يكشنبه 4 آذر 1403 | Sunday 24 November 2024

فرماندار ساوه گفت: پائین بودن سرانه فضای کتاب و کتابخوانی در شهرستان ویژه ساوه بیانگر آن است که در این شهرستان به کتاب نامهربانی شده و به کتابخوان توجه جدی نمی‌شود.

به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، علی میرزایی در جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی ساوه با تاکید بر اینکه نهاد کتابخانه‌های کشور از نهادهای مورد تاکید نظام است، افزود: با وجود کسب رتبه‌های برتر علمی توسط جوانان و نوجوانان ساوجی اما این شهرستان در حوزه کتابخوانی رتبه آخر است و دارنده کمترین فضای فیزیکی کتابخانه‌ها در سطح استان مرکزی است.

وی قرار گرفتن دومین شهرستان استان مرکزی را در رتبه آخر سرانه فضای کتابخانه‌های استان را متاثر از سوء مدیریت دانست و با ابراز گلایه از متولیان امر اظهار کرد: یکی از دلایلی که موجب قرار گرفتن شهرستان ساوه در رتبه آخر استان است به محدودیت منابع اعتباری بر می‌گردد و پرداخت به موقع حق السهم شهرداری‌ها به کتابخانه‌ها به منظور افزایش سرانه فضای فیزیکی کتابخانه‌ها، کمک شایانی به بهبود این شاخص خواهد کرد.

معاون استاندار و فرماندار ساوه با تاکید بر اینکه باید پذیرفت که در راستای افزایش سرانه کتاب و کتابخوانی در این شهرستان کوتاهی شده است، تصریح کرد: اگر منصفانه به قضاوت بنشینیم این کوتاهی‌ها، ظلم بزرگی را به جامعه روا کرده است.

وی با اشاره به اینکه نهاد عمومی کتابخانه‌های کشور یک کار تخصصی انجام می‌دهد‌، افزود: باید تلاش کرد با توجه به مزیت و ویژگی ساوه به عنوان دومین شهرستان استان و ظرفیت بالای علمی این منطقه، این شاخص از رتبه آخر به رتبه نخست ارتقا یابد.

میرزایی وجود تنها دو کتابفروشی در ساوه را بیانگر نبود کتاب در سبد خانوار ساوجی‌ها دانست و افزود: تدوین طرح و برنامه مناسب و بهره گیری از همه فضاهای عمومی برای ترویج فرهنگ کتابخوانی موجب قرار گرفتن کتاب در سبد خانوارهای ساوجی خواهد شد.

وی خواستار احداث ایستگاه‌های مطالعه در مساجد، پارک‌ها، مراکز درمانی و عمومی شد و افزود: فضاهای ترویج فرهنگ کتابخوانی در شهر وجود دارد، ولی اهتمام جدی برای بهره گیری از این فضا امکان ندارد.

فرماندار ساوه همچنین خواستار تعیین تکلیف زمین جانمایی شده برای احداث کتابخانه مرکزی شهر ساوه به منظور افزایش سرانه فضای فیزیکی کتابخانه‌ها شد.

به گزارش ایسنا، شهردار ساوه نیز گفت: شهرداری ساوه از جمله شهرداری‌های خوش حسابی است که عوارض مربوط به کتابخانه ها را به به موقع پرداخت می‌کند.

سیدمهدی حسینی با اشاره به اینکه سرانه فرهنگی ساوه بسیار پایین است، افزود: با پیگیری از طریق وزارت ارشاد، احداث پردیس سینمائی در ساوه در دستور کار است که قرار است 700 میلیون تومان از محل وزارت ارشاد، ۵۰۰ میلیون تومان از طریق سازمان شهرداری‌ها و مابقی از طریق شهرداری ساوه تامین می‌شود.

وی با اشاره به اهتمام جدی مجموعه مدیریت شهری مبنی بر احداث کتابخانه مرکزی، اظهار کرد: احداث یک کتابخانه در پردیس سینمائی ساوه پیش بینی شده است و با تخصیص اعتبارات لازم اجرائی خواهد شد.

رئیس کتابخانه های عمومی شهرستان ساوه نیز گفت: شهرستان ساوه با هفت باب كتابخانه عمومی شهری و روستایی، بیش از هفت هزار عضو فعال دارد با این وجود رتبه آخر استان مرکزی را از نظر سرانه فضای فیزیکی کتابخوانی به خود اختصاص داده است.

محمد اشرفیان افزود: در حال حاضر 9 نقطه از شهر ساوه نیاز به احداث فضای کتابخانه دارد که مهمترین نقاط شامل شهرک علوی، انتهای خیابان سپاه، خیابان استاد مطهری، بلوار طالقانی، شهر آوه و شهر صنعتی کاوه است.

در این جلسه پس از بحث و بررسی اعضای انجمن کتابخانه های عمومی ساوه راهکارهای لازم برای از برطرف کردن موانع پیش روی احداث کتابخانه مرکزی و نیز افزایش سرانه فضای فیزیکی کتابخانه‌ها در شهرستان ساوه اتخاذ شد.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group