شنبه 3 آذر 1403 | Saturday 23 November 2024

شهردار ساوه گفت: کمتر از ۳۵ درصد شهروندان ساوجی از خدمات ناوگان اتوبوسرانی استفاده می‌کنند.

سیدمهدی حسینی چهارشنبه ۲۶ آذرماه در آیین رونمایی از ۲۱ دستگاه اتوبوس شهری بازسازی شده که با حضور معاون عمرانی استانداری مرکزی در سالن جلسات شهرداری منطقه دو ساوه برگزار شد، با تاکید بر اولویت سنجی در اجرای پروژه‌های عمرانی حوزه مدیریت شهری متناسب با نیاز شهروندان، اظهار کرد: حمل و نقل عمومی یکی از نگرانی ها و دغدغه های شهرداری و شورای اسلامی شهر بود، اما به دلیل کاهش درآمدهای شهرداری و افزایش قیمت ناوگان حمل‌ونقل عمومی بویژه اتوبوس، برخورداری شهروندان از ناوگان مجهز و مطابق با استانداردها را دشوار کرد.

وی بیان کرد: با پیگیری‌های صورت گرفته در سال ۱۳۹۷ تعداد هفت دستگاه اتوبوس و امروز نیز ۲۱ دستگاه به ناوگان اتوبوسرانی افزوده شد و این میزان تا پایان سال جاری به ۵۷ دستگاه افزایش خواهد یافت که بیشتر برای خدمت رسانی در نقاط کمتر برخوردار و حاشیه ای استفاده خواهد شد.

شهردار ساوه از پیش بینی ۳۵ میلیارد تومان اعتبار برای بازسازی و خرید ۵۷ دستگاه اتوبوس خبر داد و افزود: تاکنون ۱۰ میلیارد تومان از این میزان محقق شده و مابقی هم تا پایان فعالیت شورای شهر در دوره پنجم تزریق خواهد شد.

وی از پرداخت چهار میلیارد و ۵۰۰ تومان تسهیلات در قالب طرح بازسازی ناوگان اتوبوسرانی از سوی سازمان شهرداری های وزارت کشور خبر داد و افزود: ۷۰ درصد هزینه خرید مینی بوس نیز با اعطای تسهیلات از سوی سازمان شهرداری‌های وزارت کشور صورت می گیرد.

حسینی به نیاز ساوه به ۱۵۰ دستگاه اتوبوس اشاره کرد و افزود: در حال حاضر زمان انتظار در ایستگاه‌های اتوبوس شهر ساوه حدودا ۲۰ دقیقه است که موجب بروز نارضایتی در بین شهروندان شده و در کنار فرسودگی اتوبوس‌ها، میزان استفاده جامعه شهری از ناوگان حمل‌ونقل عمومی به حداقل رسیده است.

وی با بیان اینکه در شهرهای ایده آل حداقل ۵۰ درصد سفرهای درون شهری از طریق ناوگان حمل‌ونقل عمومی بویژه اتوبوس صورت می گیرد، گفت: متاسفانه این میزان در شهر ساوه کمتر از ۳۵ درصد است که می‌تواند زنگ خطری برای تشدید ترافیک شهری و آلودگی محیط زیست شود.

شهردار ساوه تصریح کرد: تلاش خواهیم کرد تا با تامین نیاز شهر به ۱۵۰ دستگاه اتوبوس زمینه بهره‌برداری بیشتر شهروندان از خدمات حمل‌ونقل عمومی فراهم شود.

در این آئین که با حضور معاون عمرانی استاندار مرکزی، فرماندار ساوه، اعضای شورای شهر و جمعی از مسئولان برگزار شد، ۲۱ دستگاه اتوبوس واحد بازسازی شده همزمان با ۲۶ آذر روز حمل و نقل و رانندگان، وارد ناوگان حمل و نقل عمومی ساوه شد.

