مدیر کل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی علت کیفیت پائین نان ساوه را اعلام کرد.
جواد حسنی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با رصد دقیق دلایل افت کیفیت نان در ساوه ایراد جدی به پروسه تولید نان وارد نشد و مشخص شد که در چرخه تولید گندم مشکلاتی وجود داشته است.
وی با تاکید بر اینکه کیفیت پائین مواد اولیه(گندم)، چرخه فرآوری( کارخانه و تجهیزات نانوایی) یا نبود تخصص نانوایان از جمله دلایل افت کیفیت نان به شمار میرود، افزود: با بررسیهای دقیق و کارشناسی بعمل آمده و بازدید میدانی صورت گرفته مشخص شده که دلیل اصلی افت کیفیت نان در ساوه، به تازگی گندمهای تولیدی در سال زراعی جاری برمیگردد.
حسنی تاکید کرد: گندم هایی که در بازه زمانی تولید نان مرغوب در این شهرستان فرآوری شده بود مربوط به سال 1398 است که برای تولید نان مرغوب نیاز به خواب بیشتری دارد و در صورت بهرهبرداری از گندم تازه تولید شده میبایست آنرا با گندم سالهای گذشته که به مراتب با قوت تر است مخلوط می کردند که این اتفاق نیفتاده و در یک مقطعی منجر به تولید نان با کیفیت پائین شده است.
وی با تاکید بر اینکه هیچ مشکلی در تولید گندم و فرآوری آن وجود نداشته است، افزود: خواب بیشتر گندم منجر به بهبود کیفیت آن شده و موجب تقویت سیستم کشش خمیر در نانوایی خواهد شد.
مدیر کل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی در ادامه گفت: با پیگیری های صورت گرفته گندم با کیفیت بالا با گندم تازه تولید شده شهرستان ترکیب و تحویل کارخانه تولید آرد شد. آرد تولیدی به نانوایی ها تحویل شده و طی روزهای اخیر نان با کیفیت طبخ میشود.
وی با تاکید بر اینکه عمده تولید گندم کشور به صورت دیمی است، افزود: اختلاط گندم کیفی تر با گندم تولید شده به شیوه دیم، منجر به بهبود نان تولیدی خواهد شد.
حسنی از گندم تولیدی در ساوه و زرندیه به عنوان گندمهای کیفی استان مرکزی یاد کرد و افزود: امسال برخی شرایط اقلیمی و آب و هوایی که ایجاد شد منجر به کاهش کیفیت گندم تولیدی نسبت به سالهای گذشته شد.
وی افزود: با هماهنگیهای بعمل آمده مقرر شده است شرایط در کارخانه های فرآوری نان به گونهای فراهم شود که با تولید آرد با کیفیت حاصل شده از مخلوط گندم با کیفیت، نان کیفی تری به مردم تحویل داده شود.