتبار لازم در نظر گرفته شده و پیمانکار نیز در حال اجرای طرح است.
وی گفت: قطعه بعدی به طول حدود ۹۶ کیلومتر نیز در مرحله بعدی اجرایی شده است و امسال ۳۱ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده که امیدواریم به طور کامل تخصیص یابد تا آب پایدار برای مردم شهر ساوه تامین شود.
به گزارش ایسنا، استان مرکزی از سد کوچری در مجموع ۲۷ میلیون متر مکعب تخصیص سالانه دارد که ۱۴ میلیون متر مکعب در سال آن مربوط به ساوه بوده و به آب شهری، روستایی و صنایع تخصیص خواهد یافت. به عبارتی سهم آب تخصیص یافته برای شهرستان ساوه ۴۴۴ لیتر بر ثانیه است که ۳۳۵ لیتر بر ثانیه سهم شهر ساوه، ۶۵ لیتر بر ثانیه سهم روستاها و ۴۴ لیتر بر ثانیه آن نیز به حوزه صنعت اختصاص خواهد یافت.
طراحی خط انتقال برای انتقال پیک دبی آب ۶۳۰ لیتر بر ثانیه است و با احتساب شهرهای جعفریه و دستجرد پیک انتقال ۷۱۰ لیتر بر ثانیه انجام شده است.
نحوه انتقال آب از تصفیهخانه دودهک شهرستان دلیجان به صورت ثقلی به طول ۱۳۱ کیلومتر با استفاده از لوله فولادی با پوشش خارجی و پوشش داخلی با سیستم حفاظت کاتدیک به قطر ۹۰۰ میلی متر (۳۶ اینچ) است.
این طرح انتقال آب در دو قطعه صورت خواهد گرفت که قطعه اول بطول ۶۰ کیلومتر و قطعه دوم نیز بطول ۷۱ کیلومتر خواهد بود و با احداث یک باب مخزن متعادلکننده دو هزار متر مکعبی صورت میگیرد و مشخصات فنی خط انتقال روستاها نیز متفاوت است.
همزمان با ایام الله دهه فجر، در جریان سفر استاندار مرکزی به شهرستان ساوه یک باب سردخانه دو منظوره واقع در بلوار معصومیه (جاده قدیم ساوه به سلفچگان) به بهره برداری رسید.
سیدعلی آقازاده امروز چهارشنبه ۱۵ بهمن ماه که به منظور افتتاح پروژه های دهه فجر به شهرستان ساوه سفر کرده است، در آیین افتتاح سردخانه دو منظوره بخش خصوصی ساوه گفت: در سال پایانی دولت تدبیر و امید تلاش های زیادی در راستای اجرای پروژه های صنعتی، عمرانی و خدماتی در سایه همدلی مردم و سرمایه گذاری بخش خصوصی صورت گرفته است و بیشترین حجم سرمایه گذاری نیز طی یکسال گذشته انجام شده است.
آقازاده افزود: در یک سال گذشته بیش از پنج هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری بخش خصوصی در استان مرکزی صورت گرفته و ساوه و زرندیه نیز سرآمد پروژه های اقتصادی و عمرانی بوده اند.
وی گفت: بهره برداری از ۲۰ کیلومتر خط انتقال آب سهم ساوه از کوچری ظرف هفت ماه آینده و تلاش برای لوله گذاری ۹۶ کیلومتر دیگر با تخصیص ۴۴۰ لیتر بر ثانیه آب آرزوی دیرینه مردم ساوه برای برخورداری از آب شیرین و سالم را محقق خواهد کرد.
وی تاکید کرد: این سردخانه خدمات بزرگی به مجموعه کشاورزی و تولیدات باغی و زراعی ارائه خواهد داد و یکی از نیازهای شهرستان است.
بر اساس این گزارش، مساحت عرصه این پروژه ۱۲ هزار متر مربع و فضای داخلی سردخانه ۴۵۰۰ متر مربع که مشتمل بر ۹ سالن دو منظوره بوده و با اعتبار ۶ میلیارد تومان احداث شده است.
افتتاح نمایشگاه دستاوردهای شهرداری ساوه، رونمایی از ماشین آلات و اتوبوسهای شهرداری ساوه به ارزش پنج میلیارد تومان و افتتاح طرح بازآفرینی خیابان جمهوری اسلامی و بلوارهای شهری با صرف هزینهای بالغ بر پنج میلیارد تومان از دیگر طرحهای قابل افتتاح دهه فجر با حضور استاندار مرکزی است.
آقازاده همچنین قرار است دستگاه سی تی اسکن ۱۶ اسلایس بیمارستان شهید مدرس اهدایی سازمان بهداشت جهانی به ارزش ۱۵ میلیارد تومان را افتتاح کند.
بهره برداری از مخزن ذخیره آبی ۵۰۰۰ متر مکعبی در منطقه جنوب شهر ساوه و نیز منطقه یحیی آباد واقع در شمال شهر ساوه با اعتبار بالغ بر یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان و افتتاح واحد تولیدی پوشینه توسعه کسری واقع در شهر صنعتی کاوه تولید کننده انواع چرم مصنوعی و محصولات پلاستیکی با اعتباری بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان از دیگر برنامههای سفر استاندار مرکزی به شهرستان ساوه است.
به گزارش ایسنا، در ایام دهه فجر انقلاب اسلامی و با مشارکت سرمایه گذاران و بخش خصوصی ۱۴۵ طرح عمرانی و اقتصادی در حوزههای مختلف تولیدی و خدماتی کلنگ زنی و یا به بهره برداری خواهد رسید.
از مجموع ۱۲۰ پروژه حوزه عمرانی در ایام دهه فجر ۱۵ پروژه کلنگ زنی و سایر طرحها نیز به بهره برداری خواهد رسید که در مجموع اعتباری افزون بر ۲ هزار و ۴۰ میلیارد ریال هزینه در بر داشته است.۲۵ مورد از این طرح ها نیز مربوط به بخش اقتصادی است که دو پروژه کلنگزنی خواهند شد و ۲۳ طرح دیگر به مرحله بهره برداری خواهند رسید.
مجموع اعتبارات هزینه شده برای طرحهای اقتصادی شهرستان ساوه که در ایام دهه فجر افتتاح یا کلنگ زنی میشوند سه هزار و ۵۷۰ میلیارد ریال است. با احتساب مشاغل مستقیم و غیرمستقیم ، طرح هایی که به بهره برداری می رسند برای ۲ هزار و ۲۷۱ نفر فرصت شغلی ایجاد می کنند که در مجموع پنج هزار و ۶۱۰ میلیارد ریال برای اجرایی شدن آنها اعتبار هزینه شده است.
گفتنی است، استاندار مرکزی در بدو ورود به شهرستان ساوه با حضور در گلزار شهدای امام زاده سید علی اصغر (ع) این شهرستان به مقام شامخ شهدای این خطه از دیار اسلامی ادای احترام کرد.