همچنین همزمان با ۲۶ آذرماه روز حمل و نقل، در مراسمی با حضور شهردار و رئیس اداره ورزش و جوانان، فاز نخست ایجاد مسیر اختصاصی دوچرخه سواری در ساوه از میدان شهرداری تا شهدا به بهره برداری رسید.

در این مراسم از جمعی از رانندگان تاکسی و اتوبوس با اهدای هدایایی تجلیل بعمل آمد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی گفت: در شرایطی که مجموعه مدیریت شهری با محدودیت منابع مالی مواجه است، بازسازی اتوبوس‌های فرسوده در ناوگان حمل و نقل عمومی بهترین جایگزین خرید اتوبوس است.

مهدی زندیه وکیلی چهارشنبه ۲۶ آذرماه در آیین رونمایی از ۲۱ دستگاه اتوبوس شهری بازسازی شده که در سالن جلسات شهرداری منطقه دو ساوه برگزار شد، توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی را یکی از خواسته‌های شهروندان دانست و  اظهار کرد: حمل و نقل عمومی یکی از نیازهای ضروری شهرهای با جمعیت بالاست و در حال حاضر قشر متوسط و پایین جامعه بیشترین استفاده از حمل و نقل عمومی را دارند، اما باید به گونه‌ای برنامه ریزی شود تا بخش اعظمی از جامعه از این مزیت برخوردار شوند.

وی افزود: به دلیل تحریم‌ها امکان تولید یا واردات اتوبوس به داخل کشور میسر نیست، بر این اساس سیاست وزارت کشور در این خصوص بازسازی اتوبوس‌ها با اعطای تسهیلات حمایتی است. در سال های گذشته موضوع خروج ناوگان حمل  و نقل عمومی فرسوده در دستور کار بود، اما به دلیل مشکلات اخیر این رویه تغییر پیدا کرده و موضوع بازسازی اتوبوس‌ها از طریق اعطای تسهیلات و یارانه در دستور کار قرار گرفته است.

معاون استاندار مرکزی افزود: در حال حاضر بهترین راهکار تقویت ناوگان اتوبوسرانی موضوع نوسازی است، چراکه اگر اتوبوس در داخل کشور هم تولید شود با اعتبارات موجود امکان خرید وجود ندارد.

وی ادامه داد: طرح نوسازی اتوبوس‌ها در اراک نیز مطرح شد، اما هنوز اقدام عملی برای بازسازی آن صورت نگرفته و ساوه از جمله شهرهایی است که در این راستا بطور جد ورود پیدا کرده و نیاز است تا کلانشهر اراک نیز در اولویت قرار گیرد.

زندیه وکیلی توسعه بخش‌های خدماتی را مطالبه جامعه دانست و گفت: در این شرایط بد مالی شهرداری و شورا باید با همفکری و هم‌افزایی، نیازسنجی و مطالبات مردم را اولویت بندی کرد. هزینه کرد هدفمند با توجه به نیازهای اصلی مردم ضروری است و هزینه کرد باید متناسب با منابعی که محدود است در مسیر واقعی و به صورت کارشناسی و برنامه محور انجام شود.

وی در خصوص ایجاد مسیر اختصاصی دوچرخه سواری در ساوه نیز گفت: از نشانه های توسعه در کشورهای پیشرفته توجه به ناوگان حمل و نقل عمومی در کنار تامین سلامت مردم است بر این اساس استفاده از دوچرخه و پیاده روی در جامعه برای حفظ سلامت شهروندان ضروری است. به نظر می رسد با ایجاد بستر مناسب و فرهنگ سازی بتوان این ویژگی را در سطح جامعه نهادینه کرد.

معاون استاندار مرکزی افزود: استفاده از دوچرخه موجب خواهد شد که شهروندان کارهای روزمره خویش را به راحتی انجام دهند و نقش موثری در کاهش آلودگی هوا، ترافیک شهری و سلامت مردم دارد.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